Predstavljamo Institut za kovrčavu kosu Jonathan Torch | BA.inspinre.com
Šminka

Predstavljamo Institut za kovrčavu kosu Jonathan Torch

Predstavljamo Institut za kovrčavu kosu Jonathan Torch

Veteran Kanadski frizer priznaje da je slojeviti rez joj je dao izgledao užasno. Ali nakon toga mistep, on je to njegova misija da shvatim kako da rade sa kovrdžave kose.

Tokom godina, on je postao student sve kovrčava. On je proučavao kako kovrdžava kosa izgleda kada je mokro i suho, kako se skuplja i ono što ga čini frizz. On je otkrio najbolji način da se smanji rinfuzi. On je gledao kako se mijenja iz sezone u sezonu. I on je saznao da nema dvoje ljudi imaju isti tipovi uvijanje.

Baklja čak i razvio svoj kovrdžava linija za njegu kose, kovrčavu kosu Solutions, za rješavanje potreba ove posebne vrste kose.

Hiljade kovrčava klijenata kasnije, Baklja kaže da uzima najveći skok u karijeri. Ovaj mjesec, on će se zatvara svoju Cutting Crew Salon i otvaranje novih 2.000 kvadratnih metara Jonathan Torch kovrčavu kosu Institut u North York područje u Torontu. Dok je Cutting Crew radio sa sve tipove kose, novi salon će se fokusirati na kovrdžave kose.

load...

Institut će također poslužiti kao poligon za druge frizere da nauče kako da rade sa kovrdžave kose. To će imati 10 stanica, učionica i foto studio.

Baklja kaže da ne zagovara jedan način rezanja kovrdžave kose, ali voli da koristi kombinaciju tehnika, ovisno o tipu kose. Na primjer, da bi mogao koristiti tunel smanjiti za uklanjanje rinfuzi. On ima tehnike koje uokviruju lice bez rezanja kratko komada.

On je naučio kako da nauči svoje klijente da stvoriti savršene uvojke sa "preskočite pregib 'tehnike, što uključuje uzimanje pramen kose, okrećući ga oko prsta i vrti ga kao skok konopac.

Od Torch smatra da je pravo proizvodi su od suštinskog značaja za maksimiziranje potencijala kovrčave kose, Institut će imati laboratoriju gdje mogu razviti nove proizvode za kovrčavu kosu Solutions, koja uključuje popularne Curl Čuvar stajling proizvoda. Baklja kaže da trenutno radi na pet novih proizvoda.

Baklja kaže da planira da dodate a osobito u objekat sledećeg proleća. Baklja je uvjeren u svoju odluku da se fokusiraju na lokne. "Vidiš kako se mijenja život", kaže Torch.

load...