Talijanska, kinky i kovrdžava kosa: stvar perspektive | BA.inspinre.com
Šminka

Talijanska, kinky i kovrdžava kosa: stvar perspektive

Talijanska, kinky i kovrdžava kosa: stvar perspektive

Ako postoji jedna stvar koja me stvarno iritira o tome da kovrdžava kosa je percepcija toga. Percepcija ne dolazi sa lako definiciju kada se stavi u praksu, tako da na neki način, ja sam izabrala najopskurnijim kovrčava djevojka Rant moguće, što je ugradnja za ženu koja ima kovrčava (iako valovite) sama kosu.

Moje talasi ne dolaze sa lako definiciji, čak i kad sam stavio toliko metoda u praksi. Mogu pratiti Curly Girl način dole na svaki detalj, ne mogu spavati na saten jastučnice, mogu co-pranje, mogu low-poo, mogu ja to sve, ali neizbježno, jednog dana, ja ću imati loš kosu dan. Kovrdžanja će formirati oreol oko glave ako vjetar puše prejako, i moj drugi dan kosa neće uvijek biti bolji nego prvi. To ne znači da je moja kosa je neposlušne razočarao.

U mojoj percepciji ravnu kosu, ne aktivno utvrdi da je neumjesno, coily zalizak uništava svoj 'rade i čini neprivlačni masama. Ja bih, međutim, da je to vjerojatno ne mnogo više od nekoliko frizzies na glavi su dužni da rade. Moje percepcija ravnu kosu, dok je pristrasna, da te žene također bore sa svojim teksture. Znam mnoge ravno kose žene koje su očajnički i neuspješno natopljen njihove niti kovrdžave proizvodima i morske soli vozio vodu da pokuša dobiti neke vala, uvijanje ili uvijanje. Znam da su i oni se bore sa kosom koja raste iz glave.

load...

Međutim, imao sam nije bio u kupatilu sa njima borili su se, da nisam vidio ih očetkajte zaplete i pokušajte ponovo postići elegantan vremena i vremenske poni, ne bih znao da je ravna kosa je teško. Percepcija ravna kosa je da je lako, pitoma i polazište za toliko lepa frizure. Ovu sliku medija gura, često blogosferi gura ovu sliku i, češće nego ne, žene sa ravna kosa gura ovu sliku. To je kao da su svi valovitom kosom i kinky kose žene svijeta nisu bili pozvani na neke ravne kose sastanak na kojem su odlučili da zauvijek laže o svojoj borbi sa svojom kosom.

U nedostatku negativne pažnje za ravnu kosu, valovit, kovrdžave i kinky tipove kose su morali da nose nemirna teret - barem percepciju o tome. To nije bio lak put za nas, ali stvari se mijenjaju, a percepcija kovrčave kose preuzima pozitivnom svjetlu za žene u zajednici, za proizvode, za brendove, pa čak i za kompanije koje su dugo ignorisala kovrdžave klijentelu.

"To je kao da su svi valovitom kosom i kinky kose žene svijeta nisu bili pozvani na neke ravne kose sastanak na kojem su odlučili da zauvijek laže o svojoj borbi sa svojom kosom, ili od tada pa nadalje, nedostatak bilo od ".

Ali igra još nije osvojio. 1. Marta, The New York Times je napisao sljedeće: "Čak i samo-prihvatanje kovrčave kose žene i dalje njegovati jedan san:. Proizvod koji se može oprani ili nanosi nakon tuširanja da će magično ispraviti"

U članku u pitanju je oko formaldehid ispravljanje tretmane i njihovih negativnih efekata. Ili je trebalo da bude. Percepcija je, međutim, promijenio članak, jer ono što je pisac napisao ispričao drugačiju priču o ispravljanje tretmana. Umjesto ističući njihove negativnih efekata, istakla ono što je i te kompanije vide kao samosvjesne zajednice žena stalno bore da oslobode svoje neposlušne kose.

Percepcija može biti krajnji neprijatelj ili krajnji pratilac. To je mjesto gdje vjerujem toliko duboko ukorijenjena nesporazuma dolazi iz koje se tiču ​​valovit, kovrdžave i kinky kosu. Percepcija, međutim, kao undefined riječ kao što je, je upućen u ove dvije Oxford definicije rječniku:

load...
  1. Sposobnost da vide, čuju ili postaju svjesni nešto preko čula
  2. Način na koji se smatra, shvatiti ili tumačiti nešto

Dok je druga definicija je dugo bio način na koji ova negativna percepcija je otkrio sebe, kao kovrdžave kose žene, znamo puno i dobro da je nova metoda može promijeniti cijelu utakmicu. Zašto ne mogu percepcija kosu dolaze iz naše sposobnosti da koristimo čula da razumiju jedan drugog? Zašto nije kosa percepcija više o dodira, vida i komunikacije (aka zvuk)?

Ovdje je mjesto gdje ćemo promijeniti dame igre. Stop pitate zašto i početi živi kako. Percepcija je neugodno, i Herbal Essences reklama da me žele da bacim TV kroz prozor (ozbiljno, NIKO šampone tako - to nije zdravo). Imam u meni moć da promeni percepcije, kao i ti.

Ghandi je rekao da je najbolje: "Budite promjena koju želite vidjeti u svijetu." To nije nužno lako, ali kada se sve nam se pridruže zajedno i da percepcija više o vezi i razumijevanja od stereotipa i imenovanja razlike kao "druge, "možemo promijeniti svijet. Zaista ovaj pokret ima sposobnost za osnaživanje žena u sve tipove kose - jedan pregib u isto vrijeme.

Morate vjerovati u ono što radite kako bi ga dobro, i ja za jedan svesrdno vjeruju u to. I na Međunarodni dan žena, zar ne?

load...