Šta je u vašem periodu za tvoju kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Šta je u vašem periodu za tvoju kosu

Šta je u vašem periodu za tvoju kosu

Imamo sve imali loše kose dana, pogotovo što kovrčava djevojčica. Jeste li znali da je stvarna znanost da im objasnim?

Pojedinci koji imaju menstrualnog ciklusa može potvrditi na iritirajući hormonalne promjene koje se dešavaju u to vrijeme, kao što su bubuljice na koži, neraspoloženje, povećan apetit, i umor. Ali, postoji još jedan dosadnih Osim toga lista da mnogi ne znaju, a to utječe na našu kosu.

Povećane masnoće u vezi sa našim periodima ne samo da utiče na naša lica. Takođe utiče na naš skalp, ponekad čini kosu osjećati masnu ili stana.

Pre menstruacije:

"Nivoi smanjenja estrogena i nivoa progesterona i testosterona povećanje oko tjedan dana prije menstruacije", kaže dr Sophia Kogan, integrativni specijalista gubitak kose. Otuda masnu kožu i kosu tokom tih određenim danima.

Iznenadni hormonske promene koje se dešavaju u tom periodu su rezultat vaše tijelo ostvarivanja ne postoji oplođene jajne da je stalo, tako da je ugodna soba je pripremljena za to će se lomiti na komade, što uzrokuje grčeve, raspoloženja, otečene ili tender grudi, bubuljice, i masnu kožu glave da se dogodi. Pred menstruaciju, proizvodnja nafte nije previše intenzivan još. Stoga, noseći putem sa svojim redovnim kose rutina je sasvim u redu dok se rok počinje.

load...

Tokom menstruacije:

Kao počinje krvarenje, nivo estrogena su praktično na nuli, i nivo testosterona raste, koje uzrokuju da se osjećaju naduto, mrzovoljan, i nemiran zbog grčeva. Ovo je kada će vaša kosa početi da se osjećaju masna. Povećana ko-pranje može biti dobra alternativa za cjelodnevni pranje tokom sedmice menstruacije.

Nakon menstruacije:

Testosteron počinje da se smanji i estrogena povećava, uzrokujući manje proizvodnje nafte i više pozitivnih raspoloženja. Loša strana za proizvodnju manje nafte je mogućnost suhog vlasišta. Zbog toga, smatraju duboko uređaj i pomoću prirodnih ulja za uravnoteženje pH, ako se to dogodi.

Foto ljubaznošću @jmayoxo

Trudnoća:

Kada je vaš menstrualni ciklus prekinuti trudnoću, ne baciti kosu tako često; kosu i dalje u fazi rasta. Shodno tome, kosa se pojavljuje mnogo puniji. Nakon trudnoće, prolivanja dogodi, i na prvi pogled može izgledati kao ogromna količina gubitka kose. To je samo zato što je iznos od kose bi izgubili je u celom trudnoće biva baciti sve odjednom.

Loših dana kosa može biti uzrokovana mnogim stvarima - ne samo višak proizvodnje nafte - uključujući i vlažnost, zagađenja, dima, padavine, neispravne proizvode, preko-pranje, pod-pranje, itd Važno je shvatiti uzrok vaše loše kose dana tako da možete poduzeti korake za rješavanje toga.

Da li da je imate više "loših kose dana", kada na menstruaciju?

load...