Tip 2 talasastog dlake bistre pare | BA.inspinre.com
Šminka

Tip 2 talasastog dlake bistre pare

Tip 2 talasastog dlake bistre pare

Za one od nas s teksturom kose, pranje dan je put vodimo posebnu brigu o našim kose, tako da će se ispostaviti ono najbolje što može biti.

Dok sam često koriste pare iz mog tuševi sredina nedjelje kao DIY pregib osveženje, ne samo punu pranje rutinu dva do tri puta nedeljno u zavisnosti od toga kako mi kovrče izdržati. Kako bi se osiguralo da imam najbolju šansu na velikim kovrče, imam nekoliko go-to osnove koje koristim svakodnevno pranje koja kontinuirano su mi dali divno rezultate!

Sredstvo za čišćenje

Za najbolji mogući kosu trebate ukloniti sve naslage koje imate, a ne skidanje kosu svojih prirodnih ulja. Našao sam za moj tip 2c kosu koja najbolje sredstvo za čišćenje rutinu za mene je sa 1 sulfat free šampon nedelju i ko-oprati druge Wash dana.

Sulfat-free šampon: Jane Carter Rješenje Obnovljivi Razlika Detox šampon je moj trenutni favorit šampon za jednom tjedno duboko čišćenje skalp jer ostavlja moje niti osjećaju hidratizirana, ali vrlo čist u isto vrijeme.

load...

Co-pranje: Moram još da nađem ko-pranje da te volim koliko As I Am Coconut CoWash čišćenje uređaj. Ostavlja moja kosa njegovana i uređaj, posebno u sušnim zime.

Maska ​​za kosu

Jednom nedeljno volim da tretiraju svoju kosu na lijepo duboko stanje, vodeći računa da sam zadržati dobru ravnotežu vlage i proteina u mojoj niti. Ovisno o tome kako mi je kosa oseća kad sam ga operite sa šamponom, ja posegnem za protein masku ako kosa mi je osjećaj premekan ili kašasti, ili idem za masku vlagu bogat ako se čini krhki.

  • Protein masque: SheaMoisture Anti Šteta Jačanje maska ​​ostavlja moju valovitu kosu osjećaj jak, ali ne krut, a ako mi je kosa ikada osećaju oštećen od elemenata, ovo je prvi tretman ja posegnuti za.
  • Maska vlage: Ako je njegova vlaga ste nakon, posebno dlake vlage Foundation je jedan za vas. Prepun sastojke kao što su uljem avokada i jojobe, hrani moje vlasište i kosu ostavljajući moje talasa tražim obiman.

Isperite-out uređaj

Moje ispiranje-out uređaj je kamen cijele moj dan za pranje, jer će na odgovarajući način vlaže moje talasa dok počinje kako biste lakše definirali i nagomilavaju moje kovrče za stajling.

SheaMoisture superfruit Leave-In ili se ispire sa kose: Od kada sam prije nekoliko mjeseci smatra da je ova uređaj nisam bio u stanju da prestane koristiti. Osim što miriše apsolutno neverovatno, ima i savršenu količinu klizanja i ostavlja svoju kosu osjećaj tako meka.

Četka

Jedini put da sam ikada pustiti četkom u blizini mi je kosa kad je mokra a tu je i ispiranje-out uređaj i dalje u mojoj kosi da pomogne sa klizanja. Mislim da je to, kad perem kosu u ovom trenutku sam još uvijek u stanju reformirati moje uvijanje pramenova i ne morate brinuti o kovrče ili zapetljavanje.

The Wet Brush: Ovo je bila moja omiljena četkom da sam našao do sada, jer je u stanju da lagano otpetljati moju kosu bez tonu loma.

Koji se ne ispire

Ovo je korak gdje sam slijediti Squish da Condish Način da se prijave moje odsustvo-u uređaj. Imajte na umu da je ovaj proizvod mora biti dovoljno lagan da ne teži valovite kosu, ali treba hidrataciju dovoljno da bi kovrče na odstojanju.

load...

Da Ultra vlage kokosa i arganovim uljem regenerator: Ovo je bio favorit Squish da condish uređaj jer sam počeo ovu metodu. Je da na brend nudi kovrdžave djevojka prijateljske proizvode koji napišite kosu savršeno hidratizirana i još uvijek dovoljno svetla da ne izgleda žilavo.

Ono što je u vašem Wash dan talasastu kosu zalihu?

Pročitajte Your Hair nije ravan i delikatnu - To je prirodno valovita

load...