Saveti za upotrebu grejnih valjaka u talasastoj kosi | BA.inspinre.com
Šminka

Saveti za upotrebu grejnih valjaka u talasastoj kosi

Saveti za upotrebu grejnih valjaka u talasastoj kosi

NaturallyCurly CurlTalker Vaneda koristi vruće valjci na redovnoj osnovi "Oni mi daju puno volumena, što mi se sviđa. Upravo sam zgrabio veliki sekcije kose i roll oko vruće valjaka, bez ikakvog četkanja."

Uvijača za kosu se koriste za postizanje kovrče i valove bez upotrebe figaro ili štapić. Postoje različite vrste valjaka, uključujući grijani i oni se razlikuju po dužini i širini. Mnogi koji koriste valjci vole trajne čekanju daju, pogotovo kada se stvara vlažnu set. Valjak seta dati volumen sa svojim uvojcima i uniformu izgledati ako imate različite vrste lokne na glavi.

Evo 7 saveta za korišćenje grijani valjci u talasastu kosu.

1. Dovoljno valjci za sve vaše kose

load...

Grijani valjci su dostupni u različitim promjera i koristiti na suhu kosu za stvaranje dugotrajne kovrče i minimizira kovrdžanje. Prije nego što počnete, vi ćete želite biti sigurni da imate dovoljno valjaka da se obavio posao. NaturallyCurly CurlTalker thefossilchick to saznao na teži način, "Jedna stvar je da valjaka razlikuju po veličini i ima samo 4 super-giganta one" u svom setu valjak, "Ako imate duge ili stvarno gustu kosu, vi ćete morate postaviti pola vaše kose u isto vrijeme. " Ona koristi Instant Heat Compact Valjci od Conair i zaključuje da su valjci rade dobro, ali mogu koristiti više od njih.

2. Uvijek koristite zaštitu od toplote

Jedan od najboljih savjeta za korišćenje grijani valjci u valovitu kosu je da se koristi za zaštitu od toplote. Valovita kosa može biti skloni oštećenja topline, jer to može biti na finije strani lanaca. Bilo da je vaša kosa je fina ili gruba, a za zaštitu od toplote stvara barijeru između vlasi i potencijal za štetu topline. Uvijek primijeniti svoj omiljeni zaštitu od toplote i proverite da li je ravnomjerno raspoređena u cijeloj kosi pre upotrebe topline valjci. Volimo Cantu Thermal Shield za zaštitu od toplote i Tresemme toplinske Creations zaštita za Heat u spreju.

3. Ako ste prvi put ispraviti? Zavisi

Ako vaša kosa je čvrsto uvijen ili se dobro ne uzima u toplinskim oblikovanjem, na primjer počinje da se vrati na svoju prirodnu teksturu vlažnosti, možda želite da ispravite svoju kosu prije korištenja grijani valjci. Ako se, s druge strane, vaša kosa lako potrebno da manipuliše, možete koristiti staviti grijani valjci u vašu prirodnu pranje i otići. CurlTalker macduffy akcija "Mislim da je pregib ostaje bolje bez ispravio prvi. Ali ja to kao pregib bolja sa mojom kosom je ispravio (jednostavno ne traje AT ALL). Ipak radi na tome ipak!" To je stvar da shvatim što radi za svoj individualni valovi i kovrče.

4. Točki kosu prije valjanja

Za još efekt umjesto da nekoliko neprilagođeno obrasce širom, trebao bi uvijek sekcija kosu sa snimke prije valjanja da biste dobili najbolje rezultate. Ovo će pomoći da ne samo stvoriti više čak i obrasce, ali će olakšati dok ste roll. Nemojte biti u iskušenju da preskočite ovaj korak, jer će učiniti proces mnogo lakše upravljati.

5. Izaberite svoj dio prije nego što roll

load...

Prije nego što počnete stavljanja valjci u kosi, pobrinite se da stvoriti dio želite, tako da kada se uzme valjaka da si imati rezultat lako stilu. Ako ste u potrazi za naglasiti volumen i drame vašeg bomba talasa, preporučujemo duboko bočnog dijela.

6. Roll od dna do vrha

Kada roll od dna do vrha vaše vlasi, završiš sa loknama koje sjede na dnu lanaca, dok je pramen bliže korijenima i dalje donekle netaknut. Ako roll od vrha do dna, i dalje ćete imati lijepo definiran pregib i veći volumen od korijena.

7. Pobrinite se da vaša kosa potpuno suva

Za rezultate kovrča bez, pobrinite se vaša kosa potpuno osuši prije nego manipuliše to. NaturallyCurly CurlTalker Wurlylox savjetuje "Budite sigurni da bi bilo vlage u kosi da se osuši prije nego styling to, ili će vjerojatno ukovrdžati. Ja bih moj roll, ostavite valjci za 10-30 minuta. Onda sam ih ukloniti, ali nisam ' t učiniti ništa s tim dok nisam bio siguran da sva vlaga je nestala. Onda bih prst češalj naopako, flip uspravno i dogovorite malo prstima ili pick, ako je potrebno, i lagano poprskati lakom za kosu. " Volimo DevaCurl je Fleksibilni Hold Hairspray jer izbegava hrskave, sušenje zamke tradicionalne sprejevi za kosu.

Želite znati više o dobijanju savršeno roler? Pogledajte ove članke:

Što Roller Set je najbolji za vas?

Moje 7 Must-Know Savjeti za sitnog-Free roler

Kako napraviti roler na Short prirodne kose

load...