Volite eterična ulja? Evo kako ih koristiti na kovrdžavoj kosi | BA.inspinre.com
Šminka

Volite eterična ulja? Evo kako ih koristiti na kovrdžavoj kosi

Volite eterična ulja? Evo kako ih koristiti na kovrdžavoj kosi

Verovatno ste čuli o tome kako veliki eterična ulja su za korištenje u svoj režim za njegu kose, kao što je činjenica da oni pomažu da stimuliše protok krvi u vlasište i zbog toga, rast kose. Ali, znate li kako ih koristiti?

Pa, u osnovi, prije nego ih koristite na koži (što, naravno, uključuje i vlasište), moraju se razrijediti u baznog ulja. To su ulja možda već koristi kao Olive, slatkog badema, jojobe, grožđa i tako dalje. Dok nosač ulja su napravljena od masnih dijelova voća ili biljaka i imaju prilično blag miris, eterična ulja su koncentriraniji, izvađen iz cvetova ili listova biljaka i obično vrlo aromatična. U stvari, verovatno koristiti neke od ovih za aromaterapiju i masaže za svoje umirujuće dejstvo.

load...

Nikad ne koristite Alone

Molim te! Eterična ulja u svom najčišćem obliku su super moćni. Ako se nanosi direktno na kožu bez prethodnog razrijeđen u baznog ulja, mogu i da će (lično iskustvo) spaliti / iritirati kožu. Oni su previše jaki da koriste sami. Isto tako, zbog eteričnih ulja, po svojoj prirodi, isparava brzo, oni moraju biti uravnotežena ili stabilizovati bazu ili baznog ulja.

Koliko?

Opet, eterična ulja su koncentriranim ekstraktima, tako da ne treba mnogo. Oni obično dolaze u pogodnom kapaljkom, što ga čini lako za korisnika da pažljivo stavite nekoliko kapi u baznog ulja. Ja, osobno, ne koristite konkretne mere ali ja uglavnom koriste oko četiri kapi svakog od tri eteričnih ulja (čajevca, Rosemary i Peppermint) u mom hidratantne spritz. Koristim skoro isti "formula" prilikom donošenja svoje mješavina ulja.

Kako koristiti 'Em

Kako se odlučite da koristite ulja jednom razrijediti je na vama i potrebama vam je kosa. Mnogi naturals, uključujući i mene, kao i koristeći svoje baznog ulja / Eterično ulje mješavina kao pre-poo / duboko tretmana uređaj se koristi u kombinaciji sa plastičnim zatvaračem za neke topline. I ja bih da dodam par kapi eteričnog ulja u rezervoar za vodu od mojih kapuljačom kosu parobrod. Ovo ne samo da dodaje dobrotu i koristi od eteričnog ulja na kosu i vlasište, ali mirisne pare pruža najviše opuštajući učinak aromaterapije! Moraš probati, ako već niste!

Također sam govorio o tome kako efektivno ova ulja su u skalp masaže. Na svoju ruku, masaže su umirujuće i stimulirati protok krvi, ali je dodao prednosti ulja čine ga da mnogo efikasniji. Za više opuštanja, pokušajte zagrijavanje svoju naftu postavljanjem boce u posudu tople vode prije nanošenja na kožu glave.

Obično možete pronaći eteričnih ulja u svojim lokalnim trgovinama zdrave hrane i postoji mnogo online trgovaca i distributera koji nude i nosač i eteričnih ulja uz druge korisne prirodne i organske Baterse i stvari.

load...

Kada ste u nedoumici...

Nije sve za svakoga! Molimo vas da imate na umu bilo kakve alergije ili stanja koje imate i da li test na malom dijelu kože kako bi bili sigurni da nećete imati neki ludi reakcija na ulja. Ako niste sigurni o korištenju određenih esencijalnim uljima, učiniti vaše istraživanje i obratite se lekaru.

Ovaj post je napisao luvtobnatural za CurlyNikki.

load...