Purpurna sjenila: Vruća je | BA.inspinre.com
Šminka

Purpurna sjenila: Vruća je

Purpurna sjenila: Vruća je

Jedna od najljepših duginim bojama, ljubičasta opisuje samo o bilo koju kombinaciju od osnovnih boja plava i crvena.

Ljubičasta sjenila mogu biti zapanjujući

Stoljećima, ova boja je povezana sa royalty iz prostog razloga što, do 1800., ljubičasta je bila teška boja za stvaranje za odjeću. U antici, "purpura" boja potiče iz različitih puža zove bodljikavog Murex, pronađen u vodama Mediterana. To navodno je 12.000 mekušaca dobiti nekoliko oskudne grama čista boja. Nije ni čudo što je rekao da je car Aurelijan je odbio da pusti svoju ženu kupiti purpura obojene ogrtač, koji je rekao da će koštati svoje težine u zlatu.

Do srednjeg vijeka u Europi, ljubičasta boja je nastala od insekata iz roda Kermes, raznih lišajeva i besnji biljke. Uz nijanse plave, to je i dalje teško stvoriti boju, pa je i dalje nosila plemstva. U stvari, raskošan zakona, tako da reguliše društvene hijerarhije, diktirao ne samo boje koje bi mogle nositi određene klase, oni su navedene vrste odjeće, tkanine koristi, gdje su se i detalji ukrasi koristi.

load...

Ljubičasta je postao dostupan svima u sredini Victorian dobi sa razvojem sintetičkih bojila. Anilin je izvedena iz biljaka indigo i "mauvine" postao najmodernijih boja za odjeću za mnogo godina.

Što se tiče šminke, ljubičaste sjenilo odgovara svaka boja očiju - većina posebno zeleni i Hazel. Tehnički, to je suprotno jedna boja na točku boje koja čini hlad više "aktivna". Međutim, većina nas će izgledati laboratorijskog pacova ako nosili crvene sjenilo, tako da u slučaju zelene oči, idemo ka komplementarnih boja ljubičasta.

Green-eyed ljepotama mogu uspješno izabrati bilo nijansu ljubičaste od palest lila do najdublje Violet da poboljšaju svoje boje očiju. Ove će raditi i za smeđe oči. Oni od vas sa plavim očima ćete pronaći više crvene nijanse ljubičaste najviše komplementarni.

Međutim, kada je u pitanju ljubičaste ruževa i rumenila, to su više zavise od boje kože. Oni od vas s tamnijim tonovima kože će se da je ljubičaste nijanse mogu izgledati predivno na vas, ali oni od vas sa svjetlijim tonovima kože teže nositi van. Neko sa svojim bojanje ne može učiniti lavande usne, ali neko sa plave oči, tamne kose i porculan kože će imati više uspjeha s njim.

Evo nekih od najljepših ljubičaste dostupan ovog proljeća:

NSRS Night Fairy

Obloge za oči: Sue Devitt oka Intensifier u Ava, Urban Decay 24/7 olovka u Lust, MAC Technakohl u Purple Dash, Laura Mercier Tekući tuš za oči u Violette i Revlon puder za usne u Plum Wicked.

Rumenila: Bare Escentuals Heaven, Tarte Cheek Stain u Cloud 9, DKNY Delicious Night usne i obraze Stain (dolazi u jednom pukom džanarike hlad), Givenchy Prisme Again! Rumenilo kvartet u Charming Violet, i Make Up For Ever Lavanda 9.

Usne: Tajne L'Oreal zvjezdice Milla Purple, MAC Cyber, Dior Addict u prvom redu slika, Cargo Plant Ljubav u Muir Woods, Sephora Ultra Shine sjajilo za usne u Silver Purple, Bourjois Effet 3D sjajilo za usne u Cassis Tropical, i Lancôme Juicy Tubes Sweet Raisin.

Za mlade ili mladi u srcu koji vole sjaj, pokušajte Revlon Sugar sjajilo Na vrhu u Pixie Plum.

I za one koji stvarno vole sve stvari ljubičaste - posjet The Purple Store je vjerovatno must!

load...