Silikoni: gde se (ponekad) uklapaju u uobičajenu rutinu | BA.inspinre.com
Šminka

Silikoni: gde se (ponekad) uklapaju u uobičajenu rutinu

Silikoni: gde se (ponekad) uklapaju u uobičajenu rutinu

Silikoni. Sama riječ inspirira strastvenu osjećanja među onima koji su nakon Curly Girl Način, kao što je navedeno od strane Lorraine Massey u knjizi je napisao prije više od deset godina, Curly Girl: Priručnik. I mislim da je upravo način da se ode. Oni rade sjajan posao skrivanja prave prirode i zdravlje naše kose od nas; oni mogu učiniti čak i oštećenu kosu mekom i upravljati. Ali ako je to istina zdravlju i dubinsku hidrataciju idemo za svakodnevnu upotrebu silikona sigurno nam neće pomoći valovite i kovrčave djevojke do tih ciljeva. Stvar je u tome, koristeći pravo silikon u pravo vrijeme nema smisla. A ja im ne vjerujem da su toliko štetne kao što su napravljeni da bude.

Evo u čemu je stvar: Ja nisam kemičar. Nisam stilista.

Ja sam samo valovite-kovrdžava kosa entuzijasta sa strašću za razumijevanje ono što čitam na poleđini boce, i opsesija kako će moja kosa ponašaju (ili ne). Moja kosa je živio život uglavnom silikon za skoro dvije godine, ali je nedavno - u ovom dugom, suhe zime smo imali - I've radila neke razmišljanja na tu temu, neki kopanja, razgovor sa stručnjacima, i eksperimentisanje. Tako da je moj cilj u pisanju ovo ne bude kraj-sve-se-sve mišljenje o ovom vruća tema, nego da ospori svoju gledišta na "čunjeva, baš kao i moja je, kao i da se povežete s nekoliko misli od ljudi koji su zapravo stručnjaci o toj temi.

load...

Alyson, @reallifecurlygirl, na punom zamahu silikon dan - ".. To nije moja omiljena izgled, ali je isto tako nije najgore i najbolje od svega, ne primjetno šteta je došao iz tog dana stajling"

Zašto su silikoni tako široko se koristi u proizvodima za kosu?

Silikoni se koriste u proizvodima za kosu od 1950-ih, u skladu sa "The Science of njegu kose", uredio Claude Bouillon i John Wilkinson. "Silikoni pokrivaju širok spektar kompozicija i arhitekture", napisali su, što im daje niz upotreba u njegu kose. Prema naučnik i bloger Wendy, u svom radu na nauku-y Hairblog, kao ovlaživači ", silikone dodati sjaj i odličan slip / lubrication.Their težine i sposobnost da pomogne pečat vlagu kako u osovinu kosu i iz sprečavaju frizzing u visokoj vlažnosti ". U mom iskustvu, ne samo da imaju koristi u brtvljenje vlage u kosi tijekom vrhunca puta vlažnost, ali i izuzetno niska rosa poena. Ova aplikacija je gdje sam osobno vjerujem njihova upotreba je najviše opravdan u inače-CG rutinu: Da biste spriječili gubitak vlage u ekstremnim situacijama točke rosišta, posebno za one s visokim poroznost kose. Što se tiče različitih vrsta silikona idem, njihove funkcije su višenamjenski, od pomaganja proizvod na sp

load...