Tržište Sabino | BA.inspinre.com
Šminka

Tržište Sabino

Tržište Sabino

Kovrčava glave stilista Victor Sabino smatra silikone su dobila lošu reputaciju. "Postoje sve vrste zabluda da su svi silikona isušuju kosu, a to nije istina", kaže Sabino je Sabino salona u Scottsdale, Arizona i tvorac Sabino linije preparate za kosu. "To me frustrira svaki put kad čujem priče."

Sabino smatra silikone zapravo može pomoći kosu služi kao barijera protiv oštećenja od uređaja i elemenata uz zadržavanje vlage kovrče koje uzrokuju u zraku. Njegov linija proizvoda je dizajnirana da štiti kosu od svih oblika vanjskog vlage zadržavajući pravo sadržaj unutrašnje vlage.

"Našao sam kroz testiranje da to čini bez oštećenja na kosu, a ja sam vidio dramatična poboljšanja. Vidio sam šteta smanjena", kaže Sabino.

Vlage Block, prije svega usmjeren na tržištu kovrčave kose, koristi dva različita dimetikon polimera u formulaciji ne-topiv u vodi da se stvori barijeru vlage. To je osmišljen kako bi vlaga prodre i držeći je glatka, sjajna i upravljati bez frizzies.

load...

Još jedna zabluda o silikone je u tome što se izgradi na kosu. Iako je možda tačno sa nižim kvaliteta silikone, koji se često miješa s drugim sastojcima, on kaže da je njegova formulacija sadrže "najviši razred silikona koji se može kupiti novcem", a ne izaziva izgraditi. On poziva svoje proizvode shampoo vodi, nije topiv u vodi.

"Jednom kada se primjenjuje na kosu, ona okružuje vratilo kosu i drži ga dok se ne oprani od", kaže on.

Sabino nije novajlija u industriji šampone. On je bio stilista za više od 35 godina, osnivača OGGI Međunarodni Beverly Hill, poznat po svojim Root Lift volumizer. Njegova kompanija je bio jedan od prvih koji dizajniraju sprej odsustvo-u uređaja. Dok je radio u svom salonima u Kaliforniji, bio je "stilist do zvezda", koji rade sa takvim celebs kao Meg Ryan i Sylvester Stallone. Nastupao je u takvim časopisima kao Vogue, Elle, Brides i Cosmopolitan.

Sabino smatra da je stvaranje vlage bloka da bude jedna od njegovih najvećih trijumfa. On kaže da je razvio proizvod zbog svoje frustracije sa onim što je bilo na tržištu za osobe sa kovrdžave kose. Radio je sa hemičara da dođu do formulacije i testirali na više od 500 žena, putujući na vlažnim mjestima kao što su Hawaii i Louisiani. On kaže da podiže protiv svakog mogućem stanju. Trebalo mu je godinu i pol za razvoj proizvoda.

Vlage, kaže on, je najvažniji faktor u određivanju način vaša kosa izgleda. Problemi nastaju kada se kosa ima ili previše ili premalo vlage. U klimatskim visoke vlažnosti, kada nivo vlage poraste iznad 11 posto, kovrčava kosa može dobiti neposlušnu i nepregledan. Premalo vlage, s druge strane, može napraviti kosu izgled i dojam kao slame.

Sabino popularnog vlage Block koristi mješavina polimera da se formira barijeru vlage na površini kose, smanjenje stopa po kojoj voda kreće u ili iz folikula dlake. Prečesto, kaže on, uređaji ne mogu učiniti ono što im je potrebno učiniti, jer oni ne ostaju u kosi.

Da bi se prirodne kovrče, Sabino predlaže primjenu vlage bloka u jednog inča sekcije i da ih uvijanje, puštajući da se osuši prirodno ili sušenja ih sa difuzorom. Da biste ispravili kovrče, primjenjuju vlage Block na mokru kosu i osušite sa oduška četkom i primijeniti više prstima i operi putem. Ako koristite stan željeza, vlage Blok prelazi u tečno stanje kada zagrijava koji omogućava da se raširi ravnomjerno kroz sekcije.

load...

Za ljeto, kaže on primjenom vlage Block prije odlaska na plivanje da se spriječi šteta hlora. To se može koristiti na koži da ublaži nogama, rukama i laktovima; smanjiti bore oko očiju; za sprečavanje udaraca nakon depilacije i spriječiti ljuštenje nakon opekotina od sunca.

Linija šampone Sabino takođe uključuje zagladujuca, što stvara volumen lift i tijelo, a za završnu obradu, ne ljepljivo, meka-Hold lak za kosu. Kao i vlage Block, oni su vodonepropusne.

"Imamo vrlo vjerne sljedbenike za ove proizvode", kaže Sabino. "Toliko ljudi navukao. Oni moli me 'Nikad zaustaviti čineći ga!' Jedan klijent zove "magiju stvari. ' "

load...