Pročitajte ovo pre nego što kupite prirodne proizvode za kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Pročitajte ovo pre nego što kupite prirodne proizvode za kosu

Pročitajte ovo pre nego što kupite prirodne proizvode za kosu

Počevši u kosi igri prirodni može biti vrlo uzbudljivo, ali i ogromna! To je zato što gradi režim baziran off odabiru pravog proizvoda za kosu može biti prilično izazov. Iako je svakako potrebno vrijeme da se u potpunosti meso iz svoje navike, nekoliko korisnih savjeta može vas voditi na tom putu mnogo lakše.

Postoji tona proizvoda prirodne kose na tržišno sjajno i neki koji definitivno nije vrijedno vremena ni novca. To je lako pasti u proizvod narkoman-izam kad si prirodan početnik, ali dok ne znaš šta kosu dobro reaguje na, možda želite da se suzdrže od impulsivne kupovine.

Ovo nije "kupim ove konkretne proizvode" post: ćete morati shvatiti da je jedan sami. Ali ono što ova poruka će učiniti je dati vam alate da odlučite šta su proizvodi u vrijednosti investicije.

Napomena: Prije nego što počnete pokušavate proizvode, to je uvijek dobro kako bi bili sigurni vaša kosa je na svom najzdravije. U suprotnom, vjerojatno nećete dobiti najpreciznije rezultate. Dakle, ako vam je potreban svježi opreme, dobiti. I ako radite svoj put do zdravije kose, samo znam da je vaša kosa može trenutno reagirati drugačije nego kada je na svom vrhuncu. 

load...

Da li vaše istraživanje

Čuli ste za široko koristi prirodne kose linije proizvoda, kao što su SheaMoisture, TGIN, teta Jackie, Soultanicals, Jane Carter, Camille Rose, Kinky-Curly. Tu su i brendovi koji su napravili linije za prirodnu kosu, (kao što su zahtjevu Natural Teksture). Ovo čak i ne izbacuje ledenog brijega kad je riječ o proizvodima prirodne kose koji su dostupni na tržištu. Kada istraživanje ovih redova, obratite pažnju na sastojke, veličine proizvoda, i cijene. Mogu li se kupiti online i / ili u radnji?

Takođe bi trebalo odlučiti šta proizvode koje zapravo treba. Evo osnovni vodič proizvod za bilo prirodno. Sam uključen proizvoda koje sam trenutno koristite:

  • Šampon (onaj koji je bez sulfata i da ne skine kosu): SheaMoisture je Tahitian Noni & Monoi Smooth & Repair šampon
  • Regenerator za kosu: Garnier Fructis Triple Nutrition šampon
  • Deep uređaj: (Eden Bodyworks jojobe Monoi All Natural Deep regenerator ili domaći izmišljotina)
  • Tretman protein ili duboko uređaj sa proteinima (kada je to potrebno): Nunaat Naat Brazilski keratin duboki regenerator
  • Koji se ne ispire: Cantu shea maslac hidratantna Curl Activator krema
  • Dodaci: (ulja, za oblikovanje)

Pogledajte ovaj strašan vodič zdrave Afro dlake za više raspravu u dubinu o tome šta proizvoda za kosu vam je potrebno:

Prošetajte do oltara prirodnu kosu

Jednom kada imate ideju proizvoda koji su Vam kao dobar fit za kosu, uzeti putovanje u Wal-Mart, CVS, Walgreens, ili Target. Ove radnje imaju potrebne proizvode (i ako se išta svoj grad je kao vrat u šumi, cijene će biti bolji od svog lokalnog Beauty Supply Store).

Nemojte početi grabi sve sa police i bacajući ga u kolicima! Bio sam prirodno za pet godina, tako da znam šta mi je kosa voli i moje proizvode iz različitih linija. Ali kada si tek počinjete, to je zapravo bolje izabrati jednu liniju proizvoda i dati mu šansu. Na taj način, možete zaista vidjeti kako vaša kosa reagira na proizvode. Cilj je uvijek super hidratizirana, sjajna kosa koja izgleda, ali najviše od svega, osjeća dobro.

load...

Start na donjem kraju

Vi ne želite da se granatiranje kroz veliku lovu na najskuplje proizvode samo zato što si možete pronaći ", čula dobre stvari." Možda postoji proizvod koji je mnogo jeftinije da će dati iste rezultate. Razmisli o tome ovako: vaša kosa nije briga o tome koliko su troškovi proizvoda, pa neka svojim uvojcima da govori, a ne vaš novac.

Pitati

Ukoliko znate nekoga ko je prirodno, pitajte ih što oni koriste. Sjajno je dobiti mišljenje od nekoga zato što ne možeš više lični ideju o tome kako proizvod radi za njih. Također, možete pregledati svoj omiljeni naturals putem društvenih medija. Linije proizvoda su garantujem za su sve divne; to je samo o izboru liniju koja zaista volite i držati ga.

Naravno, različite tipove kose i tekstura zahtijevaju različite proizvode. Ali imajući idejno nekih proizvoda koje dolaze u vrlo preporučljivo je bolje nego ronjenje tamo bez smisla za pravac.

Ako na prvi ne uspije...

Tu će biti proizvodi koji kosu mrzi i voli, ali ne brinite: postoji rezoluciju. Nastavite tako i nastaviti raditi sve dok ne pronađete svoj "čudo" proizvoda. Ali, u međuvremenu, ne baciti šamponi, uređaja, itd koje su bile "ne". Uvijek možete probati proizvod zamjene s drugim fizičkim ili izmjenu proizvoda prema vašim potrebama. Bilo koji uređaj se može miješati u duboku uređaj izmišljotina ili koristi kao prepoo, a neki šamponi mogu se razrijediti kako bi ih više pogodan za tip 4 kose. Sada ste spremni za veliki put!  

Ovaj članak je napisao Kanisha parkovi BlackNaps.org i objavljen na CurlyNikki.

Koje su neke od svojih omiljenih kose proizvode?

load...