Vlaga ili hidratacija koja je razlika | BA.inspinre.com
Šminka

Vlaga ili hidratacija koja je razlika

Vlaga ili hidratacija koja je razlika

Prirodne, teksture i kovrdžave opisa proizvoda za njegu kose imaju tendenciju da se zaposli generalizovane jezika implicira dobre rezultate. Preko odbora, ovi proizvodi rade upravo onako kako oni kažu: vlage povećanje biljem će nahraniti vašu kosu, što je dovelo do svilenkasto glatka i sjaj! Iako je ovo zajedničko obećanje omalterisano na veliki procenat proizvode u kovrčava kabinet, kako možete znati koji od njih je pravi hidratantne kreme, tretman hidratacije, ili oboje? To je zaista to pitanje nauke i razumijevanja šta da vidi.

U ovom članku, mi ćemo istražiti ključne razlike između hidratantne proizvode i hidratantnih proizvoda, tako da možete napraviti više informirane odluke kupovine proizvoda za svoju krunu.

Vlaga: Upravo kako to zvuči.

Hidratantne kreme su formulisane glatke kosu kutikule za postizanje mekše teksture. Ovlaživačima se to postiglo formiranjem barijeru na vlasi. Ova barijera se sastoji od emolijenasa, ili hidrofobna ulja koja djeluju kao anti-ovlaživača ili brtvila. Ljepotu kreme su da rade prekovremeno kako bi privući vodu sa kosom. Hidratantne kreme koje preporučujem za suhu kovrče mogu se naći u trgovinama i online:

load...
  • Soft All Over Multi-Purpose ulje tetka Jackie (miriše tako dobro!)
  • Bee Mine Luscious Balanced krema ovlaživač - Kokos krema
  • Alikay Naturals Essential 17 za rast kose ulje

Hidratacija: To je takođe tačno kako to zvuči.

Hidratantna formulacije su dizajnirani tako da se poveća sadržaj vlage u pramenove kose. Ovo se postiže kroz korištenje ovlaživača, sastojaka koji se povuče vlagu iz vazduha da ga zadrži za kosu. Vi ćete ih znati po njihovim najčešće prezentacije: ulja i masti. Među poznatijim ovlaživača u sastojcima proizvoda oglasa je glicerin, moćan hidrator koja vuče vodu u najdublje slojeve kose i kože.

Znam. Glicerin nije nužno heroj za sve nas kovrdžav, ali je u vrlo efikasan proizvoda na tržištu i želim da se osigura znate da će to biti Everpresent.

Ali, ako niste ljubitelj glicerin, preporučujem ove hidratantne proizvode za kovrče da je glicerin-free:

  • Camille Rose Naturals Coconut Water stil seter
  • Mielle Organics Babassu Oil & Mint Deep regenerator
  • Creme prirode Pravo iz Eden Natural Oil-Infused hidratantni regenerator

NAPOMENA: Kao i kod svakog novog proizvoda ili sastojak, obavezno morate provesti test alergije pre-aplikaciju! 

BONUS VIDEO ZA VAS:

Ovaj video je nastao prirodnom kosom saveti za negu edukator Zaštitna princeza! Ona je nevjerojatna, tako da pratite njen YouTube stranica za više informativne video poput onog je stvorila.

Znate li razliku između hidratantne i hidratantnim proizvode u Sveti gral režim?

Reci mi šta radi za vas u komentarima ispod teksta!

Kao i uvek, ostani kovrčava!

load...