Saveti za čišćenje kosu kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Saveti za čišćenje kosu kosu

Saveti za čišćenje kosu kosu

Čista kosa je sretan kosu, i sretna kosa raste dug, jak i zdrav. Čišćenje kosu uklanja prljavštinu i prljavština čestice koje završavaju u kosi tokom dana u dan aktivnosti i uklanja ostatke lijevo od omiljenih proizvoda. Ne čišćenje kosu mogu dovesti do nagomilavanja proizvoda, svrbež vlasišta, umrtvljenog i opterećena kosu.

Postoji nekoliko opcija čišćenja smo coily kose djevojke mogu koristiti da nam daju čist, sretna i zdrava kosa. Šamponiranje vaša kosa je tradicionalni oblik čišćenja. Možete pratiti i na ne-poo režim da očiste vaše kose. Eksperimentira sa domaćim receptima možete dati čist zadovoljan kosu kao dobro.

Šampon

Šampon je proizvod za njegu kose koji se koriste za uklanjanje ulja, prljavštine, čestica kože, perut, ekoloških zagađivača i drugih zagađivača čestica koje postepeno graditi u kosi. Cilj je ukloniti neželjene nagomilavanje bez skidanja od toliko sebuma, kao da kose za upravljanje. Za coily djevojke, šampon ne uvijek ostvariti taj cilj, što dovodi neki od nas pratiti režim no-poo. Ja shampoo nekoliko puta mjesečno sa SheaMoisture šampone. Njihovi šamponi su sulfat free, ultra hidratantni i vrlo pristupačne. Kada želim pojačanje vlage, koristim SheaMoisture Organic Raw shea maslac vlage zadržavanje šampon.

load...

No-Poo

No-Poo jednostavno znači, ne koriste šampon. Još jedna riječ za to je ko-pranje, a to je kako smo coily djevojke se odnose na uređaj samo oprati metoda. A ko-pranje je jednostavno za napraviti, samo oprati kosu sa regeneratorom umjesto šampona. Zvuči stvarno bizarno i može vas odvesti neko vrijeme da završi svoju glavu okolo kako je moguće da proizvod koji ima za cilj da obnovi i dodati vlagu vašoj kosi može očistiti kosu u isto vrijeme. Je jednostavno objašnjenje je da većina komercijalnih uređaja imaju blage deterdžente u njima, što znači da je vaš uređaj je sposoban za čišćenje kose. Međutim, ako ste nedavno koristili gelovima ili proizvode sa silikonima, nafte, mineralna ulja ili lanolin, onda možda želite da koristite šampon za efikasno prvo očistiti svoju kosu, jer uređaji jednostavno nemaju istu čišćenje moć kao šampon.

Domaći Recepti

Ako otvorite ostava i hladnjakom, osim pronalaženje mogućnosti da ublaži svoj krčanje stomaka, postoje mnoge zdrave kose spajalica. Neke od namirnica može udvostručiti kao domaći kosu sredstvo za čišćenje. Jabukovog sirćeta (ACV) je uobičajena hrana stavke često se koristi na kosi da pomogne razjasniti kosu i osloboditi ga od nagomilavanje uzrokovane upotrebom proizvoda za kosu i prirodnih elemenata nailazimo na dnevnoj bazi.

Sode bikarbone, pomiješana s toplom vodom (žličicu na jednu pintu vode) može očistiti svoj namotaja nalik na šampon. To također može pomoći razjasniti svoju kosu od svih nepotrebnih nakupljanje. Ovo je odlična opcija za coily djevojke sa izuzetno masnu kosu.

Slično uređaj, ACV i sode bikarbone imaju ograničenja u svom čišćenje sposobnosti. Zdravlje vaše kose oslanja djelomično o tome kako čisti kožu glave i kosu su. Donesu informiranu odluku o tome kako da očiste vaše zavojnice i koliko često se to radi. Trebalo bi da očisti dovoljno često da bi vaše vlasište zdravim i kosu bez naslage, ali ne previše često, tako da vaš namotaja mogu cvjetati sa dovoljno svojih prirodnih ulja.

load...

Žele više?

  • Šampon-free čišćenje uređaji
  • DIY Domaći dlake ispiranja
  • Avanture u Wedding dlake
load...