Probao sam proizvode tipa 4 na mojoj kosi tipa 2 - 3, evo šta se desilo | BA.inspinre.com
Šminka

Probao sam proizvode tipa 4 na mojoj kosi tipa 2 - 3, evo šta se desilo

Probao sam proizvode tipa 4 na mojoj kosi tipa 2 - 3, evo šta se desilo

Kada učenje da se brine za kovrče, to nije neuobičajeno za pretraživanje za proizvode koji su namijenjeni za svoj tip kose. NaturallyCurly je kucanje sistem je divno u pomaganju ste saznali kakav teksturom kovrče imate i kakve proizvoda i metode aplikacija će raditi najbolje. Ja sam miks 2C i 3A (to je sasvim normalno da svi imaju više vrsta na glavi). Ipak, kroz suđenja, pogreške i tone eksperimentisanja tokom godina, pronašao sam kosu ponaša sasvim drugačije od većine Wavies '. Nekoliko primjera uključuju da se ne bi opterećena super lako, stalno je super suho i voli teža Baterse i ulja.

U posljednjih nekoliko mjeseci, sve više i više marki su objavili proizvoda za tip 4 tipa Coily kose. Ovo je predivno, jer svaki tip kose zaslužuje izbore i linije brine o njima! Proizvoda u ove linije su pune bogatih Butters i ulja da pomogne Tip 4 kosu, koja može nositi s više suhoće i biti više krhka od drugih tipova kose. E sad, ja nisam o tome da radim članak sve o coily kosu jer to nije moje da to učini, ali bio sam radoznao šta bi se moglo dogoditi kada Tip 2C / 3A me pokušao specifične proizvode zadovoljene prema Tip 4 kosu. Da li oni rade? Jesu li oni bili previše?

load...

Kao što je ranije spomenuto, ako ste tipični Tip 2 / Valoviti i budeš opterećena super lako ili pramenovi su vrlo dobro, ja ne predlažem daje to go. Ali, ako vaša kosa zvuči slično rudnika u biti super suha, krhka, neposlušnu, i uvijek žele više vlage, iako vaše lokne na gubitku, možda ćete imati koristi od pokušaja nekih od tih proizvoda.

Nešto sam primjetio preko odbora sa ovim različitih marki, je za početak ne koristeći puno. Manje je više što se tiče količine proizvoda koji se koristi, a skoro sve isprobao sam.

Kovrče Cashmere i Caviar Kolekcija

Lokne država "Jačanje, Restrukturiranje & Dodaj Sheen na pod stresom i oštećenu Svici i Kinks formulirana sa:

• certificiranim organskim Cashmere ekstrakt za Uber Soft, ipak jače Tresses • certificiranim organskim Caviar ekstrakt, bogata vitaminima A i D + Omega 3, 6 i 9 • Champagne ekstrakt ploda za Povećana elastičnost i upravljivosti "

Budući da je veliki fan kovrče borovnica Bliss liniju i pamćenja pomoću Curls Cashmere proizvoda prije nekoliko godina koji je imao neke slične sastojke kao ova nova linija radi, nešto u meni je znao Cashmere i Caviar Kolekcija će raditi dobro za mene i wow sam bio u pravu! Pokušao sam cijelu kolekciju i uživao svaki proizvod. Mislio da Gelle nije imao dovoljno čekanju za post-tuš stajling, čini fantastičan styler za mene dodati natrag sjaj i bore kovrdžanja na dan 2. I 3. Ne znam da sam mogao odabrati omiljeni proizvod iz ove linije jer su svi oni obavljaju dobro. Ja ću reći, kosa Svila je još jedan ističu, jer je to jedinstvena ispire jer osjeća i izgleda više kao serum nego uređaj odsustvo-u. Moje kovrče pio ga i svaki put kad ga koristiti s drugim proizvodima iz ove linije ili miješa sa drugim brendovima, moj lokne osjećati ekstra mekana. Kosa Bath ugalj u tome da pomogne zaista daju vlasište i kosa lijepo čišćenja, ali nije ostavio je krut osjećaj na sve.

