Probao sam Dominikansko pucanje | BA.inspinre.com
Šminka

Probao sam Dominikansko pucanje

Probao sam Dominikansko pucanje

U proteklih 20 godina, Dominikanska salona su odrasli da bude i važan i kontroverzna frakcija u kosi industriji.

Run pretežno stilisti iz Dominikanske Republike i Dominikanske porijekla, te saloni su poznati po svojoj valjak setove i eksplozija stvoriti elegantan, ravno stilova u oko sat vremena oko 20 €.

Zbog svoje jeftin i efikasan proces koji ima sposobnost da proizvede kosti pravo niti iz kinkiest kose (i sve ostale teksture), Dominikanska salonima se često nalaze na udaru zbog mameći klijente od salona African American vlasništvu. Tu je i dosta kontroverzi o tome da li ili ne eksplozija proces Dominikanskoj je štetan za zdravu kosu.

An Insider Iskustvo

Ja, prije eksplozija, na lijevoj strani.

Nedavne posjete nekoliko ovih salona u New Yorku - Meka Dominikanska Salons - pružio je pronicljiva priliku da razgovara sa klijentima i stilistima, kao i daj mi malo kao iskustvo iz prve ruke.

load...

"Ja samo dopustiti Dominikanci da to moju kosu", objasnio je Beverly, klijent na salona koji se nalazi u Harlemu, dok je sedela ispod kapuljačom za kosu s glavom punom šarenih valjci. "Daju kupca ono što oni žele!"

Ostale dame klimnu glavama u sporazumu, kao i oni, sat ispod sušila sa svojim valjak aranžmanima. Gledao sam kako stilisti postaviti i završio kosu klijenta sa traci preciznost. Valjak Beverly postaviti i ugasiti, ispostavilo se, bi koštalo samo njen 17 € i uzeti 45 minuta.

Brzina i cijenom usluga Dominikanska salona moli na pitanje: kako to rade? Pitao sam stilista koji je bio usred otpetljava kosu klijenta prije valjanja, ali zbog jezičke barijere, nisam u potpunosti shvatiti specifičnosti. Španjolski je i dalje dominantan jezik u mnogim Dominikanska salonima.

Na drugoj salon, prišao sam još jedan stilist da shvatim tajnu Dominikanske eksplozija. Ovaj put, uz pomoć 11-godišnji prevodilac, zaradio sam nešto više jasnoće na jednostavan, ali efikasno, proces: pranje, stanje, otpetljati, roler, feniranje. Kao što sam stajao gledajući stilisti rade svoju magiju i pitaju šta bi taj proces učiniti da moja kosa, odlučio sam da ću samo da sede u stolicu i saznajte za sebe.

Nekoliko sati kasnije, imao sam elegantan, sjajnu kosu koja je vetar, i naučio nešto o procesu: ima dosta topline.

Spanish to English Translation

 • Desenredante - Detangler
 • Anti-Crespo - protiv sitnog kovrčanja
 • Alisador - Relaxer
 • Anticaida - gubitak kose
 • Aceites - Ulja
 • Puhala - fenovima
 • Secadores - Hood za kosu
 • Cepillo - Brush
 • Peine - Comb
 • Rolos - Rollers
 • Planchita - Flat Iron
 • Proteccion de CALOR - za zaštitu od toplote
 • Yo quiero / yo no quiero - Želim / ne želim
 • Rizos - Curls
 • Cabello - Kosa
 • Por favor SAD / ne usa - Molimo vas da koristite / ne use_
 • Menos / Mas CALOR - Manje / više toplote

Dok je moje lično iskustvo nije dovesti u neku štetu topline i nužan frizuru, ja sam uvjeren da je, uz pravilnu pripremu i komunikacije, Dominikanska salonima mogu pružiti kvalitetan i siguran usluge za kovrdžav da dobije pravo fix po izuzetno povoljnoj stopi.

Evo mojih savjete i malo vokabular lekciju o tome kako da biste dobili curl-sigurno, Dominikanska pucanja.

load...
 1. Pripremite kosu. Duboko stanje prije nego što odete u cilju kako bi bili sigurni da je vaša kosa je zdrava i kao hidratizirana moguće.
 2. Učiniti vaše istraživanje. Okolo. Pitati prijatelja, provjerite nekoliko mjesta od prije donošenja odluke koja salon će biti najbolje za vas.
 3. Ponesite vlastiti proizvod. Ako imate svoje omiljene proizvode, da ih i pitati stilistima da ih koriste na vas! Na taj način možete biti sigurni da znate svoju kosu dobro radi sa onim što se prijavljuju. Dobre stvari kako bi se uređaji, sa puno klizanja i za zaštitu od toplote kao što je Carol kćer Macadamia za zaštitu od toplote ili Elucence Shining sprej.
 4. Naučite da razgovarate radnju. Koristite riječi u pravo će vam pomoći da objasni ono što želite, a ono što definitivno ne.
 1. Ponesite kovrče nazad. Bez upotrebe kemikalija, Dominikanske eksplozija je samo privremeno. Kada ste spremni da dovedete svoje kovrče nazad, fokusirajte se na duboko uređaj i hidratantnu.

Prirodna eksplozija

Vjerovali ili ne, nisu svi eksplozija, kao Dominikanskoj i brazilska, su usmjerena na stvaranje ravne kose. Također se možete Blowout vašu prirodnu uvojci dati svoj Afro neke visine!

Final misli

Da li bih opet? Nema šanse. I to ne samo zato što sam morao da odseče 10 inča moje kose koji ne bi ponovo curl, ali zato gotovo odmah nakon što je udarac iz bio gotov, propustio sam kovrče. Nisam se priznati, i sam se osećao kao da je izgubio dio onoga što me čini jedinstvenim, dio mog identiteta.

Naravno, to je bio težak način da se nauči da volim svoju kosu u smanjenoj, coily slava, ali sada imam za ljuljanje šišanje! To je rekao, ljepota kovrče je da su dovoljno svestrana da se uspravi, a uz pravilnu pripremu i komunikacije, Dominikanska salonima su veliki resurs za one koji žele da dobiju pravo fix jeftino.

Dakle, moje iskustvo ispostavilo se da je lično otkriće, ali je pravo pitanje, da li bi to uradio?

load...