Pravi tekstualni razgovor: analiziraj kandasammy | BA.inspinre.com
Šminka

Pravi tekstualni razgovor: analiziraj kandasammy

Pravi tekstualni razgovor: analiziraj kandasammy

NaturallyCurly: Molimo vas upoznati sebe!

Analise Kandasammy: Ja sam analise Kandasammy, socijalni poduzetnik sa brižna srca, strateg, promjena kavu, timski igrač, sportski zaljubljenik, umjetnosti entuzijasta i strastveni knjiški moljac. Ja sam porijeklom iz Gvajane, ali ja sada žive u Trinidad i Tobago. U obje zemlje, moj mix je poznat kao "Dougla."

NC: Kako i kada ste počeli grli vaše lokne?

AK: Počeo sam da prihvate moje lokne prije oko dvije godine, kada sam shvatio da su proizvodi tamo koji su značilo za mene! Kao što bi vam bilo kovrčava djevojka reći, to je lakše položiti pravosudni ispit nego pronaći proizvode koji su samo pogodne za vaš tip kose.

Otišao sam u NYC, i moja tetka (koji je ujedno i kovrdžava godina) za sve proizvode koje sam tada koristi u mojoj kosi. Bila je užasnuta i bacio ih sve u smeće. Istinita priča! Odmah je počeo da me predaju boce Mješovitog Chicks, Ouidad i Carol kćer. Eksperimentisao sam sa raznim proizvodima i potom pronašao kombinaciju koja je radila za mene. Sada različite proizvode rade u zavisnosti od toga da li sam u umjereno ili tropske klime, ali to je još jedan test sam po sebi!

load...

NC: Koje je vaše trenutno rutina?

AK: Svako jutro, ja kvasiti moja kosa, čak i ako je to samo da ga navlažiti, a zatim nanesite proizvod. Ne koristim previše proizvoda, jer je teži moja kosa dolje. Većina jutra Koristim grumen Mješovite Chicks duboki regenerator. Ja češljati kroz kosu i zatim SCRUNCH u stilu. Našao sam samo gel koji ne skine mi je kosa Pantene kovrčavu kosu Series gel - koristim oko dva Dollops ove definisati moje kovrče.

Na dan kad mi je kosa frizzes malo i treba definicija, ja koristim Jane Carter Solutions Curl definirajući krema. Kad imam dovoljno proizvod, ali moja kosa izgleda kao da je izgubio svoju sjaj i dobiva neposlušnu, ja koristim Ouidad Botanički Boost - tri sprejeva, scrunching, a ja sam spreman da idem!

VIŠE: Real Tekstura Talk: Bobi Curls

NC: Koji su vaši morate imati proizvode i alate?

AK: Mješovitim Chicks Paddle Brush je fantastično! To češlja kroz kosu tako lako, a ja ne zauvijek vuče na čvorova. I od tada sam pronašao Mješoviti Chicks šampon i regenerator, to je dio moje "ne može bez" kose rutinu. U Ouidad Botanički Boost je imperativ da se oživi svoju kosu na kraju radne sedmice.

NC: Koje su vaše omiljene frizure nositi sa svojim kovrče?

AK: Jednostavno volim da moja kosa otvoren i duva vetar! Osećaj je najprirodniji na ovaj način. Ponekad sam povući dva niza se i clip ih.

NC: Šta je sa tvojim frizeri?

AK: Pronalaženje pravog frizera koji su prigrlili gusta kovrčava kosa je bila borba. Ja bih se preporučiti frizera nakon frizera čije najbolje rješenje za moj tip kose je bilo da se "opustite se" ili "koristi Matrix". Ja sam to odbio učiniti bilo koji od postupaka, jer je za mene, nije mi pomogao da pronađu rješenje za upravljanje moje kovrdžave kose. Oni su me u suštini govori jedini način za upravljanje moja kosa je da promeni teksturu.

Imao sam sreću da je moj prijatelj, još jedna kovrčava djevojka, preporučuje se da se trudim njen frizer, Dana. Kada sam prvi put otišao u nju, bio sam skeptičan s obzirom na moje prošlih iskustava. Ali ona je bacila sve svoje bojazni od vrata kada me je pitao: "Jeste li zadovoljni sa svojim debljine i dužine?" Rekao sam da, i to je bilo to! Ona je otišao na posao i moja kosa izgledala fab! Ono što ja volim najviše Dana je da je ona sve o zdrava kosa - sve njene preporuke se baziraju na toj osnovi.

load...

VIŠE: Pronađite Curly Hair Stylist u vašoj blizini!

NC: Da li ste ikada imali nesigurnosti o svom kovrdžave kose?

AK: Imao sam nesigurnosti oko moje kose za većinu svog života. U stvari, ja sam samo počeo da prihvate moje lokne u protekle dvije godine mog života. Osim moje nestrpljenje za upravljanje kada sam bio tinejdžer, to je uglavnom komentare koje sam dobio od ljudi, kada sam bio u mojoj kasnim tinejdžerskim i ranim 20-im to zaista učinio da se osećam kao da nešto nije u redu sa mojom kosom.

Moja kosa je gusta, a ja bih uvijek dobiti komentare poput: "O moj Bože! Tvoja kosa je tako velika. Zašto ne to ispraviti? "Ili" Zašto se ne opustiti kosu? "Istina imam puno kose, ali ono što je u tome loše, zar ne?

NC: Koja je najbolja stvar o tome kovrdžave?

AK: Biti kovrčava je aspekt mog mješovite baštine. Volim prikazivanje da je za svijet da vidi!

NC: Šta bi ti druge da ih ohrabri da prihvate svoje kovrče?

AK: Trudim se uvjeriti dame da im kosa može upravljati sa otkrićem prave proizvode i da oni samo nisu našli svoje precizne kombinacije proizvoda još! Onda preporučujem da vide moje frizeru Dana, koji će im dati pravi savjet o tome kako da upravljaju svojim kosu. Ponekad sam ih aktivno pomoći istraživanje proizvoda i dati im račune drugih žena iskustvo ako je njihov kovrdžava kosa je drugačiji od mog.

NC: Recite nam nešto o svojim sadašnjim i predstojećim projektima!

AK: Ja sam suosnivač ruksaka projekta koji je neprofitna inicijativa čiji je cilj promoviranje zdravlja i obrazovanja među Karibima studenata iz porodice sa niskim primanjima u dobi od 5-18.

Ja sam također član Soroptimist International Newtown, Trinidad (deo Soroptimist International, Velikoj Britaniji i Irskoj mreže). Mi smo u svijetu uslugu organizacije, radi na tome da transformiše živote žena i djevojaka kroz edukaciju i vodstvo.

Koji biste željeli vidjeti u Real Tekstura Talk? Recite nam komentarišući ispod.

load...