Razlozi zbog kojih nikada ne biste spalili vrhove svoje kose | BA.inspinre.com
Šminka

Razlozi zbog kojih nikada ne biste spalili vrhove svoje kose

Razlozi zbog kojih nikada ne biste spalili vrhove svoje kose

Slika: iStockphoto

U svijetu za njegu kose, uvijek postoji novi trend da svako postaje opsjednut čak i bez odgovarajuće dokaze za to zapravo radi. Stvar spaljivanja split završava daleko sa upotrebom vatrenog postala je vruća tema u posljednje vrijeme. Bilo da ste u potrazi za isprobati za sebe ili želiš znati zašto ima toliko entuzijazam oko ove ideje, hajde da pogledamo razloga nikada ne bi trebalo spaliti vrhove kose.

Šta i zašto?

Stilista koriste plamen svijeće održan u neposrednoj blizini na kosu da se spali off krajevima da eliminiše ispucale vrhove. Požar je također prešla preko niti da biste uklonili špagu visoko na vratilo kosu. Vjeruje se da pomogne ukloniti tanku kosu koja treba ići dok omogućava vam da zadržite dužinu. Tu je i teorija da je toplota otvara kutikulu, tako uređaja i drugi tretmani mogu lakše prodrijeti vratila kosu. Počelo je kao trend supermodeli i stilistima osoba, metoda spaljivanja stekao zemlju jer svi žele divnu kosu i na taj način omogućava vam da zadržite dužinu umjesto trimovanje ga.

load...

Funkcionira?

Jedan od najvećih razloga nikada ne bi trebalo spaliti vrhove kose je da ne postoji apsolutno nikakav istraživanja podržati svaku od ove tvrdnje gore. Dok može spaliti dalje ispucale vrhove, svi znamo da je šteta topline je vrlo realna stvar, a posebno za prirodnu kosu koja ima tendenciju da bude više osjetljivi na to. Također je nesigurno. Kosa je zapaljiv, što znači da može da gori. Ako se liječenje vrši pravilno, možda ćete završiti gubitka kose. Osim taštine zabrinutosti da će izgubiti niti za spaljivanje, opasno je ukupni budući da bi se ozbiljnije povrijeđen. Postoji razlog kažu držati lak za kosu podalje od otvorenog plamena. Proizvodi za njegu kose mogu biti zapaljive tako svaki put kada stavite plamen u blizini vaše kose (koje mogu imati ostatke proizvoda u njemu) koji traže nevolje. Osim pitanja sigurnosti, to je dug i pomalo neprijatno iskustvo da je tretman obavlja. To može potrajati i do tri sata, u zavisnosti od dužine i stanje vaše kose, i miris gori kosa je sve samo ne ugodan.

Ako želite da se brine o ispucale vrhove, trim je još uvijek najbolji način. Hype spaljivanja vašeg kraja je još samo hype umjesto dokazana metoda sa stvarne koristi.

load...