Učiti decu radost curls | BA.inspinre.com
Šminka

Učiti decu radost curls

Učiti decu radost curls

Većina curlyheads odrastao bore svoju kosu kao djeca. Često, roditelj nema pomoći.

"Ako roditelj nema kovrdžave kose, oni nemaju pojma šta da radim s njim", kaže Irene Meikle, međunarodna kreativni direktor Graham Webb.

"Ali, uz pravilnu njegu, deca mogu da nauče da vole svoje kovrče", rekao je Miekle.

"Kovrčava kosa je super za kosu", rekla je ona. "To je mnogo lakše nego ravna kosa ako je to izgledalo nakon ispravno." Proizvoda treba svesti na minimum. Od kovrdžava, neposlušnu kosu teži da bude za kosu, dobar šampon je od suštinskog značaja. Anti-frizz serum također mogu biti od pomoći jer kontroliše kosu bez puno Goop ili krize. Roditelj može formirati uvojke kao kosa suši da mu daju više kontrole. Za grublje kosu, formiranje gela može biti od pomoći, jer dodaje težinu i kontroliše teksture. Drži se dalje od spreja gelova, koji mogu ući u njihove oči.

load...

Kovrčava kosa ne treba da se pere svaki dan. Ako je čist, ostavi na miru. Ako dijete se kupa, stavio joj je kosu.

Bilo koja dužina je pogodna, dokle god kontrolirati teksture. Neki roditelji neka njihova djeca kosa rasti više, jer je težina izvlači neke uvijanje. Ali rajfovi, Bobby igle i scrunchies može pomoći zadržati kosu iz njihovih lica.

John Sturgill, glasnogovornik KMS, preporučuje rezanje kosu u stilu koji radi sa uvijanje.

"Biti dijete treba biti oko lako ljepote režima", rekao je Sturgill. "Ne očekujte da vaše dijete želi provesti vrijeme ispravljanja udarcem za kosu."

Za afroameričke kose, koja ima tendenciju da imaju čvršću pregib, pletenica može biti dobar način za kontrolu kose, rekao je Meikle. Ona ne promoviše koristeći snažan Relakseri na djecu kosu. Umjesto toga, roditelji koji žele ispraviti svoje djece kosu mogu koristiti toplu češalj i anti-kovrdžanja gelovi poput Making Waves Graham Webb. Bez obzira na strategiju koju koristite za rad sa loknama vašeg djeteta, neka znaju koliko su srećni da se blagoslovio s njima.

"Učite djecu o vrijednosti različitosti", rekao je Sturgill. "Ako dijete uči uvažavanje za sve vrste ljepote, manje su šanse da Fell samoosvešćenih o svom izgledu."

"Curly je lijepa, i djeca trebaju biti ponosni ko su i kako izgledaju", rekao je on.

load...