Suva koža? Jest hranite sa niacinom | BA.inspinre.com
Šminka

Suva koža? Jest hranite sa niacinom

Suva koža? Jest hranite sa niacinom

Što je niacin?

Niacin ili B3 je jedan od osam B vitamina. B vitamini pomažu organizmu convert hrane (ugljikohidrata) i goriva (glukoze) u energiju. Prema Mayo klinici, niacin pomaže tijelo korištenje masti i proteina i neophodan je za zdravu jetru, kožu, kosu i oči. Ovaj vitamin rastvorljiv u vodi rastvara u vodi i zbog toga naša tijela trebaju kontinuirano snabdevanje ovog vitamina u našoj ishrani.

Niacin može se naći u:

 • Mliječni proizvodi
 • Jaja
 • Riba
 • Nemasno meso
 • Orasi
 • Datumi
 • Perad

Nedostatak u niacin može izazvati probleme sa varenjem, upaljenu kožu, i mentalno oštećenje, dok velike doze niacina može uzrokovati povećanu šećera u krvi, oštećenje jetre, peptički ulkusi, a neki osip na koži.

Niacin pomaže organizmu da održi dobre cirkulacije krvi, zdrava robustan stanje kože i normalno funkcioniranje mozga, uključujući memoriju moći. Njegova najvažnija snižava visok nivo holesterola podizanjem naše HDL ili dobrog holesterola, koji skuplja višak lošeg holesterola u krvi i vodi ga natrag u jetru za odlaganje.

load...

Kako niacin "ispiranje" pomaže kosu

Kada su mnogi raspravljati niacin i kose, oni govore o niacin "ispiranje" može iskusiti kada se uzme niacin (HDL) dodaci. Na "ispiranje" je rezultat kapilara širenja, što omogućava bolju cirkulaciju krvi u cijelo tijelo. Flush je navala krvi u vlasište i povećanog protoka krvi donosi više kisika i hranjivih tvari u folikule kose. Zbog svojih svojstava cirkulacije koji jača, to povećava debljinu vlasi kose i povećava vlagu kao niacin povećava sadržaj vode u koži, smanjuje nivoe suhoće i starenja.

Flush je navala krvi u vlasište i povećanog protoka krvi donosi više kisika i hranjivih tvari u folikule kose.

Niacin će poboljšati zdravlje vaše vlasište. Takođe zaključava vlagu i sprečava perut i suhu kosu. Niacin je također jedan od neophodnih vitamina u B porodice koja je specijalizovana za popravak DNK i to uključuje čak i vlasište i kosa popravke. Da li oštećen od obrade ili od bolesti, niacin može pomoći u obnovi suhe, oštećene kože glave i kose. A pothranjeni skalp ima manje mogućnosti da se oporavi od stil i ekološke stresa u našim svakodnevnim životima. Od češljanje na bojanje na UV zrake, kosu biva često manipuliše i održavanje zahtijeva čišćenje, kondicioniranje, a ponekad vitaminski ako vaš liječnik kaže da su deficitarni u nutrijenata poput vitamina B.

Niacin ili vitamin B3 često se može naći u proizvodima za njegu kose za zaključavanje u vlage povećanju cirkulaciju krvi u vlasište, tako da smo zajednički nekoliko koje ste možda pokušali ili razmišlja o davanju probati. Ako se odlučite da uzimaju suplemente pobrinite se da ne preteruj (obratite se lekaru da utvrdi tačan doze) i znamo da puno namirnice sadrže niacin. Ništa više neće pobijediti jesti dobro izbalansirane obroke!

Proizvodi sa niacin

 • Mill Creek Biotin šampon
 • Pura d'ili gubitak kose prevenciju Premium Organski šampon
 • Avalon Organics Biotin B-kompleks Voćni šampon
 • Nexxus Vitatress Biotin vlasišta Crème 
load...