Šta treba znati o oktinoksatu za zaštitu od sunca | BA.inspinre.com
Šminka

Šta treba znati o oktinoksatu za zaštitu od sunca

Šta treba znati o oktinoksatu za zaštitu od sunca

Što je Oktil metoksicinamat?

Poznat i kao etilheksil metoksicinamat ili octinoxate, Oktil metoksicinamat (OMC) je organski spoj koji se obično nalaze u kremama za sunčanje, lak za nokte, kosu, kožu i boja kozmetike za zaštitu od UVB zraka. Octinoxate otapa u ulju, što ga čini supstanca masti traže u organizmu. Ona se formira kombinovanjem methoxycinnamic kiseline i 2-ethylhexanol- jedinjenja koja nisu štetna na svoju ruku. Kada pomiješani, oni formiraju jasan tečnost koja se ne otapa u vodi.

Da li je to sigurno?

SAD za hranu i lijekove (FDA) odobrila OMC kao siguran za korištenje u proizvodima u količini do 7,5%. Ipak, bilo je nagađanja oko nuspojave ovog sastojka. Jedna studija iz Nacionalnog centra za biotehnologiju Informacije pokazao proizvodnju štetnih slobodnih radikala otkriven na filmovima nakon upotrebe komercijalne kreme za sunčanje sadrže avobenzone, oksibenzon i octinoxate nakon izlaganja UV zracima. Drugi problem je mogućnost da OMC izaziva endokrine poremećaje, što može ometati hormone. Visoke doze dati u studijama na životinjama pokazale su razvojne i reproduktivne efekte.

load...

Dakle, ono što je presuda?

Mnogi stručnjaci, uključujući i FDA, zaključili su da je sigurno sve dok je to u rasponu 7,5%. Radna grupa za okoliš, grupa koja ocjenjuje sastojaka na osnovu "naučne literature, da dopune nepotpuni podaci dostupni od kompanija i vlade", stope OMC kao umjereni briga za link endokrinog poremećaja.

UV zaštitu i kosu

UV zaštita se ne zaustavlja na kožu, izlaganje suncu može dovesti do suhu kosu, kovrča, i izbledela boja. Kao rezultat OMC je sastojak naći u nekoliko brendova za zaštitu kose od UV zraka i nude zaštitu od toplote iz vruće alata, ovdje je popis proizvoda koji sadrže OMC.

Bumble and Bumble Frizerski Nevidljivi ulje Heat / UV zaštitna Primer

Prskanje ovaj multitasking prajmera u svoj niti ne samo da će vas zaštiti od oštećenja UV topline ali i kroti frizz. Prožeto grožđa, šafranike sjeme, slatkog badema, makadamija orah, i kokosovo ulje kako bi vaš kosu mekom, glatkom i manje Tangled. Ethylhexyl metoksicinamat se dodaje kako biste zaštitili kosu od efekata sušenje na suncu. Sprej ga u mokru kosu prije izlaganja suncu.

Neutrogena Triple vlage Silk Touch Leave-In krema za kosu

Ova pristupačna opcija odsustvo-u vlaži dok smanjenje flyaways i kovrdžanje. Uz pomoć maslina, Meadowfoam sjemena i ekstrakt slatkog badema poboljšava teksturu kose i upravljivost. Ona također nudi zaštitu vlage i sadrži UV filtere. Primijeniti kao Styler nakon pranja ili osvježiti kosu po potrebi.

Living Proof Vraćanje Instant zaštita

Koristeći ovu bestežinskom sprej štiti od topline stajling, vlažnost i UV zrake. Može se koristiti i na vlažnu i suhu kosu za toplinskim oblikovanjem i na suhu kosu za 24 sata UV zaštitu zraka. Izvrstan za sve tipove kose uključujući obojene i hemijski tretirane i to je bez sulfata, silikona i ulja.

Nios SPF 15 ispire sa kose

Ovo SPF 15 odsustva-u uređaj sadrži i marokansko ulje argana, vitamina i proteina pšenice za zaštitu vlasišta od sunca i boju kose, a hrani kosu. Može se primijeniti na suhim i mokrim kosu. Distribuirati kroz kosu za zaštitu boje i odnose se na vlasište za zaštitu vlasišta.

Quintessence Q-Suncobrani Hranjiva za kosu i vlasište Protectant SPF 30

load...

Prema njihovoj web stranici, ovaj multifunkcionalni širokog spektra vlasišta za zaštitu od sunca SPF 30 sadrži ekstrakt zelenog čaja i vitamina E, u kombinaciji sa visokokvalitetnim odsustvo u uređaj koji ostavlja kosu svilenkasto mekom, upravljati i nemasna. Pruža UV zaštitu od oštećenja od sunca i štiti delikatnom području vlasišta u rijetku kosu. Nanesite na izloženim dijelovima kože glave nakon pranja kose i prije odlaska na otvorenom. Za kosu-uređaj, radni proizvod ravnomjerno u kosu nakon šamponiranja i ispiranja.

Kao i kod svih sastojaka, to je lična odluka o tome da li ćete izbjeći određene hemikalije ili uopšte, ili se potruditi da koriste potpuno prirodne alternative. Oni koji više vole da izbeći kemikalije treba znati da kemijske kreme za sunčanje nisu jedina opcija. Fizički krema za sunčanje kao cink oksid pruža zaštitu i od UVA i izloženost UVB bez upotrebe kemikalija. Što se tiče kose, uvijek možete odabrati da pokrije kosu sa fizičke barijere kao kapa ili šal.

Reference

Http://www.safecosmetics.org/get-the-facts/chemicals-of-concern/octinoxate/

Http://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfCFR/CFRSearch.cfm?fr=352.50

Http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15560736

Http://www.ewg.org/skindeep/ingredient.php?ingred06=704203

load...