Priče o tekstu: Kako je Laura naučila da prihvati njenu prirodno talasastu kosu | BA.inspinre.com
Šminka

Priče o tekstu: Kako je Laura naučila da prihvati njenu prirodno talasastu kosu

Priče o tekstu: Kako je Laura naučila da prihvati njenu prirodno talasastu kosu

Kako biste najbolje opisali svoju kosu?

Prirodno valovita

Koji je vaš tip kose?

2c

Napomena urednika: Ako niste sigurni što vaš tip kose je, možete uzeti naš kviz!

Kako je to izgledalo za tebe odrastanje sa teksturom kose?

Imao sam kovrče kao dijete, ali sam izgubio ih kad mi je bilo četiri. Zatim su počeli vraćaju prava kao i ušao u pubertet, i nisam imao pojma šta da radim s njima. Imao sam loš frizuru kad sam imao jedanaest godina da me je ostavio sa puf loptu koja je dovela toliko dosadan: "Hej Laura, da li smatrate kosu grm ili drvo?"

Onda ravnim šipkama stupio na scenu i bili su posvuda. Postala sam popularna meta za prijatelje sa ravnanje. Nisam mogao ispraviti moju kosu kod kuće, jer je zauvijek, tako da uglavnom sam izvukao moju kosu. Čak sam rekao da momci nikada ne bi hteo da me ljubav jer momci se najviše dopalo ravnu kosu. 2000-ih loš za ovu kovrdžave djevojka. Da li sam spomenuo da sam čak i imam kosu hemijski opušten? Ja ne preporučujem. Uopšte. Ikad.

load...

Zbog čega ste se odlučili da prihvate vaše prirodno valovite kose?

Uvijek sam želio da prihvate moje valove, ali niko nije znao kako da pomognu i bilo je teško bilo kojeg proizvoda koji su pomogli. Je iko Jedino rješenje je bio ispravljanje moju kosu, a to nije ono što želim. Frizerka po imenu Scott Childress je koji su mi pomogli da prihvate moje talasa. Moja mama je krenula prema njemu i bulaznio o njemu. Bio sam skeptičan, ali vidio sam ga kad god sam bio kod kuće sa koledža. Bio je super sladak, prijateljski momak i on nije bio nimalo zastrašen kovrče. Imao je kovrdžava kosa sebe. On je također radio suho rezove.

Kako su vaše obitelji, prijateljima i suradnicima reagovao? Kakav je bio vaš odgovor na njih?

Skoro svi vole moje kovrče. Konačno sam osjećao ugodno u svojoj koži, znajući da je moja kosa nije to ne-kovrdžava-ne-pravo kovrdžanja dim. Prvi put kada mi frizerka odstraniti najviše štete (nakon mnogo mjeseci podrezivanje ga) i vidio sam lokne, bio sam jednostavno šokiran. Nisam znao da mi je kosa ikada mogao izgledati dopalo! Kada sam se vratio na koledž nakon pauze, moji prijatelji su bili u nevjerici previše! Na dobar način :)

Kako si prelazak na nošenje vašu prirodnu teksturu?

Dobio sam šteta redovno ukrašene - to je spor proces, ali dobro isplati. Dok sam počeo grli moje kovrče oko 2007, nisam se zaista u Curly Girl Način do 2016. Godine.

Koji je vaš trenutni režim kosu?

Perem kosu svaka 2-3 dana i pokušati da duboko stanje svake sedmice. Nakon pranja moja kosa, da se prijavim oblikovanje proizvoda mokra kosa. Imam skalpa psorijazu i da se tretira, ja koristiti bez sulfata peruti nakon nanošenja tankog uređaj na moje krajeve. Je uređaj na mom krajevima sprečava perut šampon od isušivanja moju kosu.

Da li postoje neke tehnike ili metode koje su napravili veliki utjecaj na način na koji vaša kosa izgleda?

Ima dosta!

Metoda LCEG (Leave-in, krema, Curl Enhancer, gel) je obavezno za moju talasa.

Koristeći majica umjesto frotir tkanina ručnik.

Primjenom oblikovanje proizvoda super mokru kosu.

Svaki savjet želite dati drugim ženama koji mogu biti u fazi tranzicije ili trebate neke ohrabrenje u kosi putovanje?

load...

Stanje stanje stanje! Ozbiljno, uređaj (poželjno silikona) je vaš najbolji prijatelj.

Početi sa šamponom bez sulfata, silikona uređaj, a dobar teško čekanje gel za postavljanje tvoje noge mokre u Curly Girl Način.

Get a difuzor

Ostavi Flat Iron

Koja je vaša kosa priča? Podijelite svoju priču s nama ovdje da se pojavljuje u našoj teksture Tales serije.

load...