Prirodno putovanje kose inspirisalo je modnu nedelju | BA.inspinre.com
Šminka

Prirodno putovanje kose inspirisalo je modnu nedelju

Prirodno putovanje kose inspirisalo je modnu nedelju

Tarin Boone, osnivač Naravno Me! medij

Putovanje prirodna kosa Tarin Boone je počela prije pet godina, sa svojom željom da pronađe nove kreativne stilove za nju tek prirodna kosa. To putovanje je izrastao u Naravno Me! Medija, sve veći medijska kompanija osnovana prošle godine, kako biste multietničke žene otkriti, prihvatiti, i slave svoju prirodnu kosu i ljepotu. Njena misija je da informira, zabavi, educirati i podržati prirodne ljepote u oblasti ljepote i stila života kroz konferencije, video, blogove, mobilne aplikacije, i interakcija na društvenim mrežama. 'Fro Fashion Week Naravno Me! prirodna kosa show medija, debituje 18-20 februar u Crowne Plaza Hotel u Atlanti.

NaturallyCurly razgovarao sa Boone o Naravno Me! Mediji i 'Fro Fashion Week.

NC: Pričaj mi o inspiraciji za prirodno Me! Medija.

Boone: počeo sam da idem prirodne prije pet godina, a do tri godine, bio sam u kolotečinu. Počeo sam eksperimentiše sa stilovima sam video na internetu, i dolazi sa svojom stilova. Ljudi bi me zaustaviti i pitaj me za prirodnu kosu i oko tranziciji. Jednom sam se doslovno stampedo u Target jedna gospođa koja me je odvukla do oltara da pita ono što sam koristio u mojoj kosi.

load...

NC: Kako se to prerasti u vaše poslovanje?

Boone: Prošlog ljeta, počeo sam da razmišljam da napišem ovo dole i dokumentirati ga. Prirodno Me! Mediji rođen je u julu 2010. Godine počeo sam ga kao blog i počeo uzimajući ogroman promet. Blog sada ima preko 15 kategorija informacija, uključujući i frizuru galerija i domaće kose i kože recepata. Takođe sam napravio prvi iPhone aplikacija koja pomaže ženama crne prodavnica ljepote na svom području. Prirodno Me! Medija je postala kišobran za sve moje ideje.

'Fro Fashion Week pogađa Atlanta februar 18-20

NC: Recite mi kako ste došli na ideju za 'Fro Fashion Week.

Boone: Gledao sam kroz New York Fashion Week pokrivenost, i shvatio sam da niko ne postavlja trendove za prirodne kose za godišnja doba. Moj drugi profesija PR konsultant, a imao sam klijente mi govore da radim događaj. Počeo sam da razmisle o prirodnom verziju za kosu Fashion Week. 'Fro Fashion Week zaglavio. Ideja je bila da se ono što blogeri su postavljanjem o isključite računar i čine ga uživo događaj. Počelo je kao jednodnevni Hair Show, ali sam hteo da stavim jedinstveni twist na njega. Onda smo smatrali da je potrebno modnu reviju. To je trebalo na vlastiti život. To je postalo moja strast.

NC: Koji su neki od vaših ciljeva za 'Fro Fashion Week?

Boone: Za ljude koji pohađaju, želim im da budu informisani bez obzira na to gdje su u kosi journey- da li oni razmišljaju o tranziciji ili su prirodno 10 godina. Želim da im dam na norma svježe twist. Stilovi vide i tehnike uče će poboljšati i bolji njihove živote. To će im dati drugačiji spin na ono što oni mogu učiniti. Za stilisti koji pohađaju, to će biti prilika da se inspiracija, naučiti nove tehnike i upoznati nove klijentele.

NC: imate i govorio o tome kako 'Fro Fashion Week može poslužiti kao inkubator za neke od novih kompanija u razvoju proizvoda za prirodnu kosu. Reci mi više o tome.

Boone: Jedna moja misija je da se podigne i inspirirati druge male biznise. Ovaj događaj će ih zaista dati platformu biti sljedeći dlake pravila ili Curls. To će im dati puno izloženosti ljudi. Ovaj događaj (i njihovih proizvoda) će biti blog o sedmicama nakon. Želim kompanije da počnu razmišljanja 'Fro Fashion Week kao mjesto za pokretanje najnovije, najtoplijeg, većina inovativne proizvode.

load...

NC: Šta želite da vidite 'Fro Fashion Week postao?

Boone: Voleo bih da je potrebno na turneji u gradovima kao što su Houston, LA i Chicagu. Svako tržište ima svoje stilove i kulture. U LA, oni mogu raditi različite pletenice tehniku ​​nego oni rade u Houstonu. Želim da ostane svježe i uzbudljivo.

load...