Uvlađena supstanca za zadržavanje vlage u kovčegu | BA.inspinre.com
Šminka

Uvlađena supstanca za zadržavanje vlage u kovčegu

Uvlađena supstanca za zadržavanje vlage u kovčegu

Jedan popularan sastojak koji uvijek dolazi u razgovoru prirodna kosa glicerin - Koja mu je stvar? Postoji toliko mnogo različitih mišljenja i mnogo konfliktnih istraživanja mogu ostaviti glavu predenje. Jednostavna istina o glicerin je da se ne radi istu stvar za svačiji kosu. Idemo kroz prednosti i mane korištenja glicerina proizvoda na kovrče.

Što je glicerin?

Glicerin je gusta, bistra tečnost koja je bilo prirodno potiče iz biljaka kao što su kokosovo ili palmino ulje. Može se sintetički napravljen od petrokemikalija - upotreba sintetičkih glicerina je trenutno pod lupom na njegovu sigurnost. Glicerin je topiv u vodi uređaj alkohola koja je izuzetno hidrofilna, što znači da privlači vodu u sebe.

Dobro

S obzirom da je rastvorljiv u vodi, glicerin je siguran za korištenje kada nakon Curly Girl Način.

load...

Jer glicerin je hidrofilna, privlači vlagu u kosu - i zadržati ga.

Glicerin miješa lako sa drugim sastojcima, tako da je sigurno i lako dodati u svoju rutinu.

Glicerin pomaže u sprečavanju pucanja za one koji još uvijek peru teksturom kose.

Loša

Vegan naturals treba proverite da proizvod sadrži samo biljni glicerin ulje-izvedeni kako bi se osigurala čistoća.

Glicerin je izuzetno zavisi od vlage - previše može dovesti do više-hidratizirana kosa i nivoa niska vlažnost može uzrokovati frizz.

Koristeći ga sama u svom čistom obliku može uzrokovati niti da se osuši, pa razvodnjavanje sastojak dole sa ostalim sastojcima preporučuje.

Jer je ući u kutikule, glicerin može izazvati probleme odbija polutrajna boja kose.

Poneti

Glicerin je sastojak koji je koristan za većinu prirodno kovrdžav širom spektra. Međutim, znajući kada se on koristi je važno. Vlažnost treba biti između 20 do 60%. Za one koji koriste polu-trajna boja kose, to može biti najbolje da se drži podalje od glicerin, jer to i spriječiti pretjerano obrade kao dobro. Ako imate stalne boje kose, držite glicerin daleko dan nakon imenovanja.

Ako se odlučite da je glicerin je proizvod, dodajte ga u svoje kose Roundup i vidjeti šta radi za kovrče. Napraviti svoj vlastiti sprej ili ostaviti-u, ili pronađite proizvod kupovni koji sadrže glicerin kao vrhunski sastojak.

Da li ste koristili glicerin na lokne?

Kakvo je vaše iskustvo? Javite nam se na Facebook - NaturallyCurly

Neki kovrdžav ne vole glicerin - evo prijedloga proizvod za njih.

load...