Prednosti i slabosti biotina | BA.inspinre.com
Šminka

Prednosti i slabosti biotina

Prednosti i slabosti biotina

Brzo pretraživanje na google za "vitamine za rast kose" daje bezbroj rezultate i brendova, sve obećavajući da će pomoći da vam u snažan, vitalan, i raste kosa. Usred vlasnički mješavine i tajne formule, postoji jedan sastojak u srži svakog vitamina kose povećanje: biotin. 

Ali, da li Biotin imaju sve što je potrebno da vam dati dužinu kose želite? Umjesto da u potrazi beskrajno preko Google pronaći odgovor, otišli smo u Erica Douglas, također poznat ovde kao Sister Scientist. 

"Biotin sadrži visok nivo vitamina B. Vitamin B pomaže u razgradnji ugljikohidrata, masti i aminokiselina iz naše ishrane u energiju, koja podržava ćelijski metabolizam. Ovaj proces pomaže u formiranju zdrave ćelije i rast, što je dovelo do zdrave kose, kože i noktiju kada odgovarajuće hranjive tvari su u vitamin B nedostaci povezani su gubitak kose tijelu., tako da je važno da konzumiraju dovoljno ovog vitamina u ishrani ", kaže Douglas.

load...

Ali, da li biotin moraju biti u vašoj ishrani na posao? Ili se može primijeniti topikalno? Douglas kaže da primjenom površinski samo će dati iluziju debljine.

"Vjerujem da biotin je najefikasniji u svrhu jačanja kose kada se koristi interno. Folikuli kose su povezani krvnih sudova koja apsorbiraju hranjive tvari iz organizma. To je ovi sastojci koji pomažu da se odredi debljine i čvrstoće kose tokom Anageni faze razvoja kose. Iako tematska tretmani koji sadrže biotin može vezati biotin molekula na kosu dajući iluziju više debljina, u srži svega toga, želite i kosu za apsorpciju biotina, dok je i dalje priključen na krvne sudove u folikula za pružanje stvarnom poboljšanju snage i sveukupno zdravlje kose ", kaže Douglas.

"Trebat će vam manje proizvode koji obećavaju" iluzija "snage i debljina ako održava pravilna ishrana koja doprinosi fizičkih poboljšanja iz unutrašnjosti kose." Za više informacija o biotin i ricinusovo ulje, glava ovamo. 

Iako je većina vitamina mješavine sadrže 500mcg ili više biotina (i samo neke dopune idu gore 1000 ili 5000mcg), preporučene dnevne doze biotina je oko 2,5 mg (2500mcg) za odrasle. Ne moraju nužno uzeti poseban dodatak da ljepotu prednosti ovog vitamina, iako - ima dosta izvora hrane, kao što su pšenične klice, cijeli pšenice kruh, blitva, losos, piletina, jaja i mliječne koji sadrže biotin. Nedostaci u biotin (iako nešto rijetko) može dovesti do lomljive nokte i gubitak kose.

Sa svim informacijama tamo, kako možete biti sigurni da je vitamin rasta kose ili biotin dodatak je za vas? Hajde da pogledamo neke od definitivne prednosti i nedostatke:

Pros

Pristupačan i široko dostupna

Pomaže energetski proces tijelo kao i transport ugljičnog dioksida iz ćelija

Može pomoći u jačanju noktiju zanoktice i kose, warding off prorjeđivanje i lomljenja oba

Podržava zdravlje kože, a može pomoći obranu od psorijaze, ekcema, dermatitisa i drugih osipa

Vjeruje da pomogne u težini posluju sa gubitkom kada je uparen sa hrom vitamina podržava brži razgradnju masti i ugljikohidrata, što dovodi do veće stope metabolizma u mirovanju

load...

Poboljšava regulaciju šećera u krvi

Cons

Može dovesti do breakouts kože, akne, i osip (ako predoziran)

Sirova jaja ometati apsorpciju biotina

Interakciji sa nekim drogama, posebno one za holesterol i antibiotike

Takeaways

Sve u svemu, čini se koristi nadmašuju potencijalne posljedice (naravno, osim ako uzimate određenu droga poznata negativno interakciju) uzimanja biotina. Ako ste se bave aknama epidemija i osipa, evo nekoliko savjeta o tome kako pomoći da vaša koža jasan:

Početi u malim dozama. Bilo gdje pod 500mcg je idealan. Ako je vaše tijelo dobro podnosi, možete se kretati gore koliko ćete se osjećati ugodno radi.

Pokušajte uzimanje biotina sam u početku, a ne kao dio multivitamina. To može biti teško učiniti, ali to će vam pomoći da bolje procijeniti kako vaše tijelo podnosi biotin. Ako mislite da je sve u redu, nakon nekoliko tjedana, to bi trebao biti siguran da uključe biotina u multivitamin režim.

Budite sigurni da ste dobili adekvatne razine vitamina A, C, E i cink. Svi ovi vitamini i minerali pomažu u proizvodnji zdravih ćelija kože, kolagen i liječenje akni.

Piti Jabukovo sirće. Ovo je lična anegdota savet od mene - ja pijem 1-2 žlice razrijeđenom ACV svake noći pred spavanje. To je pomoglo držati breakouts u uvali, pa čak i otarasio nekih dosadnih udaraca sam imao na mom vilica prije nego što sam počeo uzimanja vitamina.

load...