To je ono što alkohol radi vašoj kosi (i koži) | BA.inspinre.com
Šminka

To je ono što alkohol radi vašoj kosi (i koži)

To je ono što alkohol radi vašoj kosi (i koži)

Alkohol može utjecati ne samo vaše zdravlje, ali i tvoju lepotu. To utječe na vaše kose i kože na isti način utiče na ostatak tijela.

Šta alkohol učiniti kako bi vaše tijelo?

Alkohol je diuretik i depresije jer usporava centralnog nervnog sistema. Etil alkohol ili etanol je opijenosti sastojak naći u pivo, vino, i alkohol. Budući da je diuretik, čini bubrege napornije da biste uklonili višak vode iz vašeg tijela, umjesto da vaši organi i kožu, što je najveći organ u tijelu, tako da pije tonu alkohola ostavlja vašu kožu dehidrirana.

Pretjeranoj konzumaciji i iscrpljuje peglu i utiče na nivo estrogena i cinka u organizmu, koja je naknadno utiče na rast kose. Prema Brown University, stalno konzumiranje alkohola može izazvati vitamina i nivo nečije folne kiseline može pasti previše. Svi oni nutrijenata su od vitalnog značaja za održavanje zdrave kože, vlasišta i kose.

Kako možete borbu protiv negativnih efekata?

Evo načina da se bori protiv negativnih efekata alkohola na kosu i kožu.

Smanjiti potrošnju
load...

Možete jednostavno smanjiti na piće ako nađeš pijete previše ili prečesto. Cilj je da se zabavite ove praznične sezone, ali to neće biti zabavno, ako se ne možete sjetiti ili piti do tačke razboljevaju. Spuštanje vaš iznos će smanjiti svoj potencijal dehidracije.

Pijte puno vode

Jednostavna i efikasna, pitke vode održava vaše tijelo i kosu hidrirani. Pio čašu vode između koktela. Ovaj jednostavan trik će odbiti glavobolje, mučninu i nadutost mnogi lice nakon teške noći za piće.

jesti

Pije na prazan želudac, ne samo vas čini više opijeni brže, ona također ima tendenciju da se osjećate lošije sutradan. Hrana pomaže da se upije ili usporiti apsorpciju alkohola i da se smanjuje svoj iscrpljivanje hidratacije.

Jesti sutradan

Jedite dobro izbalansiranu doručak da dopuni svoje telo sa neophodnih sastojaka za apsorpciju preostali alkohol koji može biti dugotrajan u vašem sistemu. Banane su odličan izvor kalija i pomoći će napuniti one osiromašeni nivoa elektrolita.

Ne zaboravite da je pomoć uvijek korak ili čak jedan klik daleko tako zabaviti ovaj praznik, držati ovih lako slijediti savjete i kosu (i kožu) neće trpjeti!

load...