Mane Izbor Tip 4 lista djeteline Kolekcija

Mane Izbor država, "Konačno, napredni sistem za njegu kose stvorena sa visoko-tekstura na umu! Tip 4 lista djeteline kolekcija je rješenje vlagom bogate dizajnirana za sprečavanje isušivanja i minimizirati lom koji mogu biti povezani s visoko-teksturom kose. Naša hidratantna kompleks ulje klinčića, laneno ulje, i aloe vera daje mekoću, sjaj i vitalnost vlagu osiromašeni kosu. Tip 4 lista djeteline kolekcija je sigurno da dodate u trajanju od vlage i mekoću, poboljšati upravljanje i poboljšanje prirodne teksture. "

load...

Moja kosa je tako suha i sklona pucanju zbog čega mislim da je to dobro odgovorili na stavke sam pokušao iz ove kolekcije. Čim sam pročitao riječi "za vlagu osiromašeni kose" u opisu, znala sam da moram pokušati. Volim sve vitamine, hranjive tvari i sastojaka u ovih proizvoda, kao što su biotin, vitamin D, E, laneno ulje i Aloe vera da navedemo samo neke. Navlažiti Styling krema je super gusta ali upija u moje kovrče tako lako. Bilo stajling krema koju sam ikada pokušao, ovo je jedan gdje sam zaista potrebno da koristite malecka iznos za odlične rezultate. To je odličan, bogatiji odmor za mene, ali i dodao vlage natrag u dan 2 ili 3 kad mi je kosa osjetio ekstra sušenje (ovo hladno, hladno Zima je učinila moja kosa nikakve usluge). U ispire Spray je također odličan na Dan 2 ili 3 kad mi je kovrče htio malo vlage natrag, ali ne treba baš toliko da odem u Styling krema. Posljednje proizvod koji sam pokušao iz ove kolekcije, maska, povećalo moju pregib definicija i ostavio ih tako sjajna, skokovito i svilenkastom. Bio sam više nego zadovoljan. Ova linija ima i šampon, regenerator i gel nisam još probati. Ja stvarno želim probati gel, ali je to bilo na skladištu u Sally Beauty blizu mene. Mane Izbor Tip 4 lista djeteline Kolekcija je još jedan Coily ciljanih linija koja je dala moja talasi odlične rezultate.

Moja kosa nakon upotrebe nove kolekcije Shea vlage.

Shea vlage Red palminog ulja i kakao maslac Kolekcija

NC Urednik Lauren komentar: ove kolekcije, a ovdje su njene misli. "Ova linija se fokusira na produžujući 3C-4C kovrče i uređaj skupljanje sklona niti. Također je sulfat besplatno, potpuno besplatno kokosovog ulja, i pruža lijep kovrče bez finiš svim vašim stilova."

Kao valovit, ne doživljavamo kao mnogo skupljanja kao i moj curlier i coilier prijatelje tamo, ali dijelova moje kose su curlier od drugih tako da sam bio zaintrigiran da vidim da li bi i sve se pomalo produžujući proizvoda. Iskreno, nije. U curlier dijelovi su i dalje curlier. Međutim, ja sam kao način na koji se proizvode obavlja. Koristio sam Styling gel na mokrim kovrče nakon ostaviti, ali prije nego što ulje kao i moj Styler i to je imao odličnu količinu čekanje da ostavio kovrče tražim definirane, sjajna i ne previše neposlušnu. Takođe sam dobio Preoblikovanje Shine maslac iz ove kolekcije. Uputstva rekao da koristite suho pa sam se malo iznos na dan 2 i pomogao smiriti neke kovrče i dodajte nazad sjaj. Tekstura Shine Butter je bio iznenađujuće vrlo odlučan, pa čak i kad sam emulgovani ga između mojih dlanova malo istrajan bitovi nije otišao daleko. Posegnuo sam za brend da vidim da li je to kako je maslac treba da bude ili ako sam dobio loš teglu, ali nije odgovorio. Ova linija ima i šampon, regenerator i Stretch Pudding nisam probala.

Sve u svemu, moj tip 2c / 3a kovrčava valovi su imali veliki uspjeh sa Type 4 proizvoda sam pokušao, ali opet, ja sebe ne smatraju da imaju uobičajene karakteristike najviše Tip 2 Wavies učiniti.

Jeste li pokušali proizvoda koji nisu ciljani za vaš tip kose? Koji su vaši rezultati?

Ostavite ih u komentarima ispod, ali imajte na umu da budu ljubazni.

Napomena urednika: Ovaj post nije bio pod pokroviteljstvom ili odobren od strane bilo koje od gore navedenih brendova.

load...