Skrivena djeca: Izbjegavanje zapletene kose u vrijeme igranja | BA.inspinre.com
Šminka

Skrivena djeca: Izbjegavanje zapletene kose u vrijeme igranja

Skrivena djeca: Izbjegavanje zapletene kose u vrijeme igranja

U samo nekoliko tjedana, možete početi sa nestrpljenjem vaše mališane dolazi kući iz dan škole. Oni će biti zauzeti igranje sa novim prijateljima, učenje novih vještina, radnih na igralištu, i, nažalost, dolazi kući sa nekoliko čvorova i režanje u svom kovrče. Neki od vaša djeca mogu ni da dolazim iz autobusa sa nekim puffy 'dos, nešto što niste ih poslati u školu.

Kada je u pitanju klinci, zamršena kosa je samo činjenica života. Srećom, s pravom alata i know-how, te zamršena situacija može lako izbjeći i popraviti.

Borba protiv Tangled dlake

Oni izgledaju lijepo sada, ali odmor je samo sat dalje!

Uvijek imaju detangling proizvod na ruci za tvoju malu kovrdžave one. Postoji mnogo ih je tamo, tako da je važno pronaći nešto što njeguje kosu vašeg djeteta, jer popravke. Neki odsustvo-u uređaja može se koristiti i kao detangling proizvoda.

load...

Imaju širok zubima češalj kod kuće, tako da možete dobiti čvorova i zapetljanja van. Detangling češljevi pomoći u kontroli čvorova i režanje, s puno manje suza. To je dobra ideja da bi jedan u kadu kao dio noćne rutinskog čišćenja kosu vašeg djeteta, previše.

Naša omiljena ispire Ins za Kiddos

 • Mješoviti Chicks Kids Tangle Tamer
 • Original Sprout Miracle Detangler
 • To je Curl! Prsten oko kovrdžav ispire
 1. Možete otpetljati kosa mokra ili suha, ali budite sigurni da navlažite kosu sa detangling proizvod prije nego što pokušate detangling suho kovrče. Ako vaše dijete dođe kući iz škole ili igranje sa klupka i čvorova, koristite detangling proizvod i neki nježan pokretima širokog zubima češalj kako bi dobili čvorova iz dok je kosa suha. Nemojte čekati da je vrijeme za kupanje na razraditi čvorova, oni mogu samo pogoršati kao popodnevnim i večernjim napredak.
 2. Ako vaše dijete žele pomoći, stati ispred ogledala i pokazati joj kako si pomažući brigu za nju kovrče. Deca vole da ostvare svoje nezavisnosti, pa zašto ih ne nauči trikove, previše?
 3. Make sprečavanje zamršenu kosu dio svog noćnog rutinu kada ste se bavili hitne zapetljavanje i čvorova. Šampon za kosu radeći rukama kroz kovrče, i izbjeći izgradnju veliku sapunicu. Koristite prste kao češalj za šampon i stanje, a zatim koristiti širok zubima češalj za distribuciju proizvoda uređaj kroz kosu.
 4. Koristite odsustvo-u za deblje kovrče da pomogne izbjeći čvorova i zamršenu kosu. Ostavite-u uređaja, kao što su Kinky kovrčavu Tiny Twists ili miješano Cutie Soft Curls i Swirls može biti ključni korak u održavanju malo kovrče tražim svoj maksimum i mogu pomoći da se izbjegne moguća "puf" efekt previše.
 5. Za malo kovrče s manje rasutih ili finije vlakana, svjetlo odsustvo-u, ili čak kombinaciju vode i neki uređaj, može biti od pomoći u izbjegavanju zamršena, neposlušnu kovrče.
 6. Recite vaše mališane da se ne vode svoje prste kroz kosu previše ni - i nadam se da će se stvarno slušati! Dajte im do znanja da su prsti u kosi bi moglo dovesti do više češljanje sjednice i ekstra vremena za kupanje, a oba dovode do manje vremena igra - to je istina!
 7. load...
 8. Za djecu skloniji zamršenu kosu, možda želite da stavite lokne vašeg djeteta u labavoj konjski rep, ili čak pletenicu ih noću. Ako je vaše dijete aktivno u toku dana, i još uvijek dobiva puno klupka, pletenice i poni rep može biti dobro za tim vremenima, kao dobro.

Expert Pitanje & Odgovor sjednica

Ne mogu shvatiti kako da zadrži pletenice u? Želite više raščešljavanje tips? Ugodna Friedman ima odgovore. 

Final misli

Pokažite djetetu kako da brzo konjski rep, ili čak pletenicu, tako da oni mogu biti dio procesa, previše. Zapamtite, vi ih uči vještine koje će cijeniti jedan dan, a kako se voli i brine za svoju prirodnu kosu.

Oh, i ako nađete čudo tajna držeći ruke od svoje kose, molim vas podijelite!

load...