Tennessee je na desetine crnih medalja kaznio skoro 100.000 evra u odnosu na licence | BA.inspinre.com
Šminka

Tennessee je na desetine crnih medalja kaznio skoro 100.000 evra u odnosu na licence

Tennessee je na desetine crnih medalja kaznio skoro 100.000 evra u odnosu na licence

Slika: Institut za pravdu

Kosa-Braiding je uhodani deo crne kulture. To je istorijski. To je nama. Crna djecu i odrasle podjednako su upoznati sa imaju svoju kosu pleteni li u nečijoj kuhinji, na terasi ili salon. Mi ćemo čak i platiti da se naša kosa začinjena.

Tennessee razbija te kulture. Prema Forbesu, Institut za pravdu identifikovali desetine Braiders; i preko 30 prirodna kosa radnje koje su od 2009. Godine kažnjeni skoro 100 € za pletivom bez dozvole vlade. Institut okupio svoje informacije iz Tennessee odbora Kozmetika i Barber ispitivača sastanak minuta i disciplinskih postupaka izvještaja.

Odbor obično naplaćuje 1 € "civilnog kazne" ako je u pitanju preko instancu "obavljanja usluga prirodni njegu kose za klijente bez dozvole."

load...

Licencirani prirodne frizer Fatou Diouf je kažnjen 16 € za zapošljavanje nelicencirane kosu Braiders.

"Ja nikada nisam bilo koji drugi posao, ali Hair Braiding cijeli svoj život", rekao je Diouf. "Ne mogu se sjetiti vremena kada nisam znala kako."

Diouf pridružio se sa Zavodom za pravdu i Beacon Centra da svjedoči za račun HB 1809 i SB 2233, koji će eliminirati zahtjev za državne dozvole.

Slika: Institut za pravdu

Nadamo se da se umjesto toga uvede pravilo slično Mississippi je uvjet za Braiders kose, što je samo naknada 25 € registraciju kod Odjela za zdravstvo. Tennessee računi se pod pokroviteljstvom guverner Bill Haslam, predstavnik David Hawk, i senator Mark Norris. The Tennessee Ministarstva trgovine i osiguranja takođe podržava račun.

Da biste dobili prirodne kose licencom stilista u Tennessee, mora se završiti 300 sati na kursu. Postoje samo 3 škole koje nude odobrenih obuka i školarine mogu koštati od 1 € do 5 €.

"Mi ne treba 300 sati da znaju kako oprati snimak ili češalj", rekao je Diouf, koji vjeruje da je trening bio "uglavnom gubljenje vremena."

"Oni neće naučiti nešto što već znaju", dodao je Diouf, što se tiče nelicenciranog Braiders ona zapošljava. "Zašto bi mi platiti tisuće dolara samo da se test?"

load...