Skrivena briga širom sveta | BA.inspinre.com
Šminka

Skrivena briga širom sveta

Skrivena briga širom sveta

Slika: @myriannascimentoo

Preferencije s obzirom na kovrdžave proizvoda i njegu kose razlikuju širom svijeta. Neki kovrdžava kosa proizvodi su vrlo popularni u nekim zemljama; Međutim, oni su često ne prodaje širom svijeta. Osim toga, potražnja za određene proizvode za njegu kose često se aktivira, zbog društvenih medija i online recenzije.

Pretražili smo web identificirati najpopularnijih proizvoda u pet različitih zemalja: Velika Britanija, Brazil, Meksiko, Dominikanska Republika i Nizozemskoj. Čak smo našli trgovine, koja prodaju prirodnih proizvoda za kosu u ovim zemljama.

Velika Britanija

Najpopularniji proizvodi za njegu kose u Velikoj Britaniji su Boucleme, SheaMoisture i Cantu.

Boucleme je britanski brend za njegu kose. Njihov asortiman proizvoda sastoji se od 0% sulfata, silikone, mineralna ulja, nafta, propilen glikol, klinova, parabena i umjetnih mirisa i boja. Također, ovaj brend ima prekrasan inicijative: za svaki 300ml bocu prodao oni će posaditi drvo. Na taj način ćete doprinijeti da planeti zeleniji mjesto.

load...

SheaMoisture je jedan od najpopularnijih proizvoda za njegu kose u Velikoj Britaniji. Brand ima za cilj ponuditi sulfat besplatne proizvode, bez parabena i druge vrste kemikalija koje vaše kovrče mogu se ne sviđa. To je sigurno reći da je oko 2011. Godine brend nije prelaze granice Britaniji. Čim 'kovrčave revolucije "rasla, potražnja brendova proizvoda porasle.

Cantu.you ili mrze ga, ili ga voliš. Mnogi obožavaju ga i rado preporučiti ove proizvode preko Instagrama i blogova. Cantu je proširio svoju ponudu zadnjih nekoliko godina, a kada smo pročitali mišljenja, vidimo da je brend najčešće prima pozitivne kritike.

Postoji mnogo (online) trgovine, koje prodaju kovrčavu kosu proizvoda.

Brazil

Ako tražite #Cachos na Instagram, vidjet ćete da brazilski kovrdžav potresaju svoje kovrče previše. Ovo aktivira našu radoznalost o proizvodima za njegu kose koriste UK kovrdžav. Šta ovi kovrdžav učiniti da rock svoje kovrče? Saznali smo da Novex i Nunaat su popularne marke u Brazilu.

Novex za njegu kose je brazilska kompanija, čiji je cilj pružiti proizvode za kosu za žene iz različitih ethnicities.They ponuditi odlične proizvode za njegu kose i veličine njihovih proizvoda su često ogromne.

Nunaat smatra da s pravom kombinacijom prirodnih sastojaka, svako može imati lepu kosu. Jedan od najpopularnijih proizvoda Nunaat je je vjerovatno Brazilski keratin maska. Ovaj proizvod nije pogodan za sve kovrdžav, ako ne nedostaje proteina, onda je bolje da se izbegne korištenja ovog proizvoda. Ako imate visok poroznost kose, nego ovaj proizvod može biti rješenje ste bili u potrazi za.

Pretražili smo za trgovine koje prodaju prirodnih proizvoda za kosu u dva najveća grada u Brazil: Sao Paulo i Rio de Janeiro:

São Paulo

 • Ludovicus Ukupno Beauty Supply
 • Sephora
 • Drogaria Iguatemi Shopping Market

Rio de Janeiro

 • Granado
 • Empório Body Store
 • Tonicha Cosméticos e Frizerski

Meksiko

Mnogi meksički ljepote ljuljanje svoje lokne previše! Favorit za njegu kose proizvodi naše kolege kovrdžav iz Meksika su SheaMoisture, Bouncecurl i Kerastase.

load...

Bouncecurl osniva Merian prije nekoliko godina. U međuvremenu, proizvodi se prodaju u mnogim zemljama širom svijeta. Cilj Bouncecurl je da ohrabri sve kovrdžav da prihvate svoje kovrčave kose.

Našli smo sljedeće radnju, koja prodaje prirodna kosa proizvodi za njegu.

Mercado besplatno

Holandija

Najdraži proizvodi za njegu kose od mnogih Dutch kovrdžav su SheaMoisture, Cantu i KinkyCurly. SheaMoisture i Cantu su ranije u članku opisali. Ali KinkyCurly još nije objasnio.

Prirodni proizvodi KinkyCurly su formulisane dodati vlage na pramenove, štiteći ga. Osim toga, proizvodi ne sadrže silikoni, parabenes, alkohol, mineralna ulja i tako dalje.

Sljedećim trgovinama prodavati prirodni proizvodi za njegu kose u Nizozemskoj:

Online

 • MeGorgeous
 • Afro indijsko tržište
 • MyHairShop.nl

Prodavnice

 • Yari
 • MeGorgeous
 • Kruidvat
 • Trekpleister
 • Afro indijsko tržište

Dominikanska republika

Omiljeni proizvodi za njegu kose od mnogih Dominikanska kovrdžav su SheaMoisture, KinkyCurly i Mielle.

Mielle kozmetika nudi 100% prirodne kose proizvodi za njegu, koji su testirani i dokazano toksični-free. Brend smatra da će netoksične sastojaka dovesti do zdravije kose i kože.

Našli smo veliku webshop u Dominikanskoj Republici, koja je Afroliterd.com!

Zar nismo spomenuti vašoj zemlji? Javite nam odakle si i koji su svoje omiljene proizvode za njegu kose!

load...