Vrući saveti za savršen letak | BA.inspinre.com
Šminka

Vrući saveti za savršen letak

Vrući saveti za savršen letak

Dok volimo toliko stvari o ljeto, nema tvrdeći da to može biti najveći izazov vremena za kovrčave djevojke. Imali smo priliku razgovarati s osoba stilista Cynthia Alvarez.

Alvarez, Dove dlake uviti expert, odrastao gledajući kovrčave žene u njenoj porodici boja i stil kosu. "Ove žene poslužila kao moja inspiracija i brzo sam počeo oblikovanje kose dok sam odrastao", kaže Alvarez.

Dala je neke savjete o tome kako se nositi s izazovima ljeta, kao i neke ljeta stajling tipova.

Šta vam se sviđa o radu sa kovrdžave kose?

Volim raznovrsnost kovrčave kose. Možete se prebaciti svoj stil svakog dana u zavisnosti od raspoloženja. Možete ga nositi ravno, stavi valova u njoj ili nositi prirodno kovrčava. Plus je da je vaša kosa prirodno drži kovrče jako dobro.

load...

Za one koji se bore kovrče, kakve su vaše vrhu savjeta kako nositi s tim?

Mislim da kada se radi o kovrča, to je sve o raslojavanje odgovarajući proizvod. Početi u tuš sa zaista šampon i regenerator a, i budite sigurni da koristite širok zub češalj dok je uređaj u kosi. Nakon tuš, osušite kosu sa mikro vlaknima ručnik, jer se osuši kosu u pola vremena i sprečava dodajući kovrdžanje i zapetljavanja.

Nakon što je suho, nanesite odsustvo-u Crème serumu. Dodavanje ovo vaša kosa prvi će zaista pomoći u zaštiti vaše kovrče i dodajte ekstra hidrataciju za više upravljivost. Želite da budete sigurni da ga primjenjuju u zaglavljivanja pokretu od korena do kraja.

Ako imate srednju do grubu kosu, koje ćete apsolutno želite koristiti sredstva za oblikovanje kose. Za fine do srednje kose, koristite miša ili gela. Za srednje do grubu kosu, koristite kremu ili maslac. Također, pokušati izbjeći primjenom topline na kosu kad god je to moguće.

Koji su najveći izazovi za njegu kose u radu sa kovrdžave kose, posebno u ljetnim mjesecima?

Mislim da je to kovrča i upravljivost u ljetnim mjesecima su dva glavna zabrinutost da žene s kovrčave kose imaju.

Suhoća je još jedan veliki izazov među kovrdžave kose žena. To može postati veliki problem, pogotovo ako često izlažete kosu na suncu. Kovrčava kosa je prirodno za kosu u odnosu na druge tipove kose tako da je potrebno da se ugrade proizvode koji su zaista hidrataciju i hidratacija. Pokušajte da redovno uključi prirodnih ulja u svoj režim kosu. Koristeći kokosovo ulje je odlično za ljetnih mjeseci, jer se koristi kao prirodna zaštita od sunca.

Kako se zaštititi lokne od elemenata sunca / klora / itd.

Ako ste se na plaži, gdje se nalazi na direktnom suncu, primijeniti dodatni proizvod kao što je odsustvo-u uređaj. Još jedan savjet je da se miješaju vaše dopuštenje-u sa za zaštitu od sunca i nanesite ga direktno na kosu.

Kako bi zaštitili svoje kovrčave kose od klora i slane vode, trebalo bi primijeniti kosu masku, jer djeluje kao barijera za sprečavanje isušivanja. Predložio bih nanošenja maske prije i nakon kupanja.

load...

Koje su neke stilove koji vam preporučiti za kovrčave djevojke tijekom ljeta? Ako imate korak-po-korak detalja i slike, to bi bilo sjajno.

Ja bih preporučio stilove koji su brzo i lako i raditi sa svojim prirodnim teksture. Dva stila da bih predložiti su pleteni za glavu (pletena kruna) i gornji čvor.

Pletena traka za glavu

  • Korak 1: Pripremite svoju kosu kao što to inače. Šampon, regenerator i nanesite nogati. Ako koristite mus i gel kao dio normalnog rutinu, da li bi to primijeniti kao dobro.
  • Korak 2: Koristite difuzor da se osuši kosu. Kada se osuši, dio prednji dio od uha do uha i stvoriti pleteni pletenica na koži glave. Iz ovog, vi u suštini stvaranje pleteni traka za kosu.
  • Pletenica sve do kraja i ugurati preostale kose ispod i osigurati Bobby igle.
  • Korak 3: Smooth rubova pletenice sa pomada ako je to potrebno.

Top Knot

  • Korak 1: Pripremite svoju kosu kao što to inače. Šampon, regenerator i nanesite nogati. Ako koristite miša i gel kao dio normalnog rutinu, ti bi primijeniti da se u ovom koraku.
  • Korak 2: Koristite difuzor da se osuši kosu.
  • Korak 3: Skupite kosu u visoki rep i umjesto četkom za glatke kose, koristite savjeti prst na glatke bilo udaraca dalje i poravnajte kosu. Koristite kose kravatu ili kosu bungee vezati natrag svoju kosu.

Ako je vaša kosa je na tanji strani, možete koristiti za kosu krofne dodati volumen, stavljajući ga na osnovi vaše rep. Za pokrivanje krofne, ventilatora iz vaše kose i dalje okrenite kosu oko krofne. Tuck preostale kose ispod i zakačili krofne u mjestu s Bobby igle. Nanesite sprej za kosu ako želite više čekanje.

Ako imate debele kovrče, okrenite kosu u čvor i namotaja je oko baze. Pin It mjesto sa ukosnicu i koristite sprej za kosu po potrebi.

load...