Promenite svoj život, izađite iz zone udobnosti | BA.inspinre.com
Šminka

Promenite svoj život, izađite iz zone udobnosti

Promenite svoj život, izađite iz zone udobnosti

Vasti Joseph je Jill-of-all-trgovine. Ona je sadržaj kreator za VeePeeJay.com, digitalni strateg i konzultant VashtiAJoseph.com, i vlasnik lifestyle brend odeće Ven i Rose. Osim toga, ona je ko-domaćin Bella Kinks se sastanemo. Njena biografija je preliva i njen raspored je širok mješavina govore angažmane, razgovori strategija, pisanje i stvaranje novih proizvoda za nju liniju. Povrh svega toga, Vasti je profesionalac na izlasku iz nje zone udobnosti. Ako se ova lista spektakularnih dostignuća čini glamurozno nedostižna, Vasti je tu da vam kažem da nije. Evo, ona nam daje tajna živi život koji smo zaslužili.

Kako ste pronašli hrabrost na korak izvan vaše zone udobnosti?

VJ: Za mene je hrabrost dolazi iz radi. Za sve one čitanja ovog, koji mogu biti plaše izlazak iz svoje zone udobnosti, znam da možda razmišljao: "Pa kako mogu učiniti ako sam uplašen?" Ne mogu vam obećati da će biti lako, ali uvijek sam se pitam da li sam spreman ostati u mjestu gdje sam ugodno ili želim da raste. Moj izbor je uvijek rast pa čak i kada se osećam strah, ja i dalje ići naprijed.

Takođe se trudim da ne predomisli previše. Ja sam bio takav preko mislilac o gotovo svemu. Sada kada me neko ponudi priliku da me stvarno plaši, ja gotovo uvijek reći: "Da," sve dok je to dobro uklapa. Hrabrosti da izađu iz zone udobnosti je gotovo kao mišić koji morate napraviti izbor da iskoristi dan po dan, prilika po prilika.

load...

Kako se utvrditi koje svoju zone udobnosti u vašem životu, a kada je vrijeme da se napravi promjenu?

VJ: Na rizik da zvučim ponavljaju ili kliše, udobnost zona je samo to, siguran, udoban mjesto koje ne osporava. Jedan od mojih omiljenih citata je "zone udobnosti je prekrasno mjesto, ali ništa ne raste."

Iz sigurne zone je bio iza kulisa, daleko od reflektora. Moj prvi udarac na izlazak iz koje udobno mjesto se dogodilo kada sam donio odluku da počnem blog VeePeeJay.com i moj YouTube kanal. U to vrijeme, mislio sam da je to velika stvar, jer biti na video i dijeljenje moje misli sa svijetom putem mog bloga nisu bili ono što sam navikao da.

Nekoliko godina kasnije sam zamoljen da kodomaćin lokalne Dalas susreću UPS sa mojim prijateljem Julian Bella Kinks. Ja sam skamenjena, jer je u skladu s mojim iza scene / sigurno mjesto, javni govor ili hosting je nešto nikad ne bih dobrovoljno. Prvobitno sam pokušao izaći iz hosting koji prvo da se vidimo, ali nisam mogao. Osvrćući se mogu sa sigurnošću reći da je to bio početak sam stvarno gura daleko iz moje zone udobnosti.

U zoni komfora. Ne samo da lišavaju sebe rasta i mogućnosti, ali i uskratiti drugima koji bi su izmijenjeni, inspiriran ili služi ako jesi izaći.

Ono što drugi mogu učiniti da gura se kroz nelagodu ili strah od pokušavamo nešto novo?

VJ: Iz iskustva znam da smo često više brinu o ishodu izlazak iz zone udobnosti, od samog čina.

"Šta ako pokušam ovaj novi stvar i ja ne?"

"Ja ne želim da izgleda smiješno"

"Ono što će ljudi misliti da sam pao ravno na lice?"

"To je suviše strašno i neugodno i to nije ono što sam navikao. Mislim da ću igrati na sigurno "

Našao sam da mijenjam način razmišljanja, i moja vezanost za ishod mi je mnogo pomogao. Ja više ne bojim neuspjeha, jer ja gledam na to kao iskustvo učenja. I dalje se neugodno, uplašen ili nervozan u zavisnosti od situacije, ali ja ne dozvoljavaju ta osećanja da me osakati do tačke u kojoj ne ponašaju. 

Da li mislite da postoje rizici povezani sa borave u zone udobnosti?

VJ: Postoji još jedan citat koji kaže Boravkom unutar zone udobnosti stvarno lišiti sebe mogućnosti da raste u svakom području svog života ", ako niste neugodno, verovatno ne raste.".

load...

Ne samo da lišavaju sebe rasta i mogućnosti, ali i uskratiti drugima koji bi su izmijenjeni, inspiriran ili služi ako jesi izaći.

U tom trenutku sam donio odluku da je "neuspjeh" nije nešto što ću ikada ponovo biti u strahu od.

Da li postoje posebno nezaboravne proboj trenutke koje ste imali?

VJ: Mislim da je zapravo pokretanje Ven i Rose (nakon razmišljanja o tome jako dugo) bio je zaista nezaboravan trenutak za mene. Ne samo da je to drugačiji tip ulaganja, to je bilo nešto što je moje, a projekat koji me je zaista gurnuo da se suoči moj strah od neuspjeha više nego ikada ranije.

Ja ću priznati da sam bio malo nervozan, ali nekoliko minuta nakon što sam pokrenuo, sam dobio prvog reda. Znao sam da ako bih mogao dobiti jedan, definitivno imao ono što je potrebno da se još mnogo toga. U tom trenutku sam donio odluku da je "neuspjeh" nije nešto što ću ikada ponovo biti u strahu od.

load...