Uputstvo za pecivo koje neće proširiti vaše kravlje | BA.inspinre.com
Šminka

Uputstvo za pecivo koje neće proširiti vaše kravlje

Uputstvo za pecivo koje neće proširiti vaše kravlje

Pitanje

Bilo koji lepinja frizure za kovrčavu kosu koja ne ispružite kovrče napolje?

Zdravo!! Dakle, nedavno sam saznala da imam lokne (da skratim priču: Ja sam šesnaest, uvijek koristi četku, samo kovrčava glava u mojoj porodici) i nosim hidžab, marame, što znači da gotovo uvijek imam kosu u nekim vrsta Bun. Problem je međutim, da je moj kovrče se protezao od kada se stavi u punđu na duži vremenski period, i kosa mi je već u krhko stanje kao što je (sa mojim pregib rutinu kao novi i sve) i frizzes stvarno lako. Bilo koji ideja o kovrdžave punđu koja ne protegnem kosu? Hvala za bilo kakvu pomoć, unaprijed !!! manje 3

Odgovor

Dobrodošli kovrčava djevojka! Drago mi je da imate, a mi svakako može vam pomoći kao što prihvate svoj kovrčave pramenove. Imamo jednostavan stil koji će popraviti sve vaše nevolje i držite vlasi iz osjećaju pod pritiskom. A messy bun! A u neredu Bun je idealno lepinja stil koji se neće istezati kosu do tačke uznemiravanja kovrče. Najbolji dio neuredan lepinja je da se može postaviti bilo gdje i to izgleda bolje Messier je. To također zahtijeva samo vi znate kako će staviti kosu u rep i pričvrstite s Bobijem igle (čitaj: ne može biti lakše). Osim odlučuju za labavija lepinja, postoji još nekoliko načina da se brine za svoju kosu u svom krhkom državi.

load...
Daj kosu odmor od napetosti

Nemojte zaboraviti da bi vaša kosa pauzu kad možete tako da kada ne nosite Hijab zapamtiti da kosu da biste dobili odmor od napetosti u punđu.

Pokušajte protein za snagu

Također, ako je kosa krhka možda trebati tretman protein s vremena na vrijeme. Nekoliko naših omiljenih proteina su liječene ApHogee dva koraka proteina tretman i Briogeo ne očajavajte, Servis, ili biste mogli raditi protein bogat proizvod u svoje redovne rutinske. Evo kompletan vodič za smisli koji protein proizvod je prava stvar za vas.

Izbjegavajte četke

Takođe bih preporučio otpuštaju četku kao kovrdžava kosa je krhkija nego ravna kosa. Četkom će povećati količinu loma imate. Ako je moguće koristiti prstima umjesto jer su najnežnija alat imate na raspolaganju. Ako vam se ne sviđa detangling prstima, a zatim pokušajte koristeći širok zub češalj pod tušem kada je vaša kosa natopljena u uređaj, to će vam dati maksimum klizanja i spriječiti mnogo lom bi se sa suhu kosu.

Premjestite lepinja

Nemojte zaboraviti da se kreću da lepinja oko, tako da se ne dodavanje napetost na istoj strani iznova i iznova, jer iako je to manje čvrsto od tradicionalnog lepinja, ako ga nosite za duži vremenski period napetosti i dalje dolazi do iako ima manje od toga.

Zaštitite svoj lepinja

Koristite nosioci ouchless rep (oni su super jeftini), tako da se ne povlače ni više kose nego što je potrebno. Dok scrunchies nisu najviše stila (iako su imali kratak preporod zahvaljujući 90 trendove) odlični su u zaštiti svoju kosu iz trljanje i privlačenje držač konjski rep. Mnogi kovrdžav koristiti svile scrunchies, koji možete pronaći na eBay-u, da ananas kosu. Također se možete šnalica vaše kovrče da prikrije frizuru ako vam se ne sviđa kako izgleda.

Pronađite kovrdžav sa vaš tip kose

Pošto ste jedini kovrdžave u kući, to može biti od pomoći da saznate šta pregib uzorak, tako da možete tražiti druge kovrdžav sa svojim uvijanje obrazac na mreži. Prema našim nedavnoj anketi mnoge kovrdžav u našoj zajednici korist naše Tekstura Typing℠ sistema, a imamo i koristan vodič za pronalaženje pregib obrazac ovdje. Znajući to može pomoći u otkrivanju koje proizvode i stilova rade najbolje za druge ljude sa svojim uvijanje obrazac.

load...

Kako napraviti neredu Bun

Twirlerica pokazuje kako stvoriti jednostavan neuredan lepinja bez upotrebe tonu napetosti. Ovaj stil neće protegnuti kovrče ili izazvati daljnje štete na svoj krhki niti. Dok Twirlerica prirodno ima "nekako ravno, malo valovitu kosu", kako je ona to opisuje, počela je ovaj stil sa uvijene kose i na našem iskustvu ovaj stil će definitivno raditi za prirodno kovrčavu kosu (bez dodatnog napora prvog to uvijanje).

Razlog volimo ovaj lepinja je ne prati tradicionalnu formulu radi visoke konjski rep, a zatim uvijanje kose iznova i iznova i pakovanje je oko sebe - ovu akciju proteže kovrdže koje pokušavate izbjeći. Umjesto toga, ova verzija pomaže da kovrče u takta.

Budući da je svaka kovrčava djevojka voli opcije, ovdje je drugi stil lepinja od NaturallyCurly doprinos Curly Penny, čiji lepinja ponovo izbjegava tipične zakretanje. Prvi korak u njenom tutorial je vezati kosu u vrlo uske visok konjski rep, ali kao što ste podelili da se bave krhke kose preporučujemo pokušate da ne ide prejako. 

load...