Sipanje mi je učinilo da mi kičma gurne | BA.inspinre.com
Šminka

Sipanje mi je učinilo da mi kičma gurne

Sipanje mi je učinilo da mi kičma gurne

Dobio sam ovo ko-pranje pitanje kolege Vrsta 2c valovit Nadine.

Pitanje

Imam i 2C kovrdžavu kosu, iako je nedavno, ne znam šta se dešava u mojoj kosi. Počeo sam metodu CG prije par mjeseci, ali ko-operem kosu je moje kovrče mlitavo, čak i ako ja to povremeno shampoo koristeći jedan bez sulfata. Razmišljam da prestanem ko-pranje za dobro i početi pranje bez sulfata šampon, ali mislim da je to vjerojatno bi moja kosa osuši. Šta ti misliš? Možeš li molim vas dajte mi nekoliko savjeta kako da dovedem lokne nazad? I stvarno, stvarno bih da znam šta kovrdžava kosa rutina. Bio bih zahvalan vašu pomoć puno kao što sam ja novi u ovome i mi nedostaje moja kovrdžava kosa tako loše.

Odgovor

Mislim da je to jedan od pranja ostavlja mi je kosa nekako mlitavo previše, pa sam ga koristiti samo kada želim da uvjetovati moju kosu, ali to nije bilo dovoljno dugo da je potrebno još da šampon. Umjesto toga koristim sulfat free šampone većinu vremena, a ja očistiti moju kosu oko dva puta tjedno. Trudim se da idem dok god budem mogao u između pranja i osvježiti sa sprej bocu vode i ostaviti-u uređaj u jutarnjim satima.

Ja osobno ne prate Curly Girl metoda, ali ja to pokušati izbjeći sulfata, jer mi je kosa boje obrađen i oštećen. Nekoliko od mojih omiljenih čišćenje bez sulfata su ulje za čišćenje Ouidad (koji stvarno nema dosljednost ulje), ApHogee teksturom pranje kose, a EDEN Bodyworks Pepermint Tea Tree šampon. Znam da SheaMoisture je ljubitelj favorit među kovrčave djevojke, ali za moj tip 2C talasa neke od svojih popularnih čišćenje ostaviti mojoj kosi osjećaj opterećen, što je istina za mnoge proizvode koji čvršće kovrdžav i coilies sviđa.

load...

Kada radim ko-pranje jednostavno koristim svakodnevno uređaj i moja omiljena skalp četkicu za rad proizvoda u i podignite prljavštine iz moje vlasište. Ako nemate skalp četkom možete lako masirajte vlasište sa jagodicama prstiju, samo pazite da ne ogrebete. Skalp četka mi pomaže da se stvarno čist čak i kada sam koristeći uređaj za očistiti. Nekoliko od mojih omiljenih dnevnih uređaji su DevaCurl jedan uslov, UR Curly Quinoa regenerator, i Elucence vlage balansirajući regenerator.

Moja poslednja prijedlog je da bude siguran i razjasniti svoj lokne najmanje jednom mjesečno. Ovo će ukloniti sve naslage proizvod imate koji bi mogao biti uzrok mlitavo kovrče. Moj omiljeni šampon je Kinky Curly je Come Clean šampon, što je i dalje sulfat free.

Nadam se da ovo pomaže, Nadine!

Ako imate iskustva sa ko-pranje ili Način CG, podijeliti svoje uputstva u nastavku!

Imate pitanja o svojoj kosi? Postavite na našem Curly Q & A, tako da drugi kovrdžav i naši urednici mogu odgovoriti.

load...