Svi klizači, nula izgorelost: Quaternium-80 u proizvodima za kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Svi klizači, nula izgorelost: Quaternium-80 u proizvodima za kosu

Svi klizači, nula izgorelost: Quaternium-80 u proizvodima za kosu

Quaternium-80

Šta quaternium znači?

Međunarodnoj nomenklaturi za estetsku Sastojci (INCI) sistem imenovanja nije uvijek opisni i specifični kao što je Međunarodna unija za čistu i primijenjenu kemiju (IUPAC) sistem, tako da se ponekad imena su pomalo mistično. Termin quaternium je hibridni riječ koristi kao hemijska skraćenica za opisivanje quaternized amonijeva kacija jedinjenja.

Quats su molekule ili dijelovi molekula koje sadrže centralni atom azota vezan za četiri različite vrste, koje prenosi pozitivan naboj na centralni atom azota. U kozmetičkim aplikacije, quaternium se odnosi na određene kationski tenzidi koji imaju masne kiseline derivat hidrofobni rep sa hidrofilnih quaternized glave amonijum.

Nekoliko primjera zajedničke quaternium spojeva koji se koriste u proizvodima za njegu kose su stearalkonium klorid, cetrimonijevog klorida, cetrimonium bromid, i behentrimonijevog methosulfate. Ove molekule su rastvorljiv u vodi, vrlo svestran, a koriste se u sistemima ulja u vodi kao agenti uređaj kao i emulgatori za vodu nerastvorljivo sastojaka kao što su silikoni.

load...

Šta oni rade?

Zanoktica površina kose ima blagi ukupni negativni naboj, koji postaje još izraženiji u farbanu, kemijski obrađena, ili na drugi način oštećene kose. Pozitivno nabijene skupine šef quaternized amonij tenzida adsorbovati na površinu kose kao rezultat elektrostatičkog privlačenja ovih negativno napunjena stranicama. Molekuli se održavaju u mjestu na toj lokaciji, a hidrofobni rep surfaktanta molekula draperije sama duž osi vlas kose, formirajući film na površini kutikule. Ovaj film pruža nekoliko prednosti, uključujući olakšavanje mokro i suho češljanje i otpetljava, eliminacija statičkog elektriciteta i fly-away kosu, a poboljšana klizanja i taktilni osjećaj, odnosno svilenkasta kosa.

Polyquaternium materijali su polimeri koji su modifikovani da imate više quaternized stranicama amonijum cationically-optužen duž okosnice ili visi privjesak od okosnica. Ove supstance se pridržavaju izuzetno dobro za kosu i formiraju izglađivanje, zaštitni film, jer su mnoge pozitivne stranicama vezu sa mnogim negativnim lokacijama na površini kutikule. To ih čini odličnim uređaja za mnoge ljude, a oni pružaju mnoge prednosti kao što su poboljšani zadržavanje boje i neke termičku zaštitu kao dobro. Međutim, neki ljudi doživljavaju nagomilavanje ili neželjene akumulacija ovih materijala na površini kose, zbog uporni prirodu veza nastala između polimera i zanoktica.

Quaternium-80 je član grupe specijalizovanih quats (ponekad se nazivaju silquats ili silikonske quats) koji imaju quaternized amonijum glave i silikonske rep, a ne jedan ugljovodonika. Iako quaternium-80 nije polyquat, to je zapravo polimer sa silikonskim sredini, i pozitivno naelektrisane amonijev ion na svakom kraju. Silikonski dio nema više kationski lokacijama duž kičme, tako da ne predstavlja iste probleme kao i polyquats s obzirom na uklanjanje. Njegova rastvorljivi u vodi prirode znači da blagi šampon ili uređaj za pranje treba biti potpuno dovoljno da ga ukloniti sa površine kose.

Quaternium-80 je:
  • A kationski surfaktant poznat kao Quat
  • Modifikovanu silikon
  • Rastvorljiv u vodi
Quaternium-80 nije:
  • A polyquaternium (polyquat)

Ovaj specijalizovani polimerni surfaktant je utvrđeno da pružaju odličnu ciljanih uređaj i anti-statička svojstva na način sličan drugim quats, ali uz vrhunsku raščešljavanje i vlažnim combability. Gdje je zaista ističe nalazi se u visokom iznosu od sjaja i sjaj koje pruža, kao i vrlo svilenkasta taktilne osjećaju prijavljenih od strane korisnika u laboratorijskim ispitivanjima. Silikonski dio sastojak je nesumnjivo odgovoran za svoje jedinstvene performanse. S obzirom da je topiv vode, poboljšanje svojstva silikona polimer se može uživati ​​bez straha od nagomilavanja.

load...
Proizvodi s quaternium-80

Ouidad za očuvanje boje kose, Aphogee Curlific vlage Rich Leave-In, Creme prirode 7-u-1 Leave-in tretman, Curls Unleashed regenerator, DevaCurl No-češalj za raščešljavanje kose Spray, Ouidad Curl Quencher Curl krema

Sažetak

Na kraju, silikonske Quat sastojak quaternium-80 je uređaj agent koji pruža odlične prednosti, posebno u područjima veće štete na kutikule. To je vrlo čvrsta i formira glatko, zaštitni film preko kose, i pruža anti-statički efekte, jednostavnost češljanje i otpetljava, svilenkast osjećaj, i visokog sjaja. Iako ne apsorbuje na površinu i da se pridržavaju kosu pružiti izdržljiv uređaj koristi, svoje rastvorljivi u vodi prirode i nekoliko (samo dva) quaternized lokaliteta znači da je relativno lako ukloniti sa površine kose, za razliku od polyquaternium uređaja.

load...