Top 10 proizvoda za podsticanje rasta dlake | BA.inspinre.com
Šminka

Top 10 proizvoda za podsticanje rasta dlake

Top 10 proizvoda za podsticanje rasta dlake

Kada postoje problemi s dobiti svoju kosu da raste, važno je da se situacija popravi i interno i eksterno. Brojni faktori doprinose smanjene rast kose, iz vašeg vlasišta previše prljav ili pore blokiran od nagomilavanje.

Istina je da se ništa osim vremena da bi vaša kosa raste, ali postoje načini da se pomogne stimulirati rast kose. Pogledajte ove opcije dati svoje kovrče dodatni poticaj.

1. Ulje peperminta 

Savjet:

Pogledajte ovaj DIY Pepermint Pre-Poo recept da pomogne stimuliše cirkulaciju krvi u vlasište.

2. Uljem lavande

Ovaj slatki mirisa proizvod ima antibakterijska svojstva koja zadržati skalp čista i pore otvorene. To pomaže da se smanji pitanja koja mogu spriječiti kosu da raste poput prekomjerne peruti.

load...

Savjet:

Koristite ovu mirisnu biljku kao ispiranje kuvanjem u vodi i što joj je omogućilo da se ohladi. Možete ga koristiti kao tretman duboko uređaj strane, istovremeno ga uljem za tri ili četiri sedmice prije upotrebe.

Ne znam šta da radim sa preostalim uljem lavande? Evo 5 načina da Koristite uljem lavande.

3. Ulje ružmarina

Slavljen kao jedan od najefikasnijih ulja u rastu kose, ružmarina ulje je poznat po svojim skalp stimulativnog svojstva. Postaje krv cirkuliše u kožu glave, koji također pomaže sa proreda rubova i proćelav mjesta.

Savjet:

Pokušajte rastvaranje ovog esencijalnog ulja jojobe i nježno masirajući ga u svoje vlasište.

Ako želite da koristite proizvode koji imaju ruzmarin ulje u formuli provjeri 8 bilja za Healthy Hair članak.

4. Koprive

Ova biljka čini dvostruku dužnost. Omogućavajući koprive ulje da sjedi u kosi preko noći može pomoći gubitak kose borbi i dati svoj kovrče pojačanje u odjelu rasta. Hranjive tvari pomažu regeneraciju kose i spriječiti hiperprodukcije DHT, hormona koji doprinose gubitka kose.

Savjet: 

Možete kupiti ove biljke u obliku ulja i ostavite preko noći ili napraviti čaj i koristiti ga kao ispiranja.

5. Jamajke Black ricinusovo ulje

To može biti frustrirajuće imati lijep, bujnu kovrče sa primetno razrjeđivanje rubovima zbog topline upotrebe, više-stil, ili druge vrste oštećenja. Sada kada znate kako se postupa kosu bolje, možete se iskupi primjenom Jamajke crne ricinusovog ulja na svoj problem zona. Kao i kod svakog lijeka, strpljenje je potrebno, ali ako ste uporni o njegovom korišćenju, debljinu ivice će se vratiti.

Ako se pitate šta je ricinusovo ulje, čitati o Jamajke Black ricinusovo ulje i 4 razloga zašto ricinusovo ulje je u osnovi Magic.

load...

6. Aloe Vera

Ovaj mega stimulans za rast kose je prepuna više od 20 minerala i obilje vitamina kao što su A, C i E (samo u ime nekoliko). Pomaže kosa raste smanjenjem hiperprodukcija sebuma - uljani supstanca koja kožu glave luči. Prekomjerne sebum može usporiti rast kose do začepljenja pora. Zato što je antibakterijski, aloe vera djeluje tako šibaju da masnu nakupljanje i dopuštajući pore da diše.

load...