Šta je toliko posebno u vezi sa novom vlažnom 100% kokosovim uljem? | BA.inspinre.com
Šminka

Šta je toliko posebno u vezi sa novom vlažnom 100% kokosovim uljem?

Šta je toliko posebno u vezi sa novom vlažnom 100% kokosovim uljem?

Osnivač i direktor SheaMoisture Richelieu Dennis kaže: "Kokosovo ulje je tako dobro za kosu i vlasište, te je sastojak koristimo u mnogim našim SheaMoisture proizvoda da pomogne njegovati lokne Virgin kokosovo ulje je poseban jer je nerafinirani.. Ovo čuva sve prirodne dobrote ovog čudo ulja, uključujući i visok sadržaj vitamina E, masne kiseline i minerale, koji su obično izgubljen u obradi ".

Razlika između djevičansko kokosovo ulje i običnih kokosovo ulje je u procesu ekstrakcije. Rafinirani kokosovo ulje se proizvodi od sušenog kokosa dok djevičansko kokosovo ulje je izvađen iz svježeg mesa od kokosa. Procesi kao brzo sušenje omogućava svježe kokosovo meso se suši brzo, a zatim mehanički pritisnut. Visoke topline se koristi i profinjenog kokosovo ulje za uklanjanje različitih mirisa i okusa, a ponekad i natrijev hidroksid se dodaje da se produži rok trajanja. Ako volite orašasti okus i miris od djevica, nerafinisano kokosovo ulje je vaš najbolji izbor.

load...

Kao što je slogan "od glave do pete Hidratacija" država, SheaMoisture 100% Virgin kokosovo ulje je dobro za tijelo i kožu. Njegova ublažavajući svojstva ne samo pomoći da se prodre u kosu, ali isto tako može apsorbirati brzo u kožu često pomaže da se osloboditi svrbi vlasište i pomoći sa ekcema i psorijaze.

Koktel prijedlog

Celebrity stilista i SheaMoisture Beauty ambasador Diane C. Bailey dodaje: "Kokosovo ulje je kovrdžava Žena eliksir! Preporučujem ovaj sve-prirodni šampon recept, koji pomaže da podrži zdrav rast, intenzivno vlaži, umiruje iritacije vlasišta i ostavili kosa sjajna i svilenkastom. " U nastavku je koktel prijedlog Bailey:

U manjoj posudi pomiješati slijedeće:

  • 5-10 kapi ružmarina eteričnog ulja
  • 2-4 žlice SheaMoisture 100% Virgin kokosovo ulje (ovisno o dužini kose)
  • 1 žlica manuka meda

Nakon miješanja slijedite ove upute za unaprijed poo.

  1. Umasirajte u vlasište i raditi ravnomjerno kroz kosu, od korena do krajeva.
  2. Pokrijte kosu s plastičnim zatvaračem i ostaviti na 30 min.
  3. Šampon temeljito.

Shea vlage 100% Virgin kokosovo ulje se mogu se naći na Harmon Face vrijednosti ili na Bed Bath and Beyond.

Hoćete li dodati ovaj proizvod na listu? 

Napomena urednika: Ovaj post se ne sponzorira. 

load...