Prestanite verovati ovim 4 prirodno kovrdžavim mitovima za kosu, sada | BA.inspinre.com
Šminka

Prestanite verovati ovim 4 prirodno kovrdžavim mitovima za kosu, sada

Prestanite verovati ovim 4 prirodno kovrdžavim mitovima za kosu, sada

Uz nove godine se približava, to je vrijeme za početak svježe sa uzbudljivim trendovima prirodna kosa. S obzirom da je senzacija prirodna kosa počela raste prije nekoliko godina, bilo je brojnih mitova i zabluda vrte oko unutar zajednice prirodna kosa. Ovdje su 4 zajedničkih prirodnih mitove kosu da moramo ostaviti u 2015. Godini.

Sada je vrijeme da se zaustavi ove prirodne mitova kosu i navesti istinu. 

1. Nikada neće rasti dugo

ČINJENICA: Vaša prirodna kosa je sposoban za postizanje željene dužine cilj i raste iz dugo. Potrebno je vremena i strpljenja za kosu da raste i do dužine oko struka, ako je to ono što ćete za. Stopa svoj rast kose ovisi o nekoliko faktora: fizičko i mentalno zdravlje, dijeta, kose i vlasišta režim, i genetika. Uzmite u obzir iznos od skupljanja dobijate nakon pranja, to može prikriju pravu dužinu vaše kose. Stvoriti stilove koji se protežu kose, kao što je twist-outa, pletenica-outa, i valjak setova, za razliku od uobičajenog pranja i otići.

load...

2. To je uvijek suho i zamršenu

ČINJENICA: kosu koja je kinkier i čvrsto namotana proizvodi manje prirodnih ulja što rezultira u izgledu suhe i zamršenu kosu. Kosu koja održava elastičnost i hidratizirana neće osušiti brzo i nije podložna zapetljavanje. Da biste zaustavili suhoću i klupka, stvori efikasna metoda za kosu hidratantnim pomoću bogatog regenerator za nedeljno ili dva puta nedeljno pere, a zatim težak brtvilo poput ricinusovog ulja ili sirovi shea maslac. Drži se dalje od određenih silikona i sulfata na bazi šampona i uređaja i laka ulja i Baterse.

3. To je teško upravljati

ČINJENICA: Prirodna kosa je teško upravljati bez odgovarajuće znanje o zdravlju kose. Uzmite vremena i truda da nauče kako da se brine o kosi i razumjeti znanost iza sveukupno zdravlje kose. Nije svaki prirodni proizvod kosa će raditi za vas, pa pokušajte da prepozna svoj sviđa i ne sviđa kosu eksperimentisanjem sa različitim proizvodima i tretmanima. Ne brinite o pronalaženju najbolje proizvode odmah, treba vremena da se izgradi savršen režim prirodna kosa.

4. To nije profesionalni

ČINJENICA: Prirodna kosa je vrlo svestran - ima tona izgled koji su savršeni nositi u uredu. Ne ograničavaju se na isti uspravio, stan stilova. Mislim van kaznenog prostora i saznajte stilove koji su elegantan još u trendu. Začiniti svoj lepinja dodavanjem pletenicu oko krune ili bilo koje dodatne opreme. Zabavite se sa svojim prirodnom kosom.

load...