Pritisak vršnjaka i samo-mržnja učinili su da mi opustim kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Pritisak vršnjaka i samo-mržnja učinili su da mi opustim kosu

Pritisak vršnjaka i samo-mržnja učinili su da mi opustim kosu

Rodio sam se sa ravnom kosom, ali kao što sam stariji i prošao kroz pubertet moja kosa postane stvarno neposlušnu, pufnastu i to je bio izvan kontrole. Najgore je to kosa moja mama je na isti način, ali ona nije znala čučanj o kovrčave kose tako da je svaki dan samo stavi svoju kosu u pletenicu. Odrastajući visio sam sa "popularne" devojke i popularni djevojke imali jednu crtu, ravna kosa.

Relakseri, u pravilu, imaju za cilj da uništi obveznice u našoj pramenova koje čine kosu pregib, a kada se ove obveznice slomljena ne mogu ostati ispravio za duži vremenski period. Se Relakseri koriste uglavnom od strane onih sa coilier teksture? Da. Da li to znači žena sa valoviti i kovrdžave kose nemojte ih koristiti? Ne.

Definitivno sam osjetio pritisak da ispravi moju kosu.

Imao sam trinaest godina, a ja sam i dalje pokušava da se uklopi u kopiranjem izgledu mojih vršnjaka. Sjećam se da sam druženje sa svojim prijateljima i svi bismo bili u kupatilu stavljanja šminke i položenog ispravljanje oko Ravnanje naše nesavršenosti.

load...

Osjećao sam se kao ružnu neprilagođen sa pufnastu kosu pa sam oprao, brušeni, udarac sušene i ispravio svoju kosu svaki dan za godinu dana dok nisam odlučio da se opustite, jer sam mislio da će biti bolja alternativa za mene.

Pomislio sam, wow, ravna kosa za mjesec dana bez topline stil svaki dan? Awesome! Da, znam, nisam se obrazovao o kosu onda, ako se ne zna. Ali u tom trenutku, mislio sam Relaxer bio savršen trajno rješenje za moje pufnastu problem.

Zadržao sam opušten kosu i nastavio je da ga oboji i poravnajte ga kao dobro, i primijetio sam da je moja kosa je dobio tanji i za kosu. Kao što sam stariji otišao sam u novu školu i imao sam nove prijatelje i ja prošli kroz nova iskustva. Počeo sam da cenim svoje prirodne ljepote sve više i više. Bio sam opsjednut šminke i ravna kosa kada sam imao trinaest i četrnaest ali kada sam se okrenuo petnaest shvatio sam da sam sve te stvari iz mržnje prema sebi.

Svako jutro bi promijenilo moje ličnosti, jer sam mrzio osoba koja me je Bog stvorio, i na kraju sam shvatio da sam bio u pravu. Nema ništa loše u malo doterivanje tu i tamo, ali kada šminku i ravna kosa postaje masku i identitet se osjećate prazno bez njih. Kad god sam izašla ispod tuša sa svježe lice i moje pufnastu kosu osetio sam odvratno i odmah sam uzeo akciju da se prikrije ono što mrzim o sebi. Napravio sam opasan zonu mržnje prema sebi da sam nosio svuda sa sobom, a to je nešto što mi je bilo potrebno da se menja.

Jednog dana, odlučio sam više ne šminka i ne više Relakseri ili ispravljanje ili boje za kosu. Otišao sam hladna puretina i čovjeka, bio je to teško. Ali evo ja sam sada. Nisam toplinski stilu u tri godine, ni jednom. Nisam farbam u tri godine, a ja samo šminkam na super rijetkim prilikama. Zaista sam ponosan na koliko sam ja došao. Grlim moja prirodna lice i moju prirodnu kosu, a ja nikada nisam bio više uvjeren sam svoj život.

Zašto sam opustiti moju kosu? Uradio sam to iz mržnje prema sebi.

load...

I zašto sam odlučiti da se zaustavi opuštanje, ispravljanje i bojenje? Jer sam želeo da budem sigurniji u ko sam, ko sam zaista bio, naravno, ne lažni persona koju sam napravio se svako jutro. Ja sam još uvijek nije sasvim sigurna zašto mi je kosa postala kovrdžava niotkuda, ali drago mi je to uradio zato što sam naučio kako da volim sebe kako Bog zamislio.

 Šta vas je inspirisalo da ostavim opuštanje kosu i vratiti prirodno? 

load...