Projekat kovrdžave kose nije ono što mislite da jeste | BA.inspinre.com
Šminka

Projekat kovrdžave kose nije ono što mislite da jeste

Projekat kovrdžave kose nije ono što mislite da jeste

Moje ime je Alis Rowe. Ja sam autor i poduzetnika u Londonu, Velika Britanija. Kosa Projekt Curly je organizacija koja ima za cilj da podrži žene i djevojke na autističnog spektra. To čini kroz različite medije, uključujući: društvene medije, knjige, video, blogove, radionice i seminare i mobilne aplikacije.

Da budem iskren, ja stvarno ne mogu sjetiti kako je ime došlo.

Sam napisao autobiografiju i nije imao pojma šta da naslov to. "Devojka sa kovrčave kose" Samo je došao do mene. To je bio jednostavan, lično, catchy naziv za knjigu. Uvijek sam isticao zbog moje kose kao dijete. Ljudi uvek da komentariše moju kosu. Nadam se da moju knjigu i moj rad ističu sada. 'U kovrčavu kosu Projekt "je skraćena verzija' The Girl sa kosom projekta Curly 'i mislim da to zvuči bolje reći.

Pošto se sumnja da je bio sam na autističnog spektra od oko 17 godina, nisam nastavi dijagnozu dok sam napustio univerziteta nekoliko godina kasnije.

load...

Kao tinejdžer, nisam ne znam koliko je važno i korisno bi dijagnoza bila (još sam bio veoma emotivno mladi i nezreli). Također, nakon svih godina provedenih u skladu i pokušava da se uklopi u, ja sam počeo da zaboravim ko sam stvarno bio. Mislim da je bilo vrijeme da ja zapravo počeo da verujem da sam stvarno bio osoba sam se trudio da bude.

CHP je poduzeće, a ne milostinju. Socijalna preduzeća dolaze u mnogim oblicima i veličinama od velikih nacionalnih i međunarodnih preduzeća malim preduzećima u zajednici. Ali svi oni imaju za cilj da ostvaruju svoje prihode od prodaje roba i usluga, a ne kroz grantove i donacije, su postavljeni konkretno napraviti razliku, reinvestirati dobit prave u svoje društvene misije ".

Moja dijagnoza je bila od velike pomoći u dva osnovna načina.

To mi je pomoglo u razumijevanju sebe i odgovorili na sva pitanja koja sam imao o svom životu i zašto moj život je puno teže nego svi ostali a čini se da je. On objašnjava da se drugim ljudima zašto sam takav kakav sam, (npr bilo "čudno" ponašanje). Kao posljedica toga, moja dijagnoza mi je omogućila da izgradi mnogo jače, više otvoren, sretniji odnose sa ljudima.

Nisam promenio kao osoba, ja sam ista osoba kao što sam bio ranije moju dijagnozu.

Kao dijete, moja kovrčava kosa bila stvar koja me se ističu svuda sam otišao. Bio sam izuzetno stidljiv i ja želio ništa više nego da bude nevidljiv i proći nezapaženo. Međutim, moja kosa je bila stvar koja me je primjetan! Koristio sam da se puno komentara o tome kako slatka moja kovrčava kosa bila - onda kasnije, bio sam maltretiran za to. Nekada sam bih da sam imao ravnu kosu, jer svi ostali u mojoj školi učinio. To je bila još jedna stvar koja me čini 'drugačije.' To je sasvim super sada, međutim, da sam ga okrenuo sve oko sebe i koristili moja kosa da se stvori uspješan globalni brend koji zapravo nema nikakve veze sa kosom!

Razlika je u tome sada sam više samopouzdanja i udobno u tome što je sebi. Osećam se kao da se uklapaju u negdje sada. Osjećam se kao da je u redu da sam ja. Tako da stvarno, dijagnoza mi je dao oblik samo-prihvaćanje.

Ne zaziru od prihvata da možete biti na autističnog spektra.

Jednom kad ga prihvatite, imate veće šanse da imaju sretan i ispunjen život. Provode vrijeme čitajući o tome i tražiti istomišljenika. Interakciji sa drugima koji su poput vas može zaustaviti od osećate tako usamljen i izolovan - niko ne bi trebalo da se tako osjećaju.

load...

Shvatiti da su svi na ovom svijetu je drugačiji i da ne postoji jedan način da se nešto učiniti. Postoji toliko pritiska i očekivanja u društvu koje bi trebalo da se ponaša na određeni način, ili rade neke stvari. Ali je isto tako u redu da se drugačiji put.

Ja nemam tradicionalni 9-5 posao, nisam oženjen, ja ne želim djecu, nemam veliki društveni život, nemam auto, ne poseduju svoju kuće, itd stvarno ne nikad predviđaju živi ta vrsta načina života, znam da ne bi radio za mene. Ja radim stvari na svoj način, i ja sam sretan.

Držati korak s The Girl With The kovrčavu kosu

Mi vodimo radionice i seminare širom Velike Britanije (i cilj nam je da ih odvede u druge zemlje u bliskoj budućnosti), molimo vas da posjetite www.thegirlwiththecurlyhair.co.uk/events zadržati do datuma s najnovijim događajima. Moje knjige se mogu kupiti na internet stranici Amazon. Roba je dostupan na Redbubble. Nađite mi na Facebooku i Twitteru.

load...