Sorbinska kiselina: konzervans koji vam je potreban za domaće proizvode | BA.inspinre.com
Šminka

Sorbinska kiselina: konzervans koji vam je potreban za domaće proizvode

Sorbinska kiselina: konzervans koji vam je potreban za domaće proizvode

Mnoge kovrčave djevojke vole da sami sprej mikseve. Volim ulje lavande i jojobe, tako da ih dodate u spreju sa mog omiljenog uređaj osvježiti moje kovrče ujutro. Shvatam da postoji vremensko ograničenje na mom izmišljotina, i ako je sjede predugo sam baciti i početi ispočetka. Baš kao što su hrana, izmišljotine za njegu kose imaju rok trajanja čak sa rashladnim-toliko DIY izmišljotine zahtijevaju nešto više od rashladnih za njih da traje. Njima je potrebna konzervansa.

Koji su konzervansi i zašto su neophodni u proizvodima za kosu?

Jednostavno rečeno, konzervansi su prirodni javljaju ili čovjek-made kemikalija koje se dodaju hrani i kozmetičkih proizvoda za sprečavanje kvarenja. Ove hemikalije su kiseli u prirodi, što otežava organizme iz kalupa, kvasac, i razvoj bakterija. Oni omogućavaju svoje proizvode trajati duže nego što rashladnih je u stanju da uradi sam. Loša strana konzervanse je da neki mogu izazvati iritacije čak i kožu prirodne ali ako kreiranje proizvoda na prodaju ili ako je čežnja za duži rok trajanja, neki konzervans može biti potrebno. Jedan koji je popularan u proizvodima za njegu kose i prirodno se javlja je sorbinska kiselina.

load...

Ono što je sorbinska kiselina?

Sorbinska kiselina je bijeli, kristalni prah koji je organska kiselina. Ona je izvedena iz planinskih bobica pepela ili proizvedeni sintetički. To je konzervans naći u mnogim namirnicama, rješenja kontaktnih leća, i kožu i kosu proizvoda i vrlo topiv u ulju. Prema Cosmeticsinfo.org, sorbinska kiselina ubija mikroorganizme ili sprečava njihov rast i razmnožavanje, što zauzvrat štiti proizvod od kvarenja, ali je manje aktivan protiv bakterija. Sorbinska kiselina se ponekad koristi kao vlažilac i soli u sorbinska kiselina (kalcij, kalij i natrij) su u mogućnosti da raspusti u vodi, ali sorbinska kiselina je mnogo više topiv u mastima i uljima. Takođe se smatra manje opasnih sastojaka i ne očekuje se da će biti potencijalno toksične ili štetne.

Sada, Uradi-Sam nisu jedini koji može koristiti konzervans koji sadrži sorbinska kiselina, kao što je prilično popularan u proizvodima za kosu kao što smo navedene u nastavku, ali je moguće da ga jednostavno kupiti online na Amazon.com. Ako odaberete da ide DIY put i tražim konzervans koji je lako dostupan onda sorbinska kiselina može biti dobar fit za vas, vašu kosu i vaše kreacije.

  • Da Jam Shining & Conditioning gel 
  • Garnier Fructis Style Briljantin na bazi vode Shine vosak 
  • Roots of Nature Triple popravke FRIZERSKI sa zelenim čajem i shea maslac
  • Zemaljski Delight koji se ne ispire
  • Living Proof sitnog Styling sprej Straight Making
load...