Saveti za negu kose za očekivanje majki | BA.inspinre.com
Šminka

Saveti za negu kose za očekivanje majki

Saveti za negu kose za očekivanje majki

Kosa obično raste u tri faze: aktivnog rasta, odmor, i otpuštaju. Tokom ove faze, ljudi obično bacaju 100 vlasi svaki dan. Kada ste trudni, dodatni hormoni širi kroz vaše tijelo prebaciti svoj ciklus kose. Vaša kosa raste bez prolivanja. To je razlog zašto vaša kosa izgleda duže i deblje nego obično. Za mene, jer moja energija je bila tako niska, zadnja stvar koju sam htio da uradim je da brine o mojoj kosi. Budimo pravi, kad ti leđa boli, trčite u wc svakih nekoliko minuta, a ti si muka, da li stvarno da se brine o svojoj kosi?

Ako je briga za vaša kosa postaje previše teško, jer sve imate energije za jede i spava, a onda me pratite i stavi kosu na neko vreme. Tokom trudnoće stavim kosu u više zaštitnih stilova uključujući i ekstenzije poput Senegala obrta, puffy obrta, i Havana obrta (koji su bili moj favorit), ali postoji toliko mnogo opcija zaštitne stil za vas da izaberete iz. Ako niste u ekstenzije, pokušajte stilova koji može trajati preko nekoliko dana poput peciva, mini obrta, i roll, stomaka, i zakačite vam omogućiti više vremena za odmor.

load...

Čak i ako se ne fokusira na svoju kosu, postoji još nekoliko stvari koje treba i ne treba da rade. Ja bih jako predlažem da zakažete sve tretmane boja i keratina tretmani za nakon porođaja. Iako ne postoji naučni podaci koji dokazuju da su ove kemijske kose tretmani mogu zapravo štetno za bebu, boje za kosu mogu izazvati određene alergije i mogu izazvati infekcije, tako da je dobro da bi se izbjegla moguća komplikacija tokom trudnoće.

Sada, kada je u pitanju održavanje vaše kose tokom trudnoće možete nastaviti koristiti sve svoje iste proizvode i alate, ali otkrio sam da je miris neke od mojih omiljenih proizvoda me da upchuck. Moji proizvodi sa manje parfema i prirodna ulja su dobitak za mene. Ako primijetite arome vaših proizvoda preplavljuju uvijek možete pokušati sljedeće:

  • Koristite samo malu količinu u kosi, tako da ne miriše to cijeli dan
  • Ponovo neke od svojih starih proizvoda iz poleđini kućišta
  • Napraviti svoj vlastiti proizvode sa sastojcima koji možete svariti
  • Kupuju nove proizvode koristiti kao dio svog trudnoće režima.

Zbog mega povećanja hormona, kosa može biti za kosu ili podmazivač nego obično. Ako vaša kosa se suši brzo, predlažem ti nedeljni tretman duboko uređaj. U SheaMoisture Deep tretman maska ​​bila spajalica za mene tokom trudnoće, jer je hidrirana i omekšana kosa mi dok se lagano sa mirisom. Vi svibanj također žele uvesti vruće ulje tretmana sa parobroda za vraćanje vlage na svoj žedan kose. Jednostavno podesite parobrod i dok čekate za to da se zagrije, navlažite kosu toplom vodom i ravnomjerno masirati svoj omiljeni nafte u cijeloj kosi. Sjesti pod parobrod za preporučeno vrijeme i onda šampon.

Ako trudnoće napušta vaša kosa masnija onda obično, odlučuju za lakši kreme kada hidrataciju i / ili styling u odnosu na teži Batersovoj ste navikli. Takođe možete preskočiti brtvljenje uljem. Ovaj dodatni korak nije potreban ako vaš skalp je više proizvoditi svoj prirodna ulja. Ako imate dovoljno energije da češće oprati kosu, predlažem dodavanje pakete ko-pranje kao što je As I Am Coconut CoWash čišćenje uređaj. Sadrži poseban spoj prirodnih sastojaka za zdrav rast kose i uklanja proizvod nakupljanje iz kose između redovno pranje.

load...

Očigledno je da je glavni fokus trudnoće je vaše zdravlje kao i zdravlje bebe. Za njegu kose niske troškove održavanja je sve što vam je potrebno, jer će vaše tijelo učiniti ostalo. Jesti, spavati čvrsto, i uživajte u trudnoći!

Šta tips Možete li o svom režim za njegu kose kad si trudna? Ako ste trenutno očekuju, kako je vaša kosa reaguje?

load...