Samantha: Kršenje kose nedelje | BA.inspinre.com
Šminka

Samantha: Kršenje kose nedelje

Samantha: Kršenje kose nedelje

VIA CURLYNIKKI

Da li ste spor transitioner ili Big Chopper & zašto?

Ja sam bio prirodan čitavog života. Odrastanje moji roditelji su mi rekli da ne mogu dobiti Relaxer jer nisu hteli da plati za održavanje zahtijeva, pa sam morao da idem bez njega. Kao što sam stariji počeo sam da shvatam da sam čak iako sam imao svoj novac da plati za jedan, ja zaista ne treba pa sam ostao prirodno.

Da li ste uvijek prihvatila svoj teksturu?

Nisam uvijek prihvatiti moje teksture. Bilo je teško odrastanja i da idu u školu sa svim ostalim djevojkama koje su imale Relakseri. Bio sam ljubomoran na stilova su nosili. Sam prolazio kroz sredinu i srednje škole u ranim 90-ih i sjećam se žele prst valova i francuski role da su djevojke nosila tada. Moji roditelji su me pusti da mi je kosa pritisne u posebnim prilikama, ali to nije bilo isto. Nisam početi sviđa moja teksturu kose dok sam stariji i počeo eksperimentirati sa tim više.

load...

Kako je porodica i prijatelji reagiraju na vašu odluku da ide prirodno? Kako su oni reaguju na vas novi? Kakav je bio vaš odgovor na njih?

Moja porodica je uvijek bila podržava moju odluku da ostanem prirodno. Odrastajući, bio sam okružen članovima porodice koji su bili prirodni i mislim da je odigrao veliku ulogu u mojoj odluci da ostanem prirodno također. Prijatelji s druge strane bili su druga priča. Mnogi moji prijatelji govore stvari poput "ti bi izgledao mnogo lepše ako ste imali ravnu kosu" ili će pitati "vi još uvijek nemaju ni minival još ?!" To me nervira, jer sam smatrao pod pritiskom vremena na vrijeme da biste dobili Relaxer samo da bih mogao da se uklopi i da bude kao i svi drugi. Moj odgovor do sada ljudi koji me pitaju da li ću ikada dobiti jedan je jednostavno: "Ne, ne osjećam da mi je potrebno da biste dobili minival, moja kosa je u redu bez njega."

Opišite kosu.

Koja je vaša trenutna kosa rutinu? Koliko često perete, stanje, i stil?

Kako održavate kosu noću?

Svake noći ja ću SPRITZ mi kosu s vodom, vlaži / pečat i okrenite moju kosu. Onda ću staviti satena šal ili satena hauba na. Ne volim da spavam sa slobodnim kose jer mi je kosa vrlo lako zapetljanja.

Kako se u održavanju zdravih dužina?

Držim kraja ukrašene je veoma važna u zdravlje moje kose. Vidim tako velika razlika u zdravlje i izgled moje kose kad držim kraj ukrašene kada bi trebalo. Hidratantna pravilno i nošenje stilova koji omogućavaju da nastavim da radim svoj kosa svakodnevni pomaže da ga na zdrav dužine previše. Vjerujem moja kosa je u svom najboljem izdanju kada Čuvam ga slatko i jednostavno :)

Pronaći više od Samantha na Instagram @ SDW8029

load...