Sulfati: Znajte šta da izbegavate | BA.inspinre.com
Šminka

Sulfati: Znajte šta da izbegavate

Sulfati: Znajte šta da izbegavate

Danas postoji sve veći izbor bez sulfata šamponima koji postaju nam dostupni. Ali znamo zašto je ovaj sastojak je namjerno izostavljen iz naše kose proizvoda? A koji sulfata trebamo izbjeći?

Sulfata su sredstva za čišćenje, koje nisu ograničene samo na ljepotu proizvoda, ali se mogu naći u čišćenje u domaćinstvu kao dobro. Sulfata uzrokovati sredstvo za čišćenje u sapunicu na lice. Mi povezujemo lathering sapunice sa čišćenjem. U lathering sapunice također može poboljšati iskustvo naših dana pranje pomažući da se ukine prljavštinu i nagomilavanje. Međutim, pretjerane upotrebe sulfata može uzrokovati suhoću, lom i pitanja vlasište.

Kako znamo da je naš šampon sadrži sulfate? Uvijek pročitajte sastojke na proizvodima koje koristite. Drago mi je da znam o čemu stavljanje na svom tijelu. Takođe, pokušajte da pogleda sastojke kozmetičkih proizvoda, a ne samo šampon. Prvih nekoliko sastojaka su glavne stavke u proizvodu. Najčešći sulfata da ćete vidjeti naveden na šampon boca su navedene u nastavku, od najviše do najmanje grubo.

load...
  1. Amonijak Laureth sulfat
  2. Natrij Laureth sulfat
  3. Natrijev lauril sulfat

VIŠE: Domaći bez sulfata šampon

Zašto bi kovrdžav podalje?

Sulfata strip prirodnih ulja u kosi, što dovodi do suhoće i potencijalno može dovesti do oštećenja. Kao kovrdžav, moramo zadržati što više vlage moguće kako bi naše lokne skakanje i sjajna. Ako imate farbanu kosu, šamponi sa sulfat treba ispao iz vašeg režim kose. Čišćenje kosu sa šamponom koji sadrži sulfate mogu izazvati boju da se skine iz kose. Osim toga, kovrdžav sa Tip 4 pregib obrasci su skloniji suhoće, pa šamponi sa sulfata neće pomoći njihove grive održavanje vlage. 

Također, dužeg korištenja sulfata šampona može izazvati probleme vlasišta, uključujući i suhoće. Želimo da održavaju zdravu kožu glave tako da možemo imati zdravu kosu. Ako ste plivač, šampon bez sulfata je nešto što bi trebalo biti zainteresovani. Plivači stalno očistiti svoju kosu za uklanjanje klora. A bez sulfata šampon daje bolju alternativu bez toliko često skidanja kosu prirodnih ulja. Osim toga, ako se redovno vježbaju, šampon bez sulfata bi bilo super da ukloni višak soli koja je u svojim znojem. Ne zanima šampon bez sulfata? Pokušajte cowashing. To će zadržati svoj kovrče i vlasišta hidratizirana.

VIŠE: površinski, Sulfati, and You

load...