Šta je afrički crni sapun? | BA.inspinre.com
Šminka

Šta je afrički crni sapun?

Šta je afrički crni sapun?

African crni sapun, također poznat jednostavno kao crni sapun, je tip tijela i kose sredstvo za čišćenje. Napravljen je od pepela pečenog biljnog materijala kao što su bokvica kože, kakao mahuna i lišće i koru palme i shea stabla. Pepeo se dodaje kombinacija shea maslac i drugih ulja, kao što su, ali ne ograničavajući se na dlan i kokosovo ulje.

African Black Sapun je napravljen od pepela pečenog biljnog materijala kao što su bokvica kože, kakao mahuna i lišće i koru palme i shea stabla. 

Vrsta i količina ulja koja se koriste utvrđuje područje u kojem se vrši sapun.

Tradicionalno, afrički crni sapun je izrađen u afričkim zemljama Zapada, pre svega Gana. Svaka zajednica ima svoj jedinstveni recept i posebne metode za izradu sapuna. Ove razlike u receptima i tehnikama dovesti u suptilne - a ponekad, ne tako suptilne - varijacije u svom izgledu, tekstura i efekti koje proizvodi.

load...

Ako se sapun u Africi, još jedan zajednički naziv je Sirovi crni sapun. Ova nerafinirani verzija se obično prodaje u rinfuzi, za razliku od crne sapun koji je proizveden u SAD-u i Europi. Sorte drugi pretežno sadrži veštačke sastojke i prodaju se u više tradicionalnih, Western sapun kutija za pakiranje.

Tko bi trebao koristiti afrički crni sapun?

Crni sapun je korisno za upotrebu na kožu i kosu. Dosljednu upotrebu kao dio režima potpuno prirodan njegu kože i kose će pružiti pogodnosti koje uključuju:

Čak i ton kože od gubitka boje tamne mrlje i druge diskoloracije kože

Smanjenje u proizvodnji kože ulje tako da koža je manje masna i više uravnotežen

Eliminacija akni bubuljice

Tretman ekcema i Razor udaraca

Smanjenje vidljivosti fine linije

Dubinsko čišćenje i piling

Crni sapun je korisno za upotrebu na kožu i kosu. Dosljednu upotrebu kao dio režima potpuno prirodan njegu kože i kose će pružiti mnoge prednosti.

Jer crni sapun je toliko efikasan u kontroli proizvodnje nafte, neki pojedinci mogu naći da se ona previše sušenja za određeni tip kože.

Kada je koristite prvi put, to je najbolje da se započne jednom dnevno režim da biste saznali kako će vaša koža reagirati. Zbog suptilne varijacije u sapune proizvedene iz različitih regija i inherentna fluktuacije u svojstva prirodnih sastojaka koji se koriste, uobičajeno je naći jednu seriju Black Soap malo više ili manje sušenja od drugog. Zbog svog nedostatka umjetnih sastojaka, kao što su miris i boje, afrički crni sapun radi i za one ljude s osjetljivom kožom, uključujući i beba i starije osobe.

Crni sapun se također može koristiti u brizi prirodne kose kao zamjena šampon.

Jednostavno postavite sapun na vlasište i trljaju kosu olako. Crni sapun lathers vrlo lako tako da je jedan ili dva udarca će stvoriti dosta pjenu. Kao alternativa stavljanje sapuna na vlasištu možete trljati sapunom između dlanove, a zatim prenijeti pjenu od ruke na svoj skalp. Kada se primjenjuje sapun, masirajte u vlasište kao što bi vaš šampon i završiti svoj uobičajeni kosu čišćenje rutinu.

load...

Za neke osobe, crni sapun može biti previše skidanje za redovne pranja. Ako ste jedan od onih ljudi možda smatraju da je prikladno koristiti crni sapun za razjašnjenje. Ako želite prednosti crni sapun u tradicionalnim tečni šampon obliku, možete odabrati bilo koji od šampona sapuna na tržištu. Alikay Naturals i SheaMoisture su dva popularna prirodna kosa brendova koji imaju šamponi na osnovu afričke crni sapun.

Popularni afrički crni sapun komercijalne brendove

  • SheaMoisture
  • Dudu Osun
  • Nubijski baštine

Gdje ga naći?

Ovi brendovi su vjerojatno dostupan u vašoj snabdijevanja ljepotu trgovine. Raw (bulk) crni sapun se mogu kupiti online na Amazon.com i širok izbor crni sapun šampona su također dostupni.

load...