Stavio sam domaću kozu na test | BA.inspinre.com
Šminka

Stavio sam domaću kozu na test

Stavio sam domaću kozu na test

Priznanje: Nisam pratio recept 100 posto; Koristio sam ono što sam našla u mom ostava. Ovo je moja modifikovana verzija, na osnovu onoga što sam čuo radi dobro za moju grubu, 3c kovrdžave kose:

  • 1 konzerva kokosovog mlijeka
  • 1 šolja grčkog jogurta
  • 2 žlice sirovog meda

Zašto se pretpostavlja da se radi

Kokosovo mlijeko, jer se odnosi na svijet njege prirodne kose je trebalo da bude organski vlasišta razjašnjenja liječenja; to je obično primijeniti prije zapravo pranja kose (poznat kao pred-poo). Upaljene, osjetljivo vlasište će imati koristi od antibakterijsko, antigljivično, antiseptik, i antivirusna svojstva kokosovog mlijeka. Također sadrži Lauric kiselinu, a srednjeg lanca masnih kiselina koja se nalazi u majčinom mlijeku. To čini gruba pregib obrazac legao i mekom na dodir. Kokosovo mlijeko uređaj kovrdžava kosa, pomažući da zadrži veliki dana iznos vlage nakon pranja.

load...

Grčki jogurt se koristi kao duboko uređaj sam po sebi zbog svojih neverovatnih penetracije osjećaj za visoko guste, guste kovrdžave kose. Dodaje sjaj kose koja se pojavljuje grubi ili dosadna. Iznenađujuće, ovaj debeli sastojak također pruža lijep iznos od klizanja za lakše raščešljavanje. Grčki jogurt obnavlja oslabljenu kosu koja je izdržao nesrećne rezultate od bilo toplinskim oblikovanjem, kemikalija, ekološke štete, ili kombinacija tri. To je bogata proteinima koji su potrebni za skokovito, jake kovrče.

Kako primijeniti sam smoothie

1. Ja obložen cijelu konzervu kokosovog mlijeka preko cijele glave kose, fokusirajući se na svoju krunu, jer tu sam se baviti najviše frizz.

2. Nakon puštanja da odstoji na vlastitu oko 5 minuta, dodao sam moj sledeći sloj vlage i uređaja uz šalicu grčkog jogurta.

3. Do kraja, zapečaćena sam svojstva iznad dva sastojka tankim slojem sirovog meda. Fokusirao sam sipa ga na mom rubovima. 

Nastavljajući tuširanje i moji redovni jutarnju rutinu, dozvoljeno sam mješavinu da prodre moju kosu ukupno za oko 30 minuta. Nisam koristio topline, ali sam stavio kapu na glavu da primi u vlagu nakon puštanja tuš pare rade svoju magiju. Nakon toga, i co-oprati lagano DevaCurl Decadence jedan uslov ultra hidratantni mlijeka i ran pregršt oyin Handmade dlake rose nad mojim krošnjama dalje spriječiti frizz.

Ono što se zapravo dogodilo

Moje kovrče osjetio mekši i lakši, ali nisu bili definisani na sve. S obzirom na razine visoke vlage, nisam siguran da li je to bio glavni faktor u zašto mi je kosa prilično fro'd se čim sam hodao vani. Ipak, osećam primjetan količinu prozračnosti da ja obično ne osećaju na pranje-and-Go - čak i dan nakon korištenja ove DIY duboko uređaj kosu smoothie.

Ću ponovo ovaj recept?

Možda ću pokušati sastojci izolirani, kao da imam u prošlosti. Ili mogu ih koristiti i zatim okrenuti svoju kosu za više držanje i definicija koja će trajati kroz beskrajni vlage koja Texas je blagoslovio moju kosu.

Fotografije S poštovanjem, ljubaznošću Monique Rodriguez  

load...
load...