Vrhunske savršene kose za koje ne možete da živite | BA.inspinre.com
Šminka

Vrhunske savršene kose za koje ne možete da živite

Vrhunske savršene kose za koje ne možete da živite

Kovrčava kosa se čini da imaju svoj vlastiti um. Ali sve što je potrebno da volite svoje talasa, uvojke ili kinky kovrče i učiniti ih izgledati predivno je nekoliko jednostavnih kovrdžave savjete i trikove za kosu. Nijedan od njih nije potrebno mnogo vremena i energije, ali svi oni obećavaju da ćete pasti preko ušiju sa kosom!

Nahranite lokne

Uprkos svojim prisustvom veći od života, kovrdžava kosa ima tendenciju da bude više krhka od drugih tipova kose i to je definitivno za kosu. Zdrave masti kao što su omega-3 pomoći da kosa sjajna i spriječiti suho vlasište. Hidrataciji iznutra, jesti hranu koja sadrži ove masti kao što su avokado, prizemlje sjemenke lana, laneno sjeme ulje, kokosovo ulje, sardine, losos, žumanca i spanać.

Baciti u ručnik

A plišani peškir i kosu nikada ne treba ispuniti. "To je zato što su stroga, Bobbly tkanine stvara trenje na lokne da ruffle kutikule kose, a rezultat je kovrča", objašnjava Lorraine Massey, suvlasnik Devachan saloni i spa i autor knjige "Curly Girl:. Priručnik" Plus, plišani tendenciju da upiju previše vlage i uređaj iz kose - nešto vaše kovrče trebaju ostati kovrča slobodan i zdrav. Dobra alternativa za upijanje kosa suva uključuju stari, pamučna majica, podrigivanje krpom ili mikro-vlakana ručnik.

load...

Isprati na pravi način

Uređaj je najbolje oružje je kovrdžave Žena protiv kovrče jer pruža hidrataciju vaše kovrče su žedni. Ostavljajući neki uređaj u kosi je ključ - pogotovo ako ste skloni da se na suhom, neposlušnu halo na vrh glave. Ispirati kosu bez slanja sve vaše uređaj niz vodu, ono što Massey naziva "kap ispiranja." "Nakon čišćenja, a zatim uređaj odmaknite od tuš potoka i kup zajedno ruke pod vodom.", Kaže Massey. "Onda prskanja vode unazad preko kosu nekoliko puta. Time se osigurava da gornji sloj kose, koji teži da bude vrlo suha, mogu imati pravo količinu uređaj da se ne bude suha i, kao rezultat toga, frizzing. "

  1. Tip 2 (valovita) Valovita kosa može dobiti stan na kruni području - posebno ako kosa duga. Daj ovo područje lift sa nekoliko kopče (Duckbill isječci). Na mokru kosu, podignite mali pramen kose iz krune i držite ga okomito na svoj skalp (a ne naprijed ili natrag). Zatim, otvorite klip i povucite ga na kosu tako da je blizu vlasišta. Da li to i za neke druge sekcije kose koji imaju tendenciju da se ravna i ukloniti snimke pažljivo (pomoću dvije ruke) kada je kosa potpuno osuši. "Clipping kosu dok je mokra oslobađa kosu iz svoje vlastite težine tokom procesa sušenja tako što joj je omogućilo da se osuši s više tijelo", kaže Massey.
  2. Tip 3 (kovrčavu) Vjerojatno ste primijetili da su kovrče sakriven u potiljak vrata imaju tendenciju da se zamrsiti i lako čvor. "To je uzrokovano prirodnim pokretom glave tokom dana", kaže Massey. Nakon čišćenja kose, nanesite grumen uređaj veličine jedne četvrtine na kosu blizu potiljak vrata. Zatim, koristite prstima lagano razmrsiti čvorove i zapetljavanje. "Samo budite strpljivi i nježan, jer je kosa ovdje razbija lako", kaže Massey. "Uklonite čvorova iz kose sa jednakom pažnjom bi zamršen ogrlicu."
  3. Tip 4 (Kinky) Ovaj tip kose je često vrlo gusta i teži da bude za kosu i žeđ za vlagu. To će upiti koliko uređaj jer će vam nahraniti, pa budite velikodušni! Nekoliko noći nedeljno, pospem svojim suhu kosu sa dubokim uređaj sa početkom u krajevima i rad kroz cijelu glavu. Zatim prekriti jastučnicu ubrusom i pogodio krevetu. Razgovarajte o spavanju beauty! U jutarnjim satima, možete isprati uređaj van, iako vaša kosa može popiti i nećete morati da. Odlučite onda, ako vam je potreban kap ispiranje ili ne.

Žele više?

Kovrdžava grešaka za njegu kose trebate zaustaviti odluka, odmah!

load...

Final Thoughts

Uvijek, uvijek uvijek spavati na satenski jastučnice, kovrdžav! Ovo se odnosi na sve tipove kose. Slučajeva pamuk jastuk povući na kovrče i može poremetiti rotora obrazac stvaranja frizz. Satin ne izvuče na kovrče, niti sisati vlagu iz njih, tako da sljedeći dan kosa će sigurno biti super drugi dan style!

load...