Skakavci iz 18. veka | BA.inspinre.com
Šminka

Skakavci iz 18. veka

Skakavci iz 18. veka

18. Stoljeća Curls

XVIII vijeka se često naziva kao vijek žena, kada manire i ediquette su bili na vrhuncu. Žene najviše klase su učili o modi i kulturi, novi pokret je stigao i bili su oduševljeni.

Uz ovaj pokret je neke vrlo jedinstvene frizure, a oni variraju sa onima artistocratic porodica, kao i perioda istorije tokom stoljeća.

Danas, istraživači i istoričari se oslanjaju na slikama i ekslibrisa koje su napravljene i prikazani žene u 18. Stoljeću. Iz ovih dobijamo vizuelnu predstavu o tome šta žena izgledala, kako su nosili svoju kosu i obukla.

VIŠE: Da li su drevni Egipćani Koristite gel za kosu?

Thomas Gainsborough, "Chalk Studija a Lady"

load...

Big Curls

Većina slika Boucher, Gautier i Patera pokazuju žene sa frizure sa simpatičnim imenima kao što su tajna, leptir i sentimentalan. Većina ovih frizura i rezove su swept natrag i sa njihovih lica. Mnoge žene želio kovrdžava kosa, po stilu Marie Antionette. Tamnije boje, kao što su Marie, su radije kao dobro.

Visina je takođe bio u! Što je veći to bolje (neparne kako je broj osam od 18. Stoljeća donekle odnosi na osam od 1980!) Trendovi royalty, a žene u kraljevskoj obitelji, širi se brzo. Malo predviđanje na današnjem društvu?

VIŠE: Frizure iz 2012 World Natural Hair Show

Nicolas de Largilliere, "Portret dame, pola dužine, u beloj haljini."

Stilisti i svojih alata

Žene uvijen kosu s kostima češljeve i figara koji se sastoji od vruće šipke metala zagrijane vatre. Oni također koriste ručne izrade igle željezo kako bi kosa na mjestu. Žene suda, ili oni koji su bili imućni, imali lični frizera (Coiffeurs) koji bi radili satima za pripremu kose, a ponekad glava haljina za žene.

VIŠE: Home Styling Savjeti za kovrčavu kosu

Elisabeth Louise Vigee-Lebrun, "Madame Vigee-Lebrun i njene kćerke Jeanne-Lucie Louise"

Rođenje Pouf

Ako žene želio više visina u kosi bi koristili komada od vune, konoplje ili čak žice za stvaranje "veći" efekte. Krajem 18. Stoljeća, stil pod nazivom "tabure" postao još popularniji i komada pluta i tkanine su savijen u bazu kose kako bi se omogućilo gomile valova i kovrče do vrha. S vremena na vrijeme, visina "tabure" i kosa bila 1,5-2 puta dužine lice žene!

VIŠE: Fall Okusi za Vaše Curls

Thomas Gainsborough, "Portret Georgiana Vojvotkinja od Devonshire"

U prahu za bojenje kose

Prah je korišten od strane muškaraca i žena u kosi, ali uglavnom za boju i čistoću. Kralj Henry je primijetio da je pomagao svojim prosjed dlake i uskoro previše uhvaćen na kao trend za poboljšanje boje i držati za kosu manje "masno". Puderi nisu bile samo bijele ali su i utvrđeno da su ljubičice, smeđa, narančasta i plava.

load...

VIŠE: Demi-trajna farba za kosu

Joshua Reynolds, "Georgiana vojvotkinja od Devonshire i njena kćer Lady Georgiana Cavendish 1784"

Big Perike

Perike su uglavnom nosili muškarci. Međutim, neke žene koji su željeli dužu kosu, više tijelo ili pregib imala parcijalne komada kose utkana u svoje. Kosa je bila uglavnom iz drugog ženske kose i teško u prahu u škroba i pšenično brašno.

VIŠE: Dodaj Pumpkin Vaše lepote Rutinska

Maurice Quentin de La Tour ", Francois Marie Arouet de Voltaire"

Prirodne ljepote

Žene 18. Stoljeća prigrlili PUNO teksture u svoje vrijeme. Oni su za neke od najvažnijih jedinstvene frizure bilo koji period u istoriji. Njihova slika i skulptura nas ostavljaju i sa smislom za znajući kako su prihvatili i priznali ljepotu.

VIŠE: Real Tekstura Talk: Alessandra Christiani

Antonio Canova "Cupid i Psyche" detalj

load...