Prednosti sna za prirodni rast kose | BA.inspinre.com
Šminka

Prednosti sna za prirodni rast kose

Prednosti sna za prirodni rast kose

Fotografija ljubaznošću Nia the Light

Kovrdžav, svi znamo da san je važno.

Ako ne dobije dovoljno zatvorena oka, probudite osjećaj grogi i mrzovoljan bez dovoljno energije da se kroz dan. Ali, da li ste znali nedostatak sna također mogu utjecati na svoju kosu? Iako je veza između sna i zdravlje nije ništa novo, pitanje o tome kako san utječe na zdravlje kose se i dalje proučavao nove uvide. Dakle, postoje stvarne koristi od sna za prirodni rast kose? Pa, za početak, zdraviji ste u svemu, zdraviji vaša kosa će biti i zdraviji kosu, više to će rasti! Ovaj ciklus nije ništa novo, jer naše zdravlje utiče na doslovno svaki aspekt našeg fizičkog blagostanja, posebno pitanja pojave kao što su koža, nokti i kosa. Ima više toga nego što je ideja sna samo općenito dobra za vas. Hajde da pričamo krv!

Ključ za rast kose je cirkulaciju.

Je bolji protok krvi imate ispod skalpa, lakše je za kosu da raste. Kada vam nedostaje dovoljno sna, tijelo ide u hyperdrive mod gdje se prebacuje fokus na više potrebne funkcije. Na primjer, kada ne odmarali, mozak je prvi područja ugrožena. Kognitivne funkcije smanjuje bez dovoljno sna, a tijelo može se fokusirati na to pitanje pred bilo kojim drugim, tako da je normalan protok krvi dostaviti na vlasište može biti smanjen, a rast kose će biti stavljen na leđa plamenik nadoknaditi druga područja tijela smatra više bitne kao što te drži uspravno na sastancima, i sjećanje kako se zoveš.

load...

No presuda, svi smo bili tamo.

Još jedna od glavnih prednosti sna za prirodni rast kose se odnosi na stres. Kada se dovoljno odmoriti, vaš nivo stresa su niže. Kada je vaš nivo stresa su niži, kosa je vjerovatnije da raste. Nauka o sna odavno vidi vezu između nedostatka sna i stresa; zapravo, studiji objavljenoj u Sleep Medicine Review navodi da "Epidemiološke studije ukazuju na to da žalbe sna i ograničenje san može biti važan faktor rizika za niz bolesti koje su često povezani sa stresom, uključujući kardiovaskularne bolesti i poremećaja raspoloženja." Veza između nedostatka sna i stresa, kao i stres u vezi zdravstvenih problema, jasan je jedan. Nedostatak sna dovodi na stres, a stres dovodi do inhibiran rast kose. Jedna studija objavljena u časopisu American Journal of Pathology izvještava, "Podaci ukazuju na to da neurohormona, neuropeptidi i neurotransmiteri mogu značajno uticati na ciklične aktivnost folikula dlake dalje podržavaju hipotezu da folikula predstavljaju važan cilj za stresora." To znači da kada ste pod stresom, vaša kosa ima teže raste!

Spavanje je neophodno za svakoga, i hej, lokne su ljudi. Uzmi haube napolje, i zgrabi te Z!

Kako spavaš noću, kovrdžav? Javite nam u komentarima!

load...