Trhologija: Studija kose i glave | BA.inspinre.com
Šminka

Trhologija: Studija kose i glave

Trhologija: Studija kose i glave

Trichology je naučna studija poremećaja kosu i vlasište, uključujući i anatomije, fiziologije, ishrane i kemijski i fizički sastav kose i kože. Kosu i vlasište može uticati neravnoteže unutar tijela i trichologists pogledati na kosu, vlasište i sisteme organizma kao jedan. Prema trichologist Yvonne Solomon YS Hair Solutions, "A trichologist može pomoći doći do uzrok vašeg problema. Trichologists rješavanje problema u cjelini i ispitati osobe ishrane, načina života, lične higijene, prakse za njegu kose, ishranu, medicinsku istoriju, i genetika da vidim šta doprinosi poremećaj kosu ili vlasište. "Neki od problema je trichologist može pomoći uključuju hronični svrab ili skaliranje vlasišta, iznenadni ćelav patch koji se pojavio na koži glave, prekomjerne gubitak kose širom vlasište, ili kosa lom iz kemikalija.

Ponekad vaše kose i vlasišta brige su simptomi nešto vezano za svoje zdravlje, pa čaj ispiranja i masaže ulja nisu uvijek najbolji tretmana. Dermatologija, trichology, i kozmetologiju svi imaju ograničenja, a ako niste sigurni kako se riješiti za njegu kose i problema vlasišta, saznati više o različitim poljima rezervirati svoj termin sa pravom profesionalac.

Dermatolog

Solomon kaže: "A dermatolog je doktor medicine koji je specijalizirana za kožu i vlasište. Dermatolog je osposobljen da propisuju lijekove i injekcije ali trichologist nije dozvolio da to učini. Dermatolozi pomoći u kontroli simptoma izazvanih poremećaja propisivanjem odgovarajućih tematskih tretman. "

load...

Doktora medicine može narediti rad krv da istraži razloge zašto je vaš poremećaj se događa. Na primjer, ako imate prekomjerne gubitak kose cijelom vlasištu, doktor svibanj želite provjeriti željeza, feritin, štitnjače, hormona, ili nivo šećera u krvi da vidi da li postoje neravnoteže koje treba riješiti.

Trichologist

A trichologist ostaje u okviru svoje prakse i mora da zna kada je vrijeme da pošalje klijentu na odgovarajući doktora. Tretmani koje nudi trichologists mogu uključivati ​​niske laserom svetlosnu terapiju, ultraljubičaste terapija, masaža terapija, aromaterapija, tematska tretmani, i preporučivanje dodataka prehrani. Oni mogu preporučiti klijentu da dobije posao krvi od doktora, ali ne krv ili bi posao krvi. Možete donijeti svoj posao krvi rezultate u trichology kliniku i trichologist može tražiti tragove kao da ono što se može izazvalo je tvoj problem.

Solomon dodaje: "Mnogo puta trichologist će vas uputiti na doktora medicine. Doktor ne mora da bude dermatolog. A trichologist može preporučiti da odete do endokrinologa ili ginekologa. Neki ljudi mogu se preporučiti kod psihologa, jer gubitak kose može izazvati teške depresije ili stresa. "

Licencirani kozmetičar

Licencirani kozmetičari su obučeni da rade više nego samo poboljšati kose, kože ili noktiju osobe. Oni su obučeni za primjenu kemikalija ili proizvoda pravilno, pratite proizvodi upute, te da svaka akcija je potrebno da se spriječi šteta na kosu, vlasište, ili bilo koje druge dijelove tijela. A kozmetičar mora znati kada reći klijentu da određenu salon usluge ili stil nije zdravo za kosu ili vlasište. Ako se kozmetičar primeti gubitak kose na vlasištu klijenta ili drugog problema vlasišta i nije u stanju da pomogne klijentu taj problem, kozmetičar treba preporučiti trichologist.

Važno je da shvatite šta je uzrok tvoj problem prije nego što se odlučite za liječenje. Ako ne znate šta je uzrokovalo problem, kako ćete znati koji je tretman za korištenje? Neki problemi vlasišta su samo-ispravljanje i nije potrebna nikakva akcija jer će pitanje zaustaviti na vrijeme.

load...
load...