Saveti za brigu o kose vaše djece prije i nakon bazena | BA.inspinre.com
Šminka

Saveti za brigu o kose vaše djece prije i nakon bazena

Saveti za brigu o kose vaše djece prije i nakon bazena

Foto ljubaznošću Destiney Green

Sa dođe leto dužeg vremena na suncu, a važno je znati kako da se brinu za vašeg mališana kosu da izbegne preranu oštećenja.

Bazeni nose visok nivo hlora, kao i druge otrovne hemikalije, kao i vlastitu slanu vodu čak prirode je štetan u velikim količinama.

Da bi se izbjegla velika razaranja, premijer svog djeteta kosu, što će olakšati da pojasni nakon dana plivanja. To je najbolje da se oprati kosu prije ulaska u bazen ili bilo koji drugi organ vode, i čudno zvučalo, plivanje s čistom kosom će spriječiti štetne kemikalije bude natopljena se za kosu.

Zatim, želite da dodate još jedan sloj zaštite od podmazivanje svih kosu pramenovi zadržati soli i kemikalija iz prodiranje i isušivanja kose svoju djecu ". Možete koristiti kokos, jojoba, ili maslinovo ulje za zaključavanje u vlage i štiti kosu od lomljenja (pro tip za odrasle: ovo će također štititi vaše obojene kose). Ako niste ljubitelj ulja, odsustvo-u uređaj će učiniti trik jednako dobro. Možete čak i pokušati i za maksimalnu vlagu! SoCozy Splash Swim Leave-In Treatment + Detangler za djecu je odličan za prije i nakon što su u vodi. Sadrži prirodne sastojke koji štite, popravak i vratiti svoju kosu dok razjašnjavanje niti od svih štetnih nagomilavanje.

load...

Nakon hidratantna zaštitna stil preporučuje se, kao što su pletenice ili punđu. To će vam pomoći izbjeći zaplete (i spriječiti velike drame tokom post-plivanje detangling fazi). Plivanje kape su odlična opcija kada ispiranje i hidratantnu nisu opcija; drže sve štetne kemikalije iz apsorbuje i minimizira zapetljavanje.

Foto ljubaznošću Lorenzo Kadience

Nakon što je zabava je gotova, pojasni i uslovljavaju svoju kosu da u borbi protiv bilo kakve kemijske, sol, ili oštećenja od sunca. Ne zaboravite za rukovanje kosu vašeg djeteta kao blago moguće, jer mokre kose je slabije i mogu slomiti lakše. Podijeliti kosu u sekcije i dobro isprati jednu po jednu, a ne rade sa svim kose zajedno.

California Baby Plivač odbrane šampon i Bodywash je odličan proizvod 2-u-1 koji pomaže rebalans pH kosu dok lagano sprati kemikalija bazena od svojih kose i kože. Ovaj proizvod sadrži organske sastojke koji vlaže brzo i neće biti oštra na svojoj koži ili očima. Druga opcija za isprati klora može biti Anti-klor šampon Plivač Deca: Mango i odličan je za svakodnevnu upotrebu.

Nakon razjašnjavanja, pobrinite se da duboko stanje svoje kose da vrati svoju vlagu. California Baby kosu Plivač odbrane je savršen za praćenje nakon šamponiranja za sprečavanje ispucale vrhove. Preporučujemo uzimanje svoje vrijeme kada je u pitanju na vlagu, ali ako ste u žurbi, SoCozy Splash Swim 3 u 1 šampon + regenerator, je go-to proizvod da se razjasne i stanja sve u jednom koraku.

Nakon procesa pranja i uređaj, i dalje dodati još jedan sloj vlage sa odsustva-u uređaj, a zatim otpetljati sa češljem širokim zub izbjeći previše lomljenje kose. Na kraju, dodati sloj ulja, kao što su shea ili kokos zaključati u intenzivnu vlagu i izbjeći lomljivost u budućnosti.

Koje druge savjete i trikove imaš da se brine za kosu vašeg djeteta kada se u vodu? Javite nam!

load...