Revitalizira maska za kokosovo ulje | BA.inspinre.com
Šminka

Revitalizira maska za kokosovo ulje

Revitalizira maska za kokosovo ulje

Foto ljubaznošću iStockphoto

NaturallyCurly korisnik kayleigh.lew koriste ovaj recept za neguje joj oštećene lokne vrati u prvobitno stanje bounciness, i srećom za nas je to dijeli s NC zajednice.

"Nakon godina zbog čega je moja kosa ravna i duge bolesti koja je uzrokovala značajan gubitak kose, moje kovrdže su u izuzetno lošem stanju. Nisam samo mijenjati rotora tip / teksture moje kose (ja sam bio neposlušnu 2c u tom trenutku), ali moja boja tražio dosadan i kosa mi se osećao kao slama. Promenio sam recept koji mi je dao i nakon njega, koristeći samo dva puta, moja kosa se vratio na skakanje lokne (3a / b) da nisam imao godinama ! preporučujem ovo nikome sa oštećenu kosu / fuzzy, nedefinisan kovrče. Moja mama je bila apsolutno zapanjen da me vidi sa kovrdže opet imala kao djevojčica. "

load...
Preporučujem ovo nikome sa oštećenu kosu / fuzzy, nedefinisan lokne

Sta ti treba

 • 3 kašike ekstra djevičansko kokosovo ulje: sastoji se od klase zasićenih masnih kiselina koje promoviraju rast kose iz vlasišta hidratantnim svojstvima. Kokosovo ulje također smanjuje lom jer ulje dodaje snagu vratila kose, što je odlično za visoke poroznosti kose.
 • 1 1/2 kašike meda: prirodni split kraj 'mender i emulgator za razrjeđivanje ili kovrče niske gustoće
 • 2 žumanca: neverovatnu količinu proteina za oslabljeni, mlitav pramenove
 • Kosa terapija Wrap: pomaže sastojke da prodru u folikula u vlasište. 
 • Nekoliko kapi eteričnog ulja (opcija): umiruje upaljene, svrab, ili prljav vlasišta i promovira rast miniranjem otvorena folikula

Uputstvo

 1. Tope kokosovo ulje u šerpi na vrlo laganoj vatri. Kokosovo ulje se topi na 76 stupnjeva Celzijusa, tako da neće biti potrebno mnogo topline na svim promjenama od tečnog solidan.
 2. Sipajte ga u zdjelu, dodajte med i miješati. Možda ćete morati raditi na tome, jer ova dvojica ne lako miješati. Umutiti u žumanca jaje i dodajte eterično ulje u ovom trenutku, ako želite. Maska ne miriše loše ako ne dodati bilo koji parfem!
 3. Nanesite mješavinu na mokru kosu od kraja do korijena.
 4. Stavite na dlake Therapy Wrap, a možete i zagrijati peškir u mikrovalnu i zamotajte kosu u njemu. Član CurlTalk Sweet Kovrčava akcija "Ljudi kažu da ne koriste toplotu kada se koriste jaja, ali nisam imao nikakvih problema."
 5. Sačekajte 45 minuta, ili za oštećenu kosu možete ostaviti tretman u noći (samo nosi kapu za tuširanje).
 6. Dobro isprati.

Jeste li isprobali ovaj recept ranije? Javite nam ako to radi za vas.

load...