Skupljanje je stvar, prihvatite je | BA.inspinre.com
Šminka

Skupljanje je stvar, prihvatite je

Skupljanje je stvar, prihvatite je

Skupljanje je jedan od prvih pet najviše užasavajuće problema prirodne kose za većinu naturals. Svi pokušavaju da ga se boriti protiv toga ili zaustaviti prije nego što čak i počne. To je đavo nekim dok su drugi samo mislimo da je nešto što se mora "nositi" s. Neki kovrče imaju minimalno skupljanje dok drugi ugovor na 50% ili više od njihove stvarne dužine. Kao što smo se protežu naše namotaja da pokaže svetu da zapravo imaju dugu kosu, pitam se da li smo svi poentu.

Iako razlozi svačije za vraćanje prirodne su različiti, svrha biti prirodno je prihvatanje i njegovanja kose koja je prirodno raste iz glave. To je tako jednostavno. Problem s tim misao mi ne živimo u društvu u kojem se smatraju sve žene lepa u svom prirodnom stanju bilo da se raspravlja slike tijela, dob, boja kože ili teksturu kose. Mi smo u vrlo površnom društvu u kojem izgled su sve i većina žena i djevojčica su pod pritiskom da se osjećaju oni moraju poštovati ono što mase gledaju kao prihvatljivi i estetski ugodan oku.

load...

Ja ne kopa preduboko, obećavam ti. Loving sebe je sve o prihvatanju i osjećaj lijep iznutra. To znači da voli kožu, lice, oči, usne, i cijelo tijelo, koji uključuje kosu. Jednom kada vas prime ličnost kosu, ona poziva na razlog zbog kojeg bi prihvatio svoju prirodnu tendenciju da coil unutar sebe čvršće i postizanje bliže vama. Ok, preduboko? Maybe.but voli ono što kosu čini bez teksture menjaju kosu alate, tehnike i mučenja je ono što čini našu kosu putovanje pozitivan i produktivan hodočašća.

Mi stalno je rekao da sluša naše kose, ali kao što smo gledati skuplja pravo pred našim očima mi smo zauvijek vuče natrag, yanking na to sa navojem, toplote i stil alata. Slušamo ili smo okreću leđa i rade ono što osećamo je više prihvatljiv izgled za našu Tresses? Jesmo li podlegla neonacizma bojazni da pokaže našu dužina? To su izazov sredstva da se osjećaju ili dokazati mjerimo gore.

Kada je naš kosa dođe u kontakt sa našim odjeću, elementi i zagađivača (koji može sve uzrok oštećenja) mrzimo samoj prirodi sposobnost kosu da se zaštiti izradom i daleko od njih. Grli skupljanje nije samo zdravo za našu psihu, ali to je zdravo za kosu. Dopuštajući kosu da ostanu u svojim skupljen stanje mi se biti iskren prema svom dizajnu i svoju svrhu. Prekomjerne ispravljanje može biti štetno još radimo to iz dana u dan se i na mnogo puta na račun zdravlja naše kose. Kao što smo bulje u vaše ispucale vrhove, slomljeni rubovi, ili topline oštećenu kosu, razmislite o tome zašto ste sve ovo do oštećenja kose? Ko je za?

Vaša kosa putovanje je lično, ali da to bude pozitivan način radi ono što je potrebno da bi vaše Tresses zdrav. To također znači da odluče da li vaše skupljanje je pravi problem sa kosom ili ako je vaša percepcija onoga što je prihvatljivo ili lijepa. Niko ne kaže da morate da nosite kosu u smanjenoj stanje 24/7, ali budite sigurni da ne nosite ga ravno 24/7 jer ne možete prihvatiti tekstura vaše kose. Ko si i šta kosu radi prirodno je ljepši od bilo lažno pojam gotovih savršenstva. Prigrlite svoj pravi prirodni sebe u svim oblicima i gledati svoj duh, um i kosa raste neizmjerno.

load...
load